Hamstring! Bokhamstring! Hylle på hylle med uleste skatter som knirker lavt når du åpner dem, og fortsatt kan jeg ikke stoppe meg selv.

Spesielt salg, jeg kjøper ikke mye på salg, men bøker, ...

For litt siden gikk jeg forbi en butikk med stabler av bøker snøret inn. 200 for 10-8 stykk. Jeg måtte. Så bestilte jeg en bok jeg har ønsket meg lenge, så fikk jeg mammutkatalogen. Hyl, er det flere med lav disiplin når det kommer til å hamstre flere bøker enn man kan lese? Hva har vært deres verste episoder/synder?

Godt sagt! (17) Varsle Svar

Viser 175 svar.

Fant dette bildet på nettet i dag og har konkludert med at dette nok ikke er noen ordentlig bokelsker. Bare ti uleste bøker...?

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Ventebunken! Bøker på vent tolker jeg bildet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har skrevet opp dette sitatet som jeg ikke helt husker hvor jeg fant (antakelig her inne på bokelskere):
I was put on earth to read a certain number of books. Right now I am so far behind I will never die. (Ukjent opphavsmann.)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Dette sitatet mener jeg er lettere omskrevet fra William B. Wattersons: «God put me on this earth to accomplish a certain number of things. Right now I am so far behind that I will never die.»

Watterson er en amerikansk tegneserieskaper best kjent her for Tommy og Tigern.

Godt sagt! (3) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Var ikke det sitatet kjell k (kikasen) hadde tidligere på sin profilside?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det mener jeg du har rett i.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg velger å fortolke bildet til å bety at man skal ha ti uleste bøker liggende for hver man kjøper - har lett for å kjøpe 10 nye selv om jeg har 100 liggende...!!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ja da begynner det å ligne noe, vet du ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

hehe i likeså!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg hamstrer bøker og min sambo fortviler. De bøkerne jeg hamstrer er bøker om andre verdenskrig, et tema som har fasinert meg siden jeg var barn.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har omsider innsett at jeg ikke kan eie alle bøkene jeg ønsker å lese. Offentlig bibliotek er en finfin ting.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Haha, nå følte jeg meg plutselig ikke så gal lenger!

På bakgårdssalg ender jeg alltid opp med en kasse bøker. Studentøkonomien forbyr det, så jeg velger meg først ut ti. Så tenker jeg at så lenge jeg aldri kjøper svindyre bøker utenfor salg, så 'sparer jeg penger', hvorpå jeg tenker jeg at 'jaja, det er bedre å bruke penger på bøker enn sminke og klær'. Og så kjøper jeg hele kassa allikevel.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Åh, totalt ute av kontroll... Derfor opprettet jeg mitt eget bokregister for en fem års tid siden.. Det er nemlig så fort gjort å anskaffe noe man allerede har!! Er blant de som burde rope høyt på hjelp.. Jeg burde vinne i Lotto for å kunne bygge det biblioteket jeg ønsker meg... hehe

Jeg registrerer sakte men sikkert alle mine egne bøker, alle mammas bøker (er enearving) og passer på at jeg får skrevet ned mens hun enda har maaaange år igjen hvor allting kommer fra.. Mye er arv fra de tidligere generasjonene;-D

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg overtok nylig alle bøkene til mannens avdøde besteforeldre, jeg har ikke tenkt å telle de engang, tror vi endte på 17 bakker... Likevel finner jeg bøker i butikkene som jeg bare MÅ ha, og da kjøper jeg de. Prøver å trøste meg selv med at det er en sunn hobby da.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg kjøper sjelden bøker til full pris, men med jobb hos Fretex finner jeg nesten daglig fristelser....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg gikk på en skikkelig smell i påsken. Satt og tittet litt på hjemmesidene til forskjellige nettbokhandler, og plutselig hadde jeg bestilt 31 bøker! Jaja, da har jeg i alle fall masse godt lesestoff i tiden fremover.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da har du i hvert fall litt å velge mellom :) Men 31 bøker da! Det overgår til og med mine verste kjøpsrunder med bøker hehe

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Noe slikt er fort gjort hehe. Bøker en mååå bare ha. Men på den annen side vil det da alltid være en historie knyttet til bøkene. Er bøker fra salg?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

31(!) bøker?! Jeg er glad jeg ikke er lommeboka di;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

hehe kan bare tale for meg selv. Noen bøker her og noen der - det blir fort flere bøker ut av det. Har prøvd å begrense meg for å si nå er det nok til meg selv holder aldri. Der er alltid et fristende boksalg ved neste sving (man får 20 dg., 14 dg., 10 dg. betalingsbetingelser når man handler på nettet).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Alltid. Eg må slå ned blikket når eg går forbi bokhandlarar for ikkje å stoppe og gå inn, på leit etter nye titler å ha med meg heim. Eg vert til og med irritert når eg går inn for å kjøpe bøker, og så finn eg ingenting eg vil ha. Snufs.

Men no må eg kutte ut med dette, spesielt sidan eg ikkje tener så mykje penger. Og kjerasten vert irritert.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Uff, nå er altså mammutsalget her igjen, samt flere lokale salg i mange bokbutikker! Sannsynligvis har flere av dere sprukket på diverse nyttårs og julesalg allerede ;) Personlig planlegger jeg så langt å kjøpe følgende fra mammutsalget, (selv om jeg ved første blikk ikke fant noe):

  • Bokbindersken av Belinda Starling

  • Bree Tanners korte nye liv av Stephenie Meyer

  • De indoeuropeiske språkenes historie av Ola Wikander

  • Den store norske sitatboka av Astrid Skår

  • Forsvunne sivilisasjoner av Markus Hattstein

  • Hemmelig fortid av Nora Roberts

  • Ikke forlat meg av Stig Sæterbakken

  • Juliet, naked av Nick Hornby

  • Myter & legender av Philip Wilkinson

  • Norsk er et lite språk som er i ferd med å dø ut av Guro Fløgstad m.fl.

  • Silhuett av en synder av Leonora Christina Skov Solar av Ian McEwan

  • Språk og historie av Tore Janson

  • Tegn & symboler av Miranda Bruce-Mitford m.fl.

  • Til siste åndedrag av Anne Swärd

Har kuttet flere allerede. Og fortsatt burde jeg kutte et par (10). Tror ikke det var det her studiestipendet var ment for. Nåvel, noen andre som har problemer?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er en uhelbredelig bokhamstrer. Bl.a mammutsalg er en skikkelig magnet og jeg ender ofte opp med flere bæreposer. Er ellers medlem av flere bokklubber og blir lett fristet til kjøp av aktuelle bøker. Bokhyllene mine er fulle, og bøker ligger i stabler. Det verste for min del nå er at jeg mangler veggplass til nye bokhyller. Begynner også å lure på om jeg rekker å lese alle før synet svikter eller livet ebber ut :) Men uansett; å eie disse bøkene gir meg en følelse av stolthet. Det er en investering med mening i !

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Jeg begynner å hente inn selvkontrollen igjen. I over 1 år har jeg bestilt og mottatt 2-3 bokpakker hver uke - og den inneholdt mer enn 1 bok. Nå har jeg gått over til ett nytt system - straks jeg ser en bok jeg vil ha setter jeg den på ønskelisten! Da går noe av den innerste trangen til å eie over på vent hehe.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

For 3-4 veker sidan noterte eg ned nokre bøker eg ville ha på ønskelista til jul! 3-4 dagar seinare låg bøkene på bordet - kjøpt i nettbokhandel. Så....no har eg lova at eg ikkje skal kjøpe ei einaste bok før etter 2012 - sidan eg minst har 50 ulesne bøker i bokhylla + at eg har mange-svært mange!! bøker eg har lyst til å lese igjen...Med mindre.....

Godt sagt! (2) Varsle Svar

...ikke mer enn 50 uleste?? Åj, hvilken kategori havner jeg i da?? Jeg har hundrevis av tilgjengelige bøker.. Hjalp min mor å omorganisere i påsken og satte opp noen flere hyller... Likevel måtte jeg ta ut noe for at alle bøkene fra bestemte forfattere skulle få stå samlet... De jeg tok ut havnet i bagen min... eh... For ordens skyld, hun skriver lister over hvilke jeg låner... hehe

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Trur ikkje eg hadde heilt kontroll, hverken då eller no- Uansett er det eit luksusproblem! Kjekt å ha litt å velje mellom...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er et helt nydelig problem... Favorittproblemet mitt, faktisk!!! hehe

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Bokhamstring er en av de beste handlesyndene en kan ha, klok kan en bli av det også ;)

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Svaret er JA! Jeg har stabler...av uleste bøker også. Prøver å skal kvitte meg med noen gamle bøker, så det blir mer plass i hyllene...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det vil altså ingen ende ta. Etter:

Selected Poems av E. E. Cummings, 100 Best-loved Poems ved Philip Smith, The Ecco Anthology of International Poetry ved Ilya Kaminsky, Ariel av Sylvia Plath, Dress Your Family in Corduroy and Denim av Davis Sedaris, Squirrel Seeks Chipmunk av David Sedaris, The Atheist's Guide to Christmas ved Ariane Sherine, How to be a Woman av Caitlin Moran.

Har jeg altså kjøpt meg følgende i dag;

Flappers and Philosophers: The Collected Short Stories of F. Scott Fitzgerald av, vel, F. Scott Fitzgerald.

Alice's Adventures in Wonderland av Lewis Carroll.

Men de var fine utgaver og jeg samler! (?)

I tillegg har jeg bestilt en strikkebok (ikke helt sikker på hva jeg tenkte på), og fått en liten haug bøker fra faren min, Ringenes Herre - trilogien inkludert.

Jeg er ikke en person som burde ha tilgang til internettbutikker...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg kan også skrive meg opp på lista over de som kjøper mange flere bøker enn de klarer å lese. Jeg kommer alltid over gode anbefalinger og tilbud, og plutselig har jeg best 10-20 ny bøker. Det verste er at dette skjer jevnlig, og jeg lærer aldri. Tror jeg har uleste bøker for nærmere 10 år fremover i tid nå. Det står over 1400 bøker på skal lese listen min, og alle disse står i bokhyllen hjemme (eller ligger i pappesker i boden;))

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"For mye av det gode - er da bare deilig!" - ifølge Mae West.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Har sitte og tenkt litt på i hvilken kategori jeg er i... og har dessverre måtte konstantere at jeg nok ikke har helt kontroll.

Fra å kjøpe mye bøker fra bokklubber og bokhandelen så måtte jeg ta en avgjørelse om at pengebruken på bøker måtte begrenses. Dette fungerte helt fint og jeg hadde selvkontroll. Den varte ikke så lenge :)
Jeg oppdaget hvor rimelig jeg kunne få bøker ved å besøke bruktbutikker, loppemarked, samt kjøpe på salg. Selvkontrollen forsvant og jeg har blitt en bokhamstrer igjen.
Når det er sakt så er det iallefall hyggelig å konstantere at selv om jeg aldri har kjøpt så mye bøker som jeg har gjort nå så har jeg heller aldri brukt så lite penger på bøker som jeg gjør. Veldig glad for at jeg ikke ha en ny og ubrukt bok :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg ryddet i mine bøker i fjor og fant ut at jeg ikke skulle kjøpe flere, men tvert imot lese de jeg har. Men lydbøker jeg jo ha, og klassikere til nedsatt pris. Enkelte boktilbud er så gode at man rett og slett ikke kan la være å slå til. Så er det bokklubbene da, noen bøker må man jo ta imot, man er jo tross alt medlem! En bekjent skulle gi bort boksamlingen sin til loppemarked og forrige uke tok jeg turen innom for å forbarme meg over en og annen bok. En og annen bok? Hvem er det jeg lurer? Jeg kom hjem med 167 bøker, jeg... Nå har jeg 493 bøker som skal leses, så her er det ikke snakk om min største synd eller verste episode, her syndes det jevnt og trutt året rundt!

Godt sagt! (10) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Ok, da tror jeg jammen du har satt terskelen høyt. 167 bøker faktisk! Ærlig talt litt usikker på hva slags eksempel jeg skal gjøre av det... Fortsatt under 50 på "skal lese" lista her, men skulle pengetreet mitt få helsa tilbake er jeg nok ikke langt bak.

493! Jeg bukker meg i støvet for kjempehamsteren!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Boksamlingen har ikke gått utover økonomien i særlig grad. Jeg fikk de 167 bøkene, likeledes arvet jeg bøker etter min bestemor i fjor, samtidig som jeg overtok en boksamling fra et ødelagt samboerforhold. Det blir mengder av slikt. Nå gjenstår det altså bare å lese dem!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kjenner jeg er litt sjokkert. Ikke over Ingunn S, jeg har omtrent halvparten så mange bøker som henne på vent, så det ser jeg på som normalt. Men over at du ikke har mer enn 50 bøker på skal lese-listen. Hvordan har du klart det? Er det bare fordi pengetreet ditt ikke er helt friskt for tiden? For da kan jeg informere deg om at det er ikke mitt heller, men jeg har oppdaget en fin oppfinnelse som heter bruktbutikk, og der kan man få en pose full med bøker for 50 kroner. Når man får så mye for så lite spiller det ingen større rolle at pengetreet er nær døden, for å si det sånn:)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg er overrasket over at du er sjokkert,hehe. Er det om og gjøre å ha så mange på lista? Jeg fyller nå på etterhvert. Har i underkant av 50 på "Skal lese -og "Ønsker meg" -lista til sammen. Synes det er mer enn nok. Har allerede begynt å miste oversikten. Det jeg gjør er at jeg ofte kjøper bøker som ikke er på listene, derfor blir jeg jo aldri ferdig, noe som ikke nødvendigvis er et mål.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, det er ikke om å gjøre å ha så mange bøker som mulig, dette var ment humoristisk fra min side, men det kommer jo ikke alltid så godt frem skriftlig. Se det som en bortforklaring på at min skal lese-liste og ønskeliste aldri slutter å vokse om du vil. Det er ganske så mye humor og selvironi i denne tråden, og samtlige av mine andre innlegg her bærer da også preg av dette. Jeg er smertelig klar over at jeg kjøper for mange bøker, men heller enn å fortvile velger jeg å spøke med det.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har akkurat "stablet om" i klesskapet mitt stablene med uleste bøker. Sier til meg selv titt og ofte at NÅ må jeg slutte å kjøpe bøker, men stablene bare vokser og vokser..... Hvor skal dette ende.....:)Har ekstremt liten selvkontroll når det gjelder bøker:)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

I klesskapet ja - det er vel der vi kvinner legger det vi anser som privat...

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Nåja jeg lurer på hvor stort ditt klesskap er (designet?). Har aldri tenkt på bøker der! Det må jo romme mer enn 2-3 bøker. Aha bruker du hyllene? Hva med klærna da? Har du hengende på en stol kanskje? For du har vel mer enn 2 skift vel?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

De står stablet under klærne som er hengt opp. Er plass til mange bøker der:) I tillegg er noe pakket ned, eller rettere sagt ikke pakket opp etter diverse flyttesjauer:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

He, he, nå er det vel Jorunn som har bøker i klesskapet - og Nils Erik i sokkeskuffen...
De som ikke får plass i bokhyllene her hjemme, er henvist til gulvet stakkars, og kartonger på loftet. Ja, også nattbordet da.. og skrivebordet, stuebordet og ...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det ser ut som om du får gjøre som Solveig Strand gjør. Hun bruker vinduskarmen. Har man mange vinduer blir det jo mer "hylleplass". For du har sukkulent-plantene dine ute? Tenk å bruke sokkeskuffen - det må være vitsbøkene det da! Selv har jeg tenkt å sette hjul på hyllene mine slik at jeg kan bruke dem på begge sider hehe.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I motsetning til oss gutta som har det i sokkeskuffen? Nei, der er det ikke plass til mange bøker gitt. Blir nok hylle opp og hylle ned på meg...Har stor leilighet, men skulle gjerne hatt større, for å få plass til å stille opp alle bøkene pent og pyntelig...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Du aner ikke hvor mye det der fikk meg til å le!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I går lurte jeg på om jeg var syk. Jeg hadde besøkt min mor på sykehuset i Fredrikstad mens min husbond var en tur på marked i Gamlebyen for å se etter vinyl plater. Åkke som, når han hentet meg sa han "fant ingen plater,men det er bord etter bord med bøker for salg", guri og jeg sa at jeg ikke orket men ville dra rett hjem!!! Da fikk jeg DET blikket da heller, så jeg måtte innrømme at det er kort tid til bokloppemarked på biblioteket og at brukthandleren har posesalg på bøker, og at jeg for øyeblikket var blakk. Tror han pustet litt fortere, og så for seg nye hyller som han må skru opp, hvor(?)det måtte være plass. Så jeg er vel ikke så veldig syk? Har nok bare et snev av tom lommebok. :o)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Stakkars mann, gru, lettelse, og gru igjen. Neida, elsker man en bokelsker, blir man vant til sånt. Har selv et snev av tom lommebok på vei. Du må få deg til et lommebok-sykehus, stedet der de "pumper opp" lommeboka igjen. Sukk, hadde ikke det vært fint?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jo, det hadde vært supert, lommeboka har en lei tendens til å bli veldig tom. :O) Mulig symptom på et eller annet som går bland bokelskere spesielt. Uhyre smittsomt kan det virke som.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er nok en epidemi som går, jeg er også hardt rammet, selv om jeg av og til forsøker å overse symptomene og oppfører meg som om lommeboken var velfylt. Men, løsningen er nær, på Plantasjen selger de noe som heter pengetre. Jeg eier ikke grønne fingre, men jeg tror likevel jeg må plante et sånt og se hva som skjer...

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Vel, vel - det treet går også under navnet "Judas penger". :))

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Så det er altså min mangel på kunnskaper innen botanikk som har ført meg ut på ville veier...:)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Info hentet fra Wikipedia Judastre (Cercis siliquastrum) er et tre som blir mellom 4 og 8 meter høyt. Treets naturlige vokstområder er i middelhavsområdet og i Sørvest-Asia. Judastreet foretrekker kalkholdig jord og under 400 meter over havet. Den foretrekker også lette skoger, men forekommer i buskform som en pionervekst i steinete områder. Blomstene er rosa. Navnet Judastre kommer fra myten om at Judas Iskariot hengte seg i dette treet og at treet derfor rødmer av skam.

Vitenskapelig(e) navn: Cercis siliquastrum
L., 1753
Norsk(e) navn: judastre
Hører til: Cercis,
erteblomstfamilien,
Fabales

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, nei, nei! Pengetreet er en sukkulent stueplante, iallfall her til lands. Jeg hadde en slik en gang; den sto der og vokste seg stor og prektig, men etter mange år ga den plutselig opp og utåndet. Penger produserte den aldri.

Judaspenger er en uteplante, toårig med rosa blomster og sirkelrunde, flate frukter på størrelse med en tjuer. Dekorative, men ikke gangbar mynt.

Skaff deg gjerne begge deler - men de duger ikke særlig til å spe på bokbudsjettet!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Lurer på om vi kan ta dem for falsk markedsføring... De kan vel ikke kalle noe som ikke produserer penger for pengetre, samme hvor dekorativt det er?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er som han sa "hvem vet hvor haren hopper"! Kan det ha skjedd noe i oversettelsen mon tro!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hmm jeg hadde også et pengetre - men det ga opp hos meg også. Judaspenger vet jeg ikke hvordan ser ut, men det må jeg finne ut av.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

hm, muligens manglende kunnskap både i botanikk og bibelhistorie... :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har ikke så god peiling på bibelhistorie heller, du har rett i det....)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vær ved godt mot! Nå har de kyndige mestrene friskmeldt Maria Magdalena. I de samme sirkler har de nå kunngjort at Judas gjorde "det han gjorde" på Kristus befaling, så han er også tatt inn i varmen. Hva skulle vi gjort uten bøkene!!! Bare spør altså. Har aldri kommet på å stable bøker i klesskapet - det var nytt! Det er ikke så mye rom i de ferdigkjøpte - må isåfall være designet. (Hvis ikke det gjelder gjesteværelsets klesskap da?)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Men du Kirsten, du kunne kanskje prøve å stable bøkene under sengen, det gjør nemlig jeg. Andre forslag er å ha dobbelt lag med bøker i hyllene eller å utnytte vinduskarmene. Jeg har prøvd de to siste variantene også, og de fungerer bra.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Foretrekker glasskunsten min i vinduskarmen. I inngangspartiet er det litt kaldt - da kan det bli litt fuktig på vindusglasset mao det kan oppstå fuktsskader på bøker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Under senger stabler jeg ubevisst hybelkaniner. Har du høye ben på sengen din? Eller har du rullebrett som du drar frem og tilbake? Kan ikke se meg selv ligge på magen med ei fjøl for å fiske frem bøker!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nei, jeg skjønner at det blir litt upraktisk. Jeg har gammel seng jeg, med høye ben og god plass under. Avler hybelkaniner der jeg og, men siden jeg har en del bøker der også får de ikke så mye plass, også begrenser jeg bestanden med jevne mellomrom da...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Er så å forstå at når du har lest ut en bok så legger du den inn under sengen på ene siden - henter frem bøker fra den andre siden av sengen!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Akkurat nå har jeg de uleste bøkene under sengen og så setter jeg dem "utenpå" de andre bøkene i hyllen når jeg har lest dem. Nå det ikke er mer plass kommer jeg til å legge dem under sengen igjen når jeg har lest dem, og da blir systemet som du beskriver. Om jeg ikke finner en rik mann som kan kjøpe et stort hus med bibliotek til meg før jeg kommer så langt...;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dersom jeg kommer dithen (har ett helt hus for meg selv), må jeg få installert en heiseanordning i taket. For når der ikke er mer gulvplass må man være kreativ ikke sant!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Morsom debatt dere har gående. Hadde jeg hatt så mye uleste bøker i heimen - som jeg samtidig hadde planer om å lese - hadde jeg blitt superstresset.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg sier bare at de(t) kommer godt med "før eller siden"!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har opptil flere sånne trær jeg, rundt om i huset. Men det er bare bløff, har ennå ikke fått det til å gro kroner på det. :o)

Godt sagt! (3) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Så det er bløff altså. Tror du vi kan ta dem for falsk markedsføring...? Jeg trodde jo jeg hadde sett lyset i tunnelen her:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nei nei nei, du må bare plukke dem av da de er som grønnest, ta dem med ned i banken og be om å få snakke med "Den grønne veksleren". Shhh, ikke si det til noen!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

ÅÅÅÅ-er det sånn det er!!:O)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hør med forbrukerinnspektøren eller TV2 hjelper deg!! (det hadde vært årets sak) :o)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

La oss starte en interessegruppe. Bokelskere United, for å være litt anglofil. Beskyttere av bøker og deres elskere!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For en fantastisk ide! :O)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ikke kontroll i det hele tatt, kort sagt. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er det noe jeg har kjøpt mye av i det siste så er det bøker. Eller, har ikke kjøpt så mange siden da jeg var i Oslo, da kom jeg hjem med 13-15 bøker + to stk som jeg lånte av tante. Har mange uleste bøker i bokhylla, men kjøper likevel flere bøker. Som sitatet sier "with every book you buy, you should buy the time to read it." Skal til Tromsø på mandag og har flere bøker på handlelista, bekymrer meg nå for om jeg har nok peng til de bøkene OG klær :s

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nu altså, nå har jeg gjort det igjen. Noen- og førti bøker står oppspart på hylla og de nesten ett dusin eksamenene er over. Jeg er fri, jeg kan lese ting jeg vil lese igjen. Og hva gjør jeg? Går jeg bort til de nesten 50 uleste bøkene jeg har opparbeidet siden jul?

Nei, jeg går på to bokhandler, i tillegg til en tur på nettet og handler; Mammutjegerne av Jean M. Auel, fordi jeg har (smug)lest de to første siden jul selv om jeg ikke skulle. Teppehandleren av Meg Mullins, for åpningen var faktisk en del av den ene eksamenen min, og jeg kjente igjen tittelen langs rekkene av tilbud. Og så:

  • A spot of bother av Mark Haddon

  • The Funniest Thing You Never Said av Rosemarie Jarski

  • Quirkology av Professor Richard Wiseman

  • The Brain That Changes Itself av Norman Doidge

  • F in Exams av Richard Benson

  • Keep Calm and Carry On

  • Classic FM Favourite Poems av Classic FM

  • Wuthering Heights av Emily Brontë

  • Beautiful Creatures av Kami Garcia

  • Warm Bodies av Isaac Marion

Yeah, mye rart her. Litt populær-vitenskap, litt sitater, litt dikt for å se om jeg finner noe nytt eller rart jeg liker, endel moro bare for moros skyld, noen "fantasy/ungdoms-romaner", og en "voksen" (hihi) roman og selvsagt, en klassiker, for å gjøre opp for alt det andre. Også En svunnen tid av Kate Morton... Ja... Selvdisiplin... Og resten av dere?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å, det er så deilig å høre at vi er flere "bokgale" mennesker. Jeg kjenner meg igjen i beskrivelsene her. Bokhyllene er mer enn nok fulle av bøker som ikke er lest... Jeg kjøper jo alt mulig i bokform. Og nå er det Mammututsalg... Biblioteker er jo fantastiske steder, men den virkelig "gode" boken, den må jeg ha i hylla.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ja, men det er vel derfor vi er på denne nettsiden ikke sant? Vi elsker bøker og kan ikke kontrollere oss, iallefall ikke hvis en bok jeg ønsker meg er på salg, går bare ikke å la vær å kjøpe, men det er jo ok å høre at det ikke bare er meg som ikke kan kontrollere bok-handlinga:-)Jeg har også en samboer som rister litt oppgitt på hodet over alle bokpakkene som dumper i postkassa som Tilla....vi gjør jo ikke noe som skader andre da....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg henter helst posten selv, så min mann ikke ser alle bokpakkene. Her i huset er mitt forbruk av bøker en "hvit løgn". Tror min mann hadde fått sjokk hvis han viste hvor mye jeg egentlig bruker på bøker. Forresten, det vet jeg egentlig ikke selv heller. Og egentlig vil jeg vel ikke vite det heller. Hadde vel fått sjokk jeg også, men det er noen tusenlapper i året.... He he og huff.. huff...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å som jeg kjenner meg igjen i akkurat dette... henter som oftest posten selv jeg og, spesielt når jeg vet at det er bøker på vei. Mye blir smuglet i store vesker og pakket ut i all stillhet og plassert diskre i bokhylla...i håp om at han ikke skal se at samlingen vokser både titt og ofte :p Men bøker er vel ikke det verste vi kunne brukt penger på vel? Bruker å si at det hadde vært verre om jeg hadde brukt pengene mine på dop i stedet :p (Det gjelder å sammenligne med noe som er ganske mye verre :p hehe)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vi er i samme båt...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Felles sjebne er felles trøst:) Det aller,aller beste med "Bokelskere" at å oppdage at det maaaaaange slike som meg her inne. For her hvor jeg bor, kjenner jeg absolutt ingen som er like "gal" som meg.;);)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Men du, vi synder ikke :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det har du helt rett i:) Det finnes mye værre ting man kunne gjort enn å kjøpe "litt" (en underdrivelse) for mange bøker;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nettopp! Ta en titt på mine lister:
- Fra en bokelsker til en annen
- Flere kupp fra bruktmarkedet
så ser du hva jeg har bedrevet i det siste :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Mannen min hentet posten ,og jeg sto ved siden av ham. Hmmm , han så litt oppgitt ut i fjeset da han trakk opp en bokpakke fra postkassa. Og jeg kjente jeg ble litt flau. Ha ha, da har jeg kanskje kjøpt litt vel mye bøker i det siste.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

He he. Se innlegg over. Budskapet er: Hent posten sjøl:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, sant nok, hvis man leter etter tegn på at man har begynt å tippe over mot "den mørke siden" (med leselamper selvsagt), kan man se på uttrykkene til de som står en nærmest. Et trygt tegn på at man har tatt andre steg på veien til å bli en sertifisert bokhamster.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

HAHA, kjenner meg igjenn ja, jeg hamstrer som en gal! For ikke lenge siden fikk jeg nye bohyller så jeg skulle ha plass til de jeg hadde, men nå er den full! kjøper bøker hver uke, noen ganger opp til 10-12 stykker, i tilleg til at jeg abbonerer på bøker, så jeg får minst tre bøker i posten i måneden. Lommeboka er konstant tom! Det hender flere ganger at jeg må si til meg selv at nå skal jeg vente med å kjøpe bøker til etter det eller det, for eksempel bursdag eller jul osv. Men så går det to dager og jeg finner ei bok jeg har ønska meg lenge... og det er salg på den... da MÅ jeg jo bare kjøpe den!

For øyeblikket har jeg et sånnt løfte til meg selv, jeg skal vente til etter bursdagen min med å kjøpe bøker... Det er altfor lenge til 9. mars! (har sprekki en gang alt, men det snakker vi ikke om :D)hehe

Den verste var vel egentlig etter at jeg hadde hatt konfirmasjon, for ett år siden, jeg fikk ti "mursteiner" av broren min og kjæresten hans, da skulle man vel tro jeg hadde nok for en stund, men nei da, uka etter var jeg å kjøpte bøker igjenn (husker ikke hvor mange).

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kjenner til problemet ditt svært godt jeg. Og hamstringen har tatt helt av, spesielt i år. I år har jeg kjøpt meg bøker så og si hver uke. Før mammutsalget hamstret jeg bøker, engelske pocketbøker ta 3 betal for 2. Jeg tok meg slike bunker nesten hver uke inntil mammutsalget startet. Og da mammutsalget startet kjøpte jeg ni bøker første dagen, så var jeg innom noen dager senere og endte opp med 7. Det er flere bøker jeg også har lyst på utenfor salget, og jeg har samme problem som deg. Jeg kjøper flere bøker enn jeg kan gape over. Mange av bøkene som står i hyllene mine er uleste. Syns jeg leser en god del selv, men det er alltid mange uleste bøker fremdeles. Det er alltid dette problemet at det er så mange bøker jeg bare MÅ ha og kan ikke vente med å ha de i samlingen min. Har heller ikke mer plass i hyllene så jeg må bare stable bøkene en plass de kan stå uten at jeg snubler over dem:) Denne hamstringen gjør til at jeg nesten føler meg som et ekorn;)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Himmel og hav hvor godt jeg kjenner meg igjen. Blir nesten litt gal av det. "Må ha det, bare må ha det!"

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, jeg lurer nesten på om det eksisterer rehab for sånne som oss;) I nesten hver uke i år har jeg kjøpt meg noen bøker og det gjorde jeg i dag også. Stakk innom norli i dag (noe jeg sjelden gjør, er mest innom Ark) og der var det mange spennende young adult bøker i fantasysjangeren. Jeg likte ikke den sjangeren før, men har blitt glad i det i det siste. Blir jo så nysgjerrig når det er mye snakk om den sjangeren.

Også kjøper jeg en del krim også. Og det kommer alltid nye bøker som jeg bare må ha der og da. Og jeg bare må kjøpe bøker mens diverse serier eksisterer med matchende bokcovere osv.... :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette huset må jo være perfekt for bokhamstere... Noe å bli inspirert av? :p

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det huset er vel en bokelsker store drøm.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Genialt, dette er et godt interiøt-tips.
Det er vel slik flere skulle innrede bokhjemmet sitt, hehe :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

... og jordskjelvsikkert også!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg så dette tidligere i dag og fant ut at dette er den perfekte innredningen for meg. Jeg må bare skaffe meg et hus eller større leilighet først...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, jeg sliter skikkelig med å forlate bokhandelen uten å ha kjøpt to eller flere bøker. Bestilte 14 bøker på mammutsalget, og i etterkant har jeg jammen meg greid å kjøpe to til. Helt utrolig. Du er langt fra alene. Jeg har snart flere bøker jeg skal lese, enn de jeg har fått lagt inn her på "har lest"

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har noen bøker som jeg ikke har fått lest enda, det må jeg innrømme, men jeg tenker alltid at det tar ikke så lang tid å lese de uansett. Jeg blir helt oppslukt i boka når jeg leser, spiser ikke, sover ikke, ja sitter som regel pal i sofaen og leser til jeg er ferdig! xD Uff, men sånn har jeg regna ut at jeg leser ca 100 sider i timen og da er det jo ikke så ille med en del bøker man ikke har fått lest enda. :P Har så mange unnskyldninger for å kjøpe flere vettu... Men det værste var vel da jeg skulle handle mat men endte opp med en del nye bøker istedet. Er heldigvis ikke så ille nå lenger da! xD

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du må i hvert fall spise, Babro! Det kan du gjøre samtidig som du leser. Det andre er ikke så farlig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja det er så sant som det er sagt! Som regel blir jeg oppslukt av boka å glemmer maten, så jeg leser som regel etter at jeg har spist nå. Helst før jeg legger meg, for da er det jo ikke noe problem! ;D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg elsker å både kjøpe og eie bøker, og har en samling som vokser skremmende raskt.. Godt å bo alene og ikke ha noen å ta hensyn til ja, til tross for få kvadratmeter.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hadde eg hatt råd og plass, hadde eg nok handlet mykje meir bøker enn eg gjer. Men eg har alltid vært litt glad i biblioteket og eg då. Eg har ei lista på 2 A4 sider i veska over bøker eg vil lesa, og der stryker eg berre ut kvar gang eg har vært på biblioteket. Med ein samboer som leser + to leseglade barn, har me rett og slett ikkje plass til alt me vil ha. Eg prioriterer å kjøpa bøker til barna, så dei har dei tilgjengeleg alltid. Men dei er også flittige gjester på biblioteket.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har akkurat vist en venninne mitt lager med uleste bøker, og hun bare sto og gapte og kunne nesten ikke tro at jeg hadde så mange bøker som jeg enda ikke har lest.... He he Min verste synd tør jeg ikke fortelle om her en gang, men bestilte MANGE bøker en gang for mange år siden, og det var ikke bare 10 bøker eller bare 20 for å si det slik. Det var MANGE på en gang. Men gjett om det var spennende å pakke ut. Det var julaften og bursdag på en gang:):):):)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har selv en svakhet for å handle bøker på salg, og det står mange bøker i bokhylla som nok ikke blir lest med det første. Jeg har nå sluttet å kjøpe bøker. Det er dyrt å kjøpe bøker som gjerne bare leses en gang. Tidligere har jeg hatt litt angst for biblioteker, gjerne fordi jeg blir litt overveldet. Det er hylle på hylle med bøker, og man aner jo ikke hvor man skal komme, spesielt om man ikke har en spesiell bok i tankene.

Har imidlertid nettopp (bedre sent enn aldri) oppdaget bibliotekets nettsider, der man kan finne og bestille bøkene, og få sms når den er klar til henting. I tillegg er det jo mye bedre for miljøet å bruke bøkene mange ganger enn å kjøpe dem for å la dem støve ned i bokhyllene... Leser jeg en bok som gjør stort inntrykk kjøper jeg den gjerne, for å låne dem til venner og for å ha til senere anledninger.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Som gift hadde eg forbud mot å gå inn i bokbutikker. Det var umulig for meg å gå ut uten ein pose bøker.

Eg såg jo sjølv at det var litt for mange bøker i huset. bokhyller der bøkene tyter ut. bokstabler overalt, men det er jo så masse fristende bøker i verden. Og ei god bok kan eg lese opptil tre ganger, så eg er livrdd for å ikkje få lese alle bøkene eg ønsker å lese ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kjenner meg meget godt igjen, og har ingen problemer med å ofre andre goder til fordel for et bokkjøp. Min største fristelse er bokhandlere og antikvariater som har bøker bokstavlig talt som eneste innredning i lokalene sine. Jeg kan ta med termos og tilbringe timer der, men kostnadene blir jo ofte deretter. Ellers sliter jeg med godt utvalg i kunst-,foto og barnebøker, og fri frakt, hos play.com. Huff. Må spare nå: liten leilighet og for mye bøker krever snart snekring av spesialtilpassede bokhyller. Muligens på badet...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Åh, antikvariater. Som et bibliotek man kan kjøpe opp, hvis man hadde penger igjen av det andre bokforbruket. Brukte å drømme om å vinne millioner og kjøpe opp et stooort bibliotek med et par bo-rom i midten som jeg skulle sette inn selvsagt. Og INGEN skulle få låne noe! XD

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har selv alltid drømt om å bo så stort at jeg kan ha mitt eget bibliotekrom, men din idé om et bibliotekhus med borom i midten høres jo enda bedre ut! :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

i mitt forrige hus hadde eg bibilotek. Eige rom med bøker frå golv til tal og leseseng :) Eg elska det, men som alt godt i livet tar det slutt

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så trist, eller kanskje ikke.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I noen år har jeg gått "bananas" på loppemarked (fortrinnsvis pocket-bøker), men planen er å gi bøkene videre etter at jeg har lest dem. Har en bokhylle på jobb, som blir som en byttesentral. Noen perler har jeg likevel ikke hjerte til å gi fra meg, og jeg greier jo ikke holde meg unna biblioteket. Bestiller alt jeg har lyst til å lese der, så det går trått med min egen samling. Men det er jo så utrolig morsomt å plukke på loppemarked - man vet jo aldri hva man kan finne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

På Ropeid ferjekai er det byttesentral. Ei stor hylle med bøker. Der set me frå oss dei me har lest og finn oss nye. Plar stoppe der når eg venter på ferja.

Den beste historia er: Eg kjøpte ei kassert bok på bibliotetek for nokre månadar sidan. Eg las den og leverrte den på Ropeid bokbytte- sentral.

I dag kom eksen min med gave til meg ei bok som han hadde funne på Ropeid og som han trudde eg ville like... Gjett kva bok det var, jo den eg hadde levert!!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kva for ei var det? :-) Kjøpt hos meg i fjor?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

svarte den, men det har visst forsvunne... Sjølvbioggrafien til Rose Kennedy. Ei tjukk bok om hennar liv og mykje om sonen John. Kjøpt for kr 1.-

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Rose Kennedy sin sjølvbiografi. hennar og heile familien hennar, men mest om John ;) kr 1.-

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Morsomt! Han har iallfall forstått hva slags bøker du liker da!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hehe,ja det skal vere visst. Meir enn eg trudde :) Ha ei fin helg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg må innrømme at jeg har blitt mindre disiplinert når det gjelder bokkjøp enn hva jeg har vært tidligere. Da jeg studerte kjøpte jeg knapt en eneste bok, pga jeg ikke hadde tid, leste toppen 3 bøker i året. Da prioriterte jeg heller fagbøker.

Etter at jeg begynte å studere har jeg tatt mer av, da har jeg tatt igjen den tida da jeg ikke fikk lest eller kjøpt bøker mens jeg studerte. Regna ut nå, i løpet av de siste 2-3 åra har jeg kjøpt over 100 bøker, og synes det er en del.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser mye bøker, men har heldigvis ikke noe stort behov for å eie dem. Kjøper en pocket en sjelden gang, og stort sett kun til nedsatt pris. Låner det aller meste på biblioteket.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har det på samme måte, og nå kan man jo bare bestille på nett på biblioteket. Kjempegreit.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg beundrer selvkontrollen deres, eller det at dere ikke må ha kontroll.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For nokre år sidan var eg i bokbyen Fjærland. Fantastisk plass! Då fråtsa eg i bøker. Kjøpte og kjøpte - utan hemningar. Framleis står nokre av dei uleste i hyllene. - For det kjem jo stadig nye bøker i hus.....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Astrid, då kan du levere dei på ropeid bokbyttesentral ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg må nok medgi at jeg er litteratur-avhengig så det holder! Jeg klarer nemlig verken å styre unna salg- eller fullpris-bøker. Det er ingen andre steder hvor lommeboka sitter så løst som når jeg befinner meg i en bokhandel (ja, kanskje bortsett fra i DVD-butikker, må jeg nok innrømme), og mine skal-bare-se-turer innom slike butikker pleier i grunnen alltid å ende med at jeg kommer ut med et par nye bøker. Minst ... Jeg mister rett og slett gangsynet og selvkontrollen. ;-)

Pt. ligger jeg sånn ca. tre år etter mht. hva som kommer inn i boksamlingen og hva jeg er i stand til å få lest unna ved siden av full jobb. Det er fortvilende og medfører noen ganger ikke rent lite stress faktisk. Altså mht. alle perlene som bare ligger der og venter på meg, mens tiden ikke strekker til ...

Noe jeg faktisk HAR blitt mer disiplinert på er at jeg bruker god tid på å vurdere nye bøker som kommer på markedet. Jeg leser/kjøper derfor færre bestselgere enn tidligere, og opplever at kvaliteten på det jeg leser dermed har steget betydelig. Jeg skulle gjerne hatt tid til å lese flere bøker, men det går jo en grense for hva det er mulig å få til i en travel hverdag med et lass av plikter og forpliktelser ... ;-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Min verste opplevelse når det gjelder bokhamstring? Tror det må være under det lokale bibliotekets posesalg på bøker for noen å siden. Først tok jeg det ganske med ro, gransket bøkene nøye og viste faktisk for en gangs skyld måtehold. Det skulle ikke vare lenge.. Før jeg visste ordet av det, var jeg i en slags rus og laget store bunker av bøker jeg bare måtte ha! Det var ikke før jeg vaklet ut av biblioteket, sterkt tynget av min bør, at det gikk opp for meg at jeg ikke hadde mulighet til å komme meg hjem med den tunge lasten, billøs som jeg er…. Etter å frenetisk og aldri så lite desperat ha ringt mange venner, fant jeg til slutt ei som var villig til å komme og hente meg - midt i middagstida fredag. Innrømmer at jeg følte meg ganske skamfull da hun bremset opp for å ta meg med….

Godt sagt! (20) Varsle Svar

Hehehe, fikk meg en god latter nå. Så deg for meg utenfor biblioteket, nesten panisk mens du prøvde å få tak i en sjåfør...hihi.. Rart hva bøker gjør med oss bokelskere :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ikke sant, man føler seg litt som en bok-misbruker. Mang en gang har jeg smuglet libris-poser hjem underst i veska etter skola, eller brukt lunsjpengene på utsalg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg bør kanskje se på meg selv som en bokavhengig under tilfriskning. Jeg er jo avhengig av bøker, men jeg bruker ikke lenger så mye penger på det. Jeg har sikkert nok uleste bøker til å greie meg en 3-4 års tid så det sømmer seg vel å utvise litt måtehold.
Nå for tiden kjøper jeg så og si aldri bøker til fullpris. Jeg ser etter tilbud, forlagenes bakgårdssalg, loppemarkeder o.l. Det gjør at jeg ikke kan kjøpe bøker når de er nye, men må vente til de er å få på salg. Og det fungerer faktisk ganske bra.

I høst gikk jeg litt amok på Lions bokutsalg på Vestre Aker skole, og brukte 1000 spenn. Men for det fikk jeg ca 30 bøker fra toppen av ønskelista. Så det går ann å få gode bøker billig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kommer stadig hjem til min kjære kone med replikken 'Jeg har kjøpt bok!' Eier overhodet ikke disiplin med tanke på å begrense meg, har bokhyllene fulle og må stadig snekre nye hyller - for et privilegium!!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg har det akkuratt på samme måte... Kaller meg selv en "bokhoppoholic", og har altfor mange uleste bøker stående. Klarer ikke gå forbi en bokhandel uten å ta en tur innom, og når det er salg hender det litt for ofte at jeg kjøper med meg alt for mye Var i England i tre uker for et par år siden, og der har de jo slike fantastiske, store bokhandler, hvor alt er kjempebillig, så kom tilbake med over 35 bøker...Men jeg synes ikke det gjør noe: Jeg liker å bo i et rom stappfult av bøker, og har jo planlagt og lese det meste før eller sendere :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Bokshoppoholic".. Der sa du det!!!! Det er det jeg er!!!!! Men tenk for en glede vi har av bøkene, føler absolutt at vi har noe som de som ikke liker bøker, IKKE har. At de mangler noe:) (De føler det sikkert ikke slik, men jeg føler at bøker er en berikelse i livet, og synes nesten synd på dem som ikke har "oppdaget" gleden ved å lese:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig! Det gjør hverdagen litt bedre at man kan komme hjem til en bok, og man trenger aldri kjede seg! :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, jeg sliter, men jeg elsker det! Det er nok verre for kona, selv om hun også setter pris på en god bok i ny og ne. Jeg ser etter bøker på qxl og bokkilden, loppemarkeder, hos fretex og estlandskommiteen. Finner jeg noe jeg vil ha -og det gjør jeg- MÅ jeg kjøpe. Heldigvis har jeg sluttet både å røyke og feste for flere år siden, så jeg sparer inn en del der, men plassen her hjemme blir det så som så med. Jeg har snart 3000 bøker fordelt på div bokhyller i leiligheten + kassevis på loftet til svigers. Jeg vet at jeg aldri vil rekke å lese alle bøkene mine, men jeg MÅ eie dem. Samtidig som jeg vil ha gode og varierte valgmuligheter selv, ønsker jeg det samme for min familie. JEG TROR PÅ AT TILGANG PÅ BØKER I HJEMMET KAN VÆRE VIKTIG FOR HVEM DU BLIR/ER ... Desverre kan også for mange bøker gjøre at tilgangen til andre ting blir vanskelig, sånn som å sende saltet gjennom haugen av Ibsens samlede eller finne igjen skattepapirene på den andre siden av skiveverdenen ... når det er sagt: det gulvet man ikke ser behøver man ikke vaske ;p

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Bokhamstring kommer til å bli ført opp som en egen lidelse snart hvis noen ser denne lista. Eller en noe manisk glede. Vokste opp med bøker, og rot, iallefall der jeg fikk utfolde meg, men ja, det er viktig å ha bøker i hjemmet. Rot skal man ikke bry seg om, annet enn to ganger i året, bursdags og jul, for

Rot er bare et tegn på et kreativt hode!

Når det kommer til å måtte eie bøkene virker det som et vidspredt problem, jeg er også sånn, noen ganger kan jeg ikke, for biblioteker blir så sinte, men for det aller meste kjøper jeg heller bøker jeg vet jeg kan beholde og ha med meg hjemme eller borte vekk når jeg vil, enn å gå på biblioteket.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Uff kjenner det alt for godt.. Denne mdr. har jeg kjøpt minst 20 bøker.. Det skal sies at sist år var året jeg har lest mest inntil videre og det var 30 bøker på et helt år.. Så som du nok kan se kjøpe 20 bøker på en mdr. er ganske ekstremt når jeg eier over 100 bøker jeg ikke har lest enda.. Eller nok nermere 200.. :O Hadde en mdr. jeg kjøpte nesten 100 bøker. :O

Klarer ikke og kontrolere det.. Er de billig så tenker jeg wauw.. må ha den.. Tenk om jeg ikke finner den så billig igjen..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ikke begynt å stable bøker under sengen ennå. Jeg kjøpte meg en Kindle i stedet. Det var tross alt billigere enn å bygge på huset. Jeg tenkte ikke på at plassen under sengen kunne brukes.

Reiser til London hvert år, og kommer sjelden hjem med færre enn 20 bøker derfra. Der borte er det ikke uvanlig med handlekurver i bokhandelen, noe jeg savner her hjemme, spesielt under Mammutsalget.

Og så var det den gangen et lite bibliotek i nærheten skulle stenge dørene for godt. Det de ikke ville flytte til andre avdelinger, ble gitt vekk. Jeg var ung den gang, og hadde ikke plass til så mange bøker. Jeg forsøkte å være disiplinert, og kom hjem med bare en to - tre poser. Flere av bøkene har jeg ennå ikke lest, men det gjør ingenting. De er skatter jeg skal nyte en gang i fremtiden.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Plassen under sengen fungerer riktig så bra, i alle fall til jeg får bedre plass. Jeg bor fryktelig trangt nå, så jeg må bare være litt kreativ.

Den historien din om biblioteket minnet meg på universitetet der jeg studerte. Institusjonen skulle flytte inn i nytt bygg og i den forbindelse ga de bort mange bøker fra biblioteket. Jeg lover, jeg forsøkte virkelig å være fornuftig, men jeg endte selvsagt med å ta med mange bøker hjem. Den merkeligste boken i samlingen min kommer herfra, det er en reiseguide for Jugoslavia fra 1970-tallet, på polsk. Selv jeg har problemer med å forsvare den, men jeg forsøker meg med at jeg må ha noe å lese om jeg skal holde mine kunnskaper i polsk ved like.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

For meg er bøker som ikke er lest en slags plikt i likhet med ubrettet rent tøy i en haug, og kan du tenke deg noe så trist som at en spennende bok blir til en plikt? Så dermed unngår jeg å kjøpe så mange.

Men noen blir det likevel.

Jeg har ei egen lita bokhylle til de uleste og de som har pause, men som jeg insisterer på at jeg "leser" og ikke "avbrøt".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Åh, kjenner meg så godt igjen. Jeg klarer ikke å sette en bok som avbrutt, kan ikke. Jeg tvinger meg igjennom eller bare har den på leser til jeg eventuelt føler for det igjen. Eller eventuelt, setter den på Skal lese igjen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Huff, har hatt grei kontroll til nå, lånt mye på biblioteket..men nå er jeg oftere og oftere innom bokhandlere. Og salg? Huff, kan ikke gå innom boksalg uten å kjøpe noe.. Men som andre har sagt, det er ikke det verste man kan bruke penger på :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For noen år siden var jeg helt uten selvkontroll og trålet antikvariater, Fretex og loppemarkeder... har kommet meg litt med årene, men ikke nok... har 1700 bøker i samlinga og har lest ca 870 av dem... det sier vel sitt om selvkontrollen :P

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har et voldsomt ha-begjær når det gjelder bøker, det holder ikke for meg å låne bøker på biblioteket, jeg må kjøpe alle sammen. Jeg har ikke nok plass og har begynt å stable under sengen, men det hjelper ikke, jeg er ikke i stand til å begrense meg.

For noen dager siden klarte jeg å bestille 9 bøker samtidig, jeg skulle egentlig bare ha en. Men så oppdaget jeg hvor billig det var og det var mange bøker jeg ønsket meg så da ble det 9 stykker da. Jeg bruker å trøste meg med at jeg tross alt kunne brukt penger på noe verre enn bøker...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ikke sant? Kan andre finne penger til røyk tenker jeg som regel at jeg må da få ha bøkene mine!

Hvis jeg skal ha én bok, kan jeg ikke, absolutt ikke, gå inn i en bokbutikk selv for å kjøpe den. Jeg må skynde meg inn på en nettbutikk, søke på akkurat den tittelen og ignorere alt annet jeg ser og bestille, for hvis jeg først begynner... Ingen sjanse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eller som jeg sier: Bedre at jeg kjøper bøker for dem og får noe for penga enn at de bare forsvinner ut på godteri og annet rask.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg bruker å argumentere med at jeg ikke røyker når folk begynner å stille spørsmål om min stadig voksende boksamling.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Vi som ikke røyker kan bruke ganske mange penger på bøker i stedet, ja. :)
Bedre å transformere pengene til bøker enn å la dem gå opp i røyk.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Helt enig.
Jeg har aldri vært noen storrøyker, men regnet ut at jeg sparte ca. 6000 i året da jeg sluttet å røyke. Det bruker jeg gladelig på bøker og andre fornøyelser istedet! :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Nå nylig var det en som satte opp et regnestykke til meg der det ble vist at en del mennesker bruker så mye som rundt 30.000 kroner i året på sigaretter...
Det kan bli mange bøker, det! :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det stemmer det. Jeg slutta å røyke for litt over 9 måneder siden, og det er jeg stolt av. Røyka i over 40 år, mye de siste 15 årene. Hvis jeg orka å regne det ut, så brukte jeg ca 30.000 på tobakk i året. Herregud. Men gjett som jeg fråtser i bøker nå! Tror jeg har kjøpt 50 bøker bare i løpet av en måned. Men så mye deiligere å bruke det på bøker, enn å stå i kassa i butikken å måtte be om noe de gjemmer bort bak disken. Synes det er litt teit da.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Samme her. Nå blir det flere bøker og flere reiser, nå som røyken er kutta ut.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så bra! Gratulerer! Jeg har greid meg, og det er snart 17 måneder siden jeg røyka. Noe av lureste jeg har gjort. Stå på!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk, grattis du og.:) Har holdt opp i fire år i januar- etter 33 års storrøyking. Herlig! Finnes ingen lyst på dritten mer..:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var mange år (og mye røyk). Jeg skal ikke si "tenk på alle de pengene du har røyka opp i alle de årene"... ;)
Men så flott at du er fornøyd med å kjøpe bøker istedenfor! Og jeg håper at du føler deg bedre også; - at du synes at du får en bedre helsetilstand enn du hadde før. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er helt vanvittig. Avhengighet er ingen spøk. Jeg føler meg bedre, og koser meg mer enn jeg gjorde før med mat, vin, og bøker. Deilig :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi burde i bunn og grunn ha startet en Bok i stedet for røyk - kampanje. Den hadde vel fungert på noen...? Sukk, hvis jeg kunne bruke 30000 på bøker i året!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er ikke helt sikker på om jeg ønsker å bli kurert...
- Og nå er det snart Mammutsalg, - igjen.
;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ikke tiden for å kureres nei. Éeeen siste storhandel, sånn som neste gang og gangen deretter XD Har bestilt 12 bøker fra Mammut allerede og kjenner suget etter å snike meg innom butikken etter mer når det starter. Heldigvis på en måte, har jeg ikke bil.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hehe, - jeg har dessverre bil... ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å jeg kjenner meg så alt for godt igjen! Bokhyllene mine er stappfulle. Så jeg har begynt å stable i høyder på gulvet på soverommet. Jeg hadde en bunke på rundt 30 uleste bøker da vi rundet nyttår, og som nyttårsforsett hadde jeg at jeg ikke skulle kjøpe flere bøker før jeg hadde lest de jeg hadde liggende. Denne uka ramlet det akkurat inn to bøker i posten, som jeg jo selvfølgelig MÅTTE ha. Og jeg har forhåndsbestilt 12 bøker på mammutsalget. Svak? jeg? Neida, bare eier ikke viljestyrke.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vel, om det kan trøste så har jeg i bokhyllene rundt 800 uleste bøker.. :S

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sukk, selvkontrollen når det gjelder bokkjøp har reist sin vei og kommer aldri tilbake. Det er så mange bøker som må leses og aller helst eies. Det hjelper ikke at hyllene kneler og skriker nei nei ikke fler..!:0)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kunsten er vel å holde seg unna alt som heter utsalg. Jeg har bestemt meg for å stramme inn, mest pga at jeg kjøper alt for mange bøker til full pris og derfor bruker veldig mye penger på bøker. Har enda ikk kjøpt en i 2011, men har ikke avbestilt siste hovedbok i bokklubben og må nok ut med noen hundrelapper snart:(

Har foreløpig nok å lese her hjemme så jeg prøver å unngå fristelser.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg må bare innrømme det: Jeg har overhode ingen selvkontroll når det gjelder bøker. Går i bokfella igjen og igjen og igjen... Lærer aldri å begrense meg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er imidlertid godt å ikke være alene i bokrusen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

EvaJulie StensethTove Obrestad WøienedgeofawordKirsten LundAnn ChristinmarithcBerit RHilde H HelsethTone HTor Arne DahlHarald KRune U. FurbergalpakkaHanne Kvernmo RyeTatiana WesserlingDemeterTine SundalPer LundTonjeTore HalsaTorill RevheimGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandEli HagelundGrete AastorpAnniken RøilIreneleserInger-LiseReadninggirl30Monica CarlsenJarmo LarsenStine SevilhaugTor-Arne JensenAnne-Stine Ruud HusevågPiippokattaFrode TangenPernille Grimeland