Stephen Kings versjon av helvete er et venteværelse med bare Danielle Steeles bøker i all evighet. Min versjon ville vært bare bøker av Dag Solstad og Hanne Ørstavik - hva er din versjon?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 114 svar.

Gamle fillete ukeblader der selv kryssordene er ubrukelig, eller nappet ut, er bare utrolig kjedelig "tidtrøyte" selv på et venterom. Kan ikke påberope meg å være den store entusiasten for bil eller båtblader heller, så derfor har jeg nå alltid med meg ei bok dit. Også kjekt på T-banen,bussen osv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Undebevisstheten arbeider med lesestoff i helvete; og opp poppet plutselig Arne Olav Brundtlands uimotståelige klassiker "Gift med Gro", en bok som selv på en øde øy hadde fått ligge i ro (det siste forutsatt forekomsten av nødvendige hygieneartikler).

Godt sagt! (4) Varsle Svar

For meg er nesten alle venteværelser, hos leger, tannleger, på sykehus eller hvor man nå er henvist til å vente, helveter og klare fornærmelser av alle lesekyndige. Slitte utgaver av Se og Hør og alle andre norske ukeblader er stort sett det eneste vi tilbys når vi skal få tiden til å gå - i påvente av en eller lite hyggelig behandling. Hvorfor går det ikke an å legge ut noe mer lødig ? Jeg innser at dette innlegget ikke har noe med tråden å gjøre, men det var godt å få det ut !

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Er så enig så enig. Har alltid med meg lesestoff slik at jeg slipper unna Se og Hør!!! :o) Bedre med en god bok i påvente av noe mer eller mindre ubehagelig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva med et rom fullt av helsekostbøker? Spis sånn og sånn, bli frisk! Og kaloriguide, om livsstilsproblemer og hva som skjer i kroppen din når du spiser feil osv. Blir helt kvalm når jeg tenker på det. Spesielt om det hadde vært utallige forskjellige motstridende bøker med hver sin teori om hva som er bra for deg! Skal aldri mer lese noe sånt. Det svir i øynene.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"..., kanskje helvete er en boksamling og selv er man blind,..." fra boka Himmelrike og helvete.

Bare tanken på å sitte der i all evighet, omgitt av bøker, uten å kunne lese noe som helst...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Min verst tenkelige versjon av helvete, hadde nok vært et venteværelse uten noen bøker i det hele tatt.

Oh, skrekk......

Godt sagt! (1) Varsle Svar

legeromaner, En tid for alt av Knausgård, og The secret.Tenners gnissel..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bare Erlend Loe-bøker. Hadde blitt helt gal :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

OOPPPS! Ser at jeg på ubegripelig vis glemte å nevne Karl Ove Knausgårds "Min Kamp 28!"

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Nå, Min kamp 29 er visstnok en del bedre, så det er kanskje verdt det å få lest nr. 28.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er mulig du har rett, Jenni, men... jeg vet ikke om jeg tør ta sjangsen på det.. Nok er nok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Selvsagt et venteværelse med 26 fettete utgaver av Se&Hør og ingen bøker. Men om det hadde forekommet et par fettete utgaver av Jo Nesbø eller Paulo Coelho hadde situasjonen ikke vært nevneverdig lysere, for å si det slik.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er stort sett altetende når det gjelder bøker, men hadde nok slitt litt om der bare var krimbøker av det groteske slaget i disse hyllene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å være sulten i et rom fylt til randen av kokebøker - uten noen råvarer i sikte.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Haha, da kan du ikke komme til meg i alle fall. Må nesten ta med seg niste hvis man skal besøke meg :'D Har te da xD

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Et rom fullt av Selvhjelpsbøker. Og det er jo uansett for sent. Ha!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Skrekken min ville være å havne i et rom der det kun fantes bøker skrevet av journalister, som trur de er forfattere fordi de kan skrive i et forrykende tempo.
Som feks Lisa Marklund.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg er veldig glad i Liza Marklund sin krim så det hadde vært paradis for meg;) men jeg hadde vel gått lei etter en stund,hehe.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe. Morsom problemstilling. For meg maatte det vaere aa bare ha boeker skrevet paa nynorsk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da hadde du gått glipp av mye god litteratur!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Alkymisten av Paulo Coelho og Shopaholic-serien til Sophie Kinsella..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hver gang jeg ser Shopaholic-serien i bokhandelen har jeg lyst til å smadre de bøkene i veggen. For kvinnfolket utenpå disse bøkene irriterer meg veldig.Argh!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette begynner å bli interessant.. Tror kanskje jeg må lese noe av Coelho,hehe. Hva kan det bety at så mange misliker en forfatter som er så populær?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Populære og velkjente forfattere får selvfølgelig mye oppmerksomhet fra både dem som liker og misliker dem. Det er også mange som lovpriser Coelho og har en nærmest religiøs respekt for mannen. Man får sikkert en større trang til å uttale seg negativt når man er omgitt av mennesker som synes en bok man sjøl opplevde som elendig var helt fantastisk. Greit nok er det, synes jeg, for det er underholdende å lese om folks sprikende meninger om bøker. Og personlig synes jeg Coelho er svulstig og intetsigende, men det har vel folk fått med seg, hoho.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For min del var Alkymisten forferdelig oppskrytt, klarer ikke helt å forstå hva som gjør at noen omtaler den som en bok som har endret livet deres.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Glemte å nevne chicklit (grøss) Sånn som Shopoholic osv... det er ikke min type humor. Og romantiskekomedier i bokformat. Fyyyysj.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Det har ikke dukket opp noen "perler" enda. Min skrekk er hvis rommet er fullt av science fiction bøker. Grøss og gru.

Heller shopoholikere enn science fiction bøker.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Heller Shopaholic enn Brave New World, 1984, Jules Verne, H.G. Wells, Ursula Le Guin, o.s.v.? Det må du begrunne!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har kanskje tråkka litt i min egen salat nå, for jeg har lest både Jules Vern og 1984 samt Nostradamus profetier og andre bøker i samme gate.
Det var liksom ikke slike bøker jeg tenkte på da jeg skrev innlegget. Det var nok mer bøker om utenomjordiske vesener og livet blandt stjerner og galakser, men det er kanskje mest i filmer en finner de. Grøssere og blodige historier er også bøker jeg ikke synest noe om.
Du skjønner det Nagel at jeg blir ikke særlig glad hvis jeg KUN finner slike bøker på venterommet.
Problemstillingen er jo litt Science fiction den også da.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skjønner. Tenkte vel at du stod farlig nær kanten av salatbollen, og kunne ikke dy meg for å gi deg et lite puff... ;)

Når det er sagt, mener jeg faktisk at det finnes noe å hente også i fortellinger om utenomjordiske vesener og romskip, men det er dessverre så langt mellom godbitene at det skapes et overveldende inntrykk blant de uinvidde om at science fiction har lite å by på som litterær sjanger. Og akkurat dette sidesporet tror jeg jamen fortjener en egen diskusjonstråd. To be continued...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hmm,var vel det jeg prøvde å foreslå under;) Men kjør på du Nagel:) Venter i spenning.

Ble litt forvirret når KJ begynte å legge ut om sitte vanskelige forhold til sci fi, men ser ut som om jeg var inne på rett bane. Da har jeg altså lest noe kvalitets sci fi,hehe.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Beklager, det gikk meg hus forbi. Var ikke meningen å ta fra deg æren for ideen!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Æren er i behold og ideén er ikke patentert så det går vel greit, bare litt såret stolthet for at du ikke har giddet å lese innlegget mitt;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det finnes nok av sånn skikkelig trashy science fiction. Man finner det dog ikke så ofte i vanlige bokhandler, har jeg inntrykk av. Men så leter jeg ikke aktivt etter det heller.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er usikker på om jeg noen gang har lest sci fi? Forbinder det med Star wars/ Star trek og andre populære filmer/ serier fra ungdomstiden;) Hadde nok gitt det en sjanse hvis jeg ikke hadde annet lesestoff, men romfartøy og stjernereiser er heller ikke min greie.

Hva kvalifiserer forresten for å havne i den sjangeren..kun fremtid, eller må det noen romfartøy til,hehe. Tenker på George Orwells "1984" var vel i sin tid en fremtidsroman, dog uten romfart og overnaturlige vesen (der kommer kanskje fantacy sjangeren inn,hmm) Burde muligens hatt en egen tråd om dette for å oppklare evt misforståelser.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tenk å komme på blodbanken og se The Vampire Diaries ligge på bordet... Eller ligge på sykehus og vente på en operasjon mens du leser Frankenstein.

Hadde jeg kommet over The Secret på et venterom hadde jeg seriøst gått igjen.

Men jeg er egentlig i venterommet fra helvete hver gang jeg er i et. Se og Hør og Hjemmet og lite annet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne diskusjonstråden er bare herlig. Hvis vi alle slår sammen våre "helvetes-bøker", så kan det bli et ganske så bra bibliotek i skjærsilden etter hvert ... da blir det kanskje ikke så ille likevel!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ja, en manns "helvetesbøker" er tydeligvis en annens manns favoritter. Flere overraskelser her ihvertfall.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Neppe, vi får sikkert bare bytte til oss de bøkene vi ikke vil lese. Vi har tross alt havnet i helvete...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

...og enda verre, det kan være Vikingarna på radion. :o)

..(unnskyld hvis noen her liker dem.)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Eller hardrock, som jeg ikke orker. Foretrekker stillhet når jeg leser, så mitt lesehelvete blir et venterom fullt av støy + bøker jeg har nevnt tidligere. Men med mye bråk får jeg ikke lest uansett så da spiller det ingen rolle hvilke bøker som ligger på venterommet;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Et venterom full av bøker alá " En shopoholikers bekjennelser" og"Jeg fatter ikke hvordan hun får det til" og lignende. Går vel muligens under sjangeren chic lit og er kjempeirriterende. Kjenner meg ikke igjen i det hele tatt, og blir bare sur og oppgitt over at jeg gidder å lese dem ferdig når jeg har blitt lurt til å begynne på dem.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Min versjon er Det Sanne-pocketbøker, helt klart!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er klar over at jeg ikke gjør meg spesielt populær nå, but here it goes! Mitt helvete ville være å tilbringe all min tid med bøker à la Paulo Coelhos Alkymisten… Bøker som på en selvsagt måte hevder å gi leseren innblikk i meningen med livet, men som bare kommer med pjatt og uvesentligheter, forkledd som livsvisdom. Det er for meg helt utrolig at så mange har latt seg forblinde av disse klisjeene. P.S. samme forfatters Veronika decides to die er ikke så verst…

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Jeg er så enig, i alle fall om resten av forfatterskapet hans ligner på Alkymisten. Det er utrolig sjeldent jeg avbryter bøker - det kan gå flere år mellom hver gang - men akkurat den boka måtte jeg bare gi opp, alt strittet bare imot og jeg greide ikke å tvinge meg gjennom den engang. Absolutt ikke min kopp med te.

Veronika vil dø leste jeg noen år senere, og den likte jeg bedre jeg også. Men det kommer til å bli lenge til jeg rører neste Coelho-bok likevel.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg synes Coelho er helt grei, ikke noe fanatisk fan av han. Jeg ser på det han skriver som eventyr/fiction og derfor har han ikke forandret livet mitt med noe av det han har skrevet. Han skriver, for meg, underholdende og filosoferende bøker, og av og til vrøvl, som alle andre forfattere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bra at noen våger å stå fram mot massene her. Coelho er noe av det mest irriterende jeg har utsatt mine øyne for. Jeg klarer sjelden å holde tilbake min mening om denne mannens forfatterskap (har dog også hørt at denne Veronika-boka er bedre enn resten), så jeg har et par ganger opplevd fornærmede grynt og stygge blikk fra mennesker rundt meg som tydeligvis mener han er det ypperste i moderne litteratur.

Det morsomste var dog en samtale jeg hadde med ei jente jeg møtte på en fest, hvor det kom fram at vi begge hadde jobba på Tusenfryd. Det var en slitsom arbeidsplass, var vi enige om, og hun la litt mer ut om hvor teite kolleger hun hadde enn hva jeg vil mene er passende. Overfladiske og lite intelligente tosker var de visst. Eksempelet hun hadde å nevne som ifølge henne sjøl tydelig viste hvor mye mer dyp og intellektuell hun var enn dem, var at hun leste bøker som Alkymisten i lunsjpausen. Veldig fornøyd med all sin "litterære dannelse".

Jeg visste knapt hvordan jeg skulle fortsette samtalen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har aldri lest noe av Coelho. Bare jeg ser navnet på bøkene hans i bokhandelen/biblioteket lukter jeg allerede "ugler i mosen" så jeg styrer fint unna.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har heller ikke lest noe av ham, men forstår at det er en del irritasjon/ uenighet rundt hans forfatterskap. Vi har tidligere hatt Ragdediskusjoner, vi har Euroburgere og nå er det altså Coelho som skal til pers,hehe. Ja,ja stå på. Kanskje ikke så hyggelig for dem som liker det han skriver...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

hehe, noen må vi da jo ikke like?;) Har ikke noe i mot Ragdediskusjoner eller Euroburgere, men Coelho stiller jeg meg meget skeptisk til;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Når vi først er i gang med Coelho og folk som vil fremstå som intelligente og dype; på bybanen i dag så jeg en kvinne som latet som at hun leste Alkymisten. Hun satt og så alle andre steder enn i boka, men bla seg gjennom sidene, det gjorde hun. Måtte nesten le litt der jeg satt.

Godt sagt! (4) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Boka rett vei, men hun hadde en hatt som formelig skrek klasse og skinnhansker som gikk helt til albuene. En fjong dame, men intet særlig mer med andre ord.

Vurderte nesten å ta opp hekletøyet og jobbe meg bortover med kroken uten å gjøre noe med garnet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

He he. Gjør det hvis du treffer henne på en ny tur:o)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å, herlig. Det høres virkelig ut som en artig scene som sikkert kunne gjort seg i en film eller TV-serie.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Svar til flere dette:-) Coelho: En sommer fikk jeg dilla.

Svimeslått i solsteika synes jeg Choelo var fantastisk og lettfordøylig. At noen bruker han som et intellektuelt smykke, slik noen her påstår, er for meg fremmed...hehe. At bøkene på baksiden anbefales av dameblader og Julia Roberts, tar jeg til inntekt for min oppfatning. At forfatterskapet varierer veldig tror jeg er helt sikkert. Men "Veronika vil dø" og "Djevelen og frøken Prym" har jeg på favorttlista!

Jeg har allergi i mot selvhjelpsbøker o.l, men disse synes jeg i den rette stemningen ga inspirasjon til enkle ferierefleksjoner over livet.

Så i helvete er ikke Coelho, men selvhjelpsbøker og alskens bøker om det alternative:-)!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det aller verste må være slike typiske ungjentebøker, de som omhandler baksnakking, den ubegripelig søte gutten som valgte den stygge jenta i stedet for den populære, hvor fæle de populære er og så videre. Er det rart jenter vokser opp til å like Twilight?

Kjenner frysningene godt inn i ryggmargen bare av tanken.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Twilight.

Man sier at smak i litteratur er subjektivt, og at leseropplevelsen kan være vel så viktig som den reine kvaliteten, men dette er et tilfelle hvor jeg mener det er fullstendig mulig å argumentere for at det er et elendig makkverk fra første til siste side, og at de som synes det er en god bok tar feil. Alt tenkelig som kan være galt med en bok er galt med denne. Sjøl papiret den er trykt på er mer verdt enn innholdet.

Hver gang jeg blir diplomatisk og sier noe slikt som at "det er kanskje grei underholdning eller virkelighetsflukt", er det kun et resultat av at tida har gått siden jeg leste den, og jeg har begynt å glømme hvor fresende fæl den faktisk var.

OK, pust nå...pust...

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Bare bøker av Anne B. Ragde tror jeg ville vært helt grusomt! Eller hvilken som helst type vampyrserie/bok.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Haha, Stephen King liker tydeligvis ikke romansebøker ;) For min del ville det ha vært et skikkelig helvete å være i et venteværelse med bare Stephenie Meyer bøker, pensumbøker og en haug med økonomimagasiner. Ja, jeg innrømmer at jeg har lest den første boka i Twilight og kommer sikkert til å fullføre hele serien en dag, men hvis et venterom har vært dekorert med bare Twilightbøker så hadde jeg hatt mine tvil om den personen jeg hadde hatt time til:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Det verst tenkelige måtte vel være ingen bøker i hele tatt. (kanskje det er sagt før). :0)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bøker på urdu, kanskje...?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kankskje noen har noe nytt å bidra med her... Interessant vinkling på hvordan folk tenker om litteratur;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dag Solstad hører i min verden til himmelen! ;-) Uten at jeg ville likt at han pjusket meg i håret, altså ...

Eksempel på lesestoff i helvete må være å få tilbudt "Isfolket" av Margit Sandemo (i 70-80 bind?) og bare det på et sted jeg ikke slipper fra. En gang for mange, mange år siden fikk jeg meg forelagt de 3-4 første bøkene med et "du bare MÅ lese disse!" Jeg tror jeg holdt ut til side 15 i bind 1 ... da orket jeg ikke mer.

Ellers måtte det være bøker av hanne Ørstavik, ja ... Jeg greier ikke hennes bøker ...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Mitt helvete er Hanne Ørstavik som leser høyt mens Dag Solstad pjusker meg i håret.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det måtte nok blitt sånne kvalmende bøker som "Hvordan bli POSITIV" eller selvhjelpstypen 'alt er fantastisk,hurra!' tull.

Liker Hanne Ørstavik,jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

JA, tenk å sitte i helvete og bare ha The Secret å lese på, DET hadde vært hælvete det, for ikke snakke om toppen av ironi. Tenk deg til til fremgang liksom, litt bortkasta når man er i helvete.

Godt sagt! (3) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

...the secret? wtf?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

http://bokelskere.no/bok/the-secret/45022/

Godt sagt! (0) Varsle Svar

aha,takk XD perfekt eksempel ja X)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ble litt bekymret for at du var en "The Secret evangelist" der et øyeblikk. ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

ingen fare,jeg troddeførst det var noe Dan Brown aktig. Men sånne bøker som det der gir meg surt oppstøt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bare bøker som ligner "Reisen" av Brandon Bays, dvs en dame som pludrer i vei om hvordan hun ved hjelp av det mest håpløse innefor positiv tenkning ble helbredet av en svulst i magen hun aldri hadde fått diagnostisert. Fjolleri ispedd uvesentlige detaljer.For noen år siden ble man stadig forsøkt pådyttet denne "vidunderlige boken".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker med tungt språk. Kjedlige betegnelser av verdener osv. Men nå er jeg også en av de få her i verden som ikke liker Ringenes herre serien da... Har prøvd å lese den flere ganger, men klarer ikke gjennomføre det. Liker ikke filmene heller. Men jeg elsker fantasy/eventyr til vanlig, så er språket og skildringene jeg ikke liker. Alt er så tungt og brunt på en måte.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Eneste venteværelse-helvetet jeg kan tenke meg MED bøker: Du stiller fastende og venteværelset er fylt av de deiligste kokebøker med store bilder...

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Oi. Jeg skal i så fall være ekstrem snill pike. Jeg er altfor matglad til å takle det!!!! Da hadde jeg håpet på å dø på nytt for å komme til et helvete som var litt snillere enn det.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg tror ikke det finnes noen bøker der...

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg tror Stepen King bøker kunne ha kommet nærme min versjon av helvete faktisk.

Men riktig så ufyselig hadde det nok blitt med kun juss pensum, det hadde vært helvete det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Populærvitenskapelig evolusjonsgøvling med all religion under deres såkalte "lupe". Finner ingenting tørrere eller mer håpløst enn å diskutere med disse "metafysiske naturalistene" som henviser til "hvordan det er", og egentlig mener å si "hvordan det er ifølge (f.eks., og kanskje mest typisk) Dawkins". Et venterom med hvor jeg må lese Dawkins og høre ivrig selvdyrkelse og såkalt diskusjon mellom de folka, det hadde vært et helvette. Ja, jeg har det kanskje litt for klart for meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Følger deg når det gjelder Hanne Ørstavik. (Skrekk) Men Solstad er ikke med som fyrbøter i mitt Helvete. Danielle Steele har jeg aldri lest noe av, men det høres pinefullt ut. Søtter ellers herr Nagel nedenfor.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Mitt bokhelvete ville uten tvil vært stabel på stabel med kiosklitteratur/"husmorporno" av verste sorten...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hvis jeg har en dårlig dag og befinner meg i en gjennomsnittlig norsk bokhandel kan jeg føle at jeg allerede er i helvete, når jeg ser hvilke bøker de velger å stable i paller for å friste det norske folk, og hvilke som støver ned i hyllene.

Godt sagt! (18) Varsle Svar

Veldig godt sagt Nagel.
Jeg tror bokhandlerbransjen har forandret seg for de har heller ikke på langt nær så mange bøker i sine butikker som før. Det er vel pengene som styrer som alt annet her i verden. Er det fordi bokhandlere ikke vil sitte inne med så mange bøker som før tro? Tør de ikke å ta sjangsen på å bestille mindre kjente bøker?

Jeg er redd mange mindre kjente gode bøker drukner, og det er synd.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg syns i utgangspunktet lite om å rakke ned på andres boksmak, men må innrømme at et venteværelse fullt av selvhjelpsbøker hadde gitt meg kløe... (ups, det gjorde jeg visst nettopp det)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg var en gang i en enorm bokhandel i St.Petersburg; "Huset for bøker"(eller noe slikt) på Nevskij Prospekt. Enormt masse bøker, alle var helt latterlig billige, og såklart på russisk. For et helvete...

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Moralen er: / Deg russisk lær. (Og: Kanskje var det læreverk og ordbøker der òg? Så var det jo berre å setje i gang ...)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En dårlig trøst kan være at "Bokas hus" (Dom knigi) nå i stor grad er fylt opp av best-selgere og krim av varierende kvalitet - men herlig billig er det... I den seinere sovjettida var de enda billigere og var i større grad fylt opp med klassikere... samlede verker av både den ene og den andre - helvete var begrensa plass i kofferten;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enkelt. Ensidig, partisk agitering og hemningsløs propaganda (om innfløkte, sammensatte og kanskje følelsesladde fenomen). For eksempel to hyllemeter utelukkende med pro-israelsk eller pro-palestinsk litteratur.

Eller David Irvings samlede (makk) verker...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Uff, ja...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Coaching-bøker fra Midtvesten hvor alle svar er Jesus. Og den allvitende på omslaget har tommelen opp og hvitlakerte tenner.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

På de venteværelser jeg har sittet i rundt omkring er det sjelden eller aldri bøker. Ukeblader er kjappe og lettfordøyelige i de minuttene en må vente. Skal en sitte en stund, som det antydes her hadde nok en bok eller flere vært å foretrekke, men hva er et "helvete" å lese? For meg er bøker hvor mennesker, primært barn, bli utsatt for bestialske overgrep og annet ufyselige greier noe av det verste. Da fikk jeg heller sitte i egne tanker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har aldri lest Danielle Steele så der kan jeg ikke uttale meg, men har vel pløyet gjennom en del "smusslitteratur" (kjærlighetsromaner fra kioskhyller) som min mor kalte det i min spede ungdom. Kan ikke erindre at det var et "helvete" å lese det, tvert i mot tror jeg det ga meg mange pirrende øyeblikk og en total urealistisk oppfatning av hva ekte kjærlighet og elskov er ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kanskje vi arme syndere må slite med Danielle Steele og annen tilsvarende litteratur, i et venteværelse helt rensket for andre mulige former for underholdning, inkludert lys, hva vet vel jeg. Men jeg har liten tro på at det er alt, tenk å kunne få en smugtitt inn i gamlingens bibliotek, hva kunne vi vel finne av skatter der, i tillegg til universets største samling av gamle håndskrevne bibler?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hmm...trur ikke helvete inneholder gamle håndskrevne bibler, tviler på at djevelen samler på slikt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Om det finnes et vesen som jeg ror har et stort lager bibler i alle utgaver - både håndskrevne og sikkert også den første Gutenberg trykket - så er det djevelen... Og få kan den nok heller ikke så godt som det før nevnte vesenet... som fanden leser bibelen..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Et rom fylt med de greske utgavene av bøker jeg har kjempelyst til å lese

Godt sagt! (5) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Det må bli et rom med kun "husmorporno" (= bøkenes svar på såpeopera), "gripende historier fra virkeligheten" og ikke minst chic-lit (shoppoholiker-bøker o.l.). Grøsse.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vel, jeg vet man skal kunne og huske historien og ikke glemme den for da må man leve den om igjen og alt det der...jeg snakker om 2.Verdenskrig. Greit nok, historien er viktig og gud være med alle de som led under den krigen, mange fine og tapre mennesker gikk tapt, og all den grusomheten.Gud forby at det oppstår en slik krig igjen i verden. Hitler var ingen god mann, og vi må lære av hva som gikk galt med han. MEN...jeg er så sinnsykt lei alle historiebøker og oppdiktete romaner som er basert på 2.Verdenskrig, og alle andre kriger for den del. Jeg har medfølelse jeg også altså, og er overhode ikke en person som ikke bryr meg. Men mange bøker er blitt "stakkars meg" bøker og hør min triste, "fordapt i en endeløs brønn av sorg" historie. Så vel, jeg havner sikkert i helvete av å ikke like slike bøker, men da håper jeg ikke jeg blir straffet med at det kun er slike bøker der!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hva med et venteværelse full av bøker fra Nobelprisvinnere!!! (var bare nødt hehe)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hehe, very funny :p

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Måtte være et venteværelse full av "Det sanne" og sånne banale legeromangreier. Av forfattere måtte det være Kjartan Fløgstad, det tror jeg er bortimot det kjedeligste og uforstående jeg har lest.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tror i grunnen mitt helvete vil være et venteværelse uten bøker, evt bare med Barbra Cartlands samlede verker... Jeg tror at jeg vil kunne klare å finne noe bra i det meste av bøker om bare tida blir lang nok... og det er den vel i helvete. Liker for øvrig Sartres beskrivelse av helvete i "For lukkede dører" der tre helt forskjellige personer blir plassert i et rom med tre sofaer i forskjellige farger - derfra uttrykket: "Helvete, det er de andre".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Definitivt et venterom UTEN bøker. Og så er det så utrolig mange bøker her i verden som jeg aldri vil få lese i løpet av mitt korte liv, - så det verken kan (eller vil) jeg svare på. Å kåre tidenes verste bøker kan jeg heller aldri få meg til å gjøre, - jeg tror jeg skrev om det i en annen tråd. Det vil være urettferdig mot bøkene, - da mine inntrykk og hva jeg får ut av en bok ofte er avhengig av meg og min sinnstemning. (Joda, jeg har bøker jeg synes er fryktelige, bøker/sjangre jeg synes er kliss uten like og totalt uinteressant for meg, - men å klassifisere dette som "helvetes venteværelse", - nei det kan jeg ikke.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg husker den Satrehistorien, ja. Den er fæl! Barbara Carland passer nok godt på et sånt venteværelse, ja. Selv om hun har skrevet ørtensillioner bøker, så er de like alle sammen ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Erlend Haugen  VikhagenMcHempettTove Obrestad WøienHilde VrangsagenMartinenLinda RastenKarina HillestadBoktimmyAstrid Terese Bjorland Skjeggeruderlend kongsvollMy Criminal MindFarfalleEngelinHeidiEli HagelundJohn LarsenGVGro-Anette SlettebøAnne Berit GrønbechRune U. FurbergReadninggirl20NorahFrode TangenBerit RMaikenHallgrim BarlaupAnjaSissel Karlsen FjeldetEivind  VaksvikSusan StensrudTorill Elisabeth RevheimGrete AmundsenEmilieskIngvild SmoiraIngunn SKikkan HaugenReidun SvensliMargaret HansenStine Sevilhaug