Kanskje dette spørsmålet har vært stilt før, isåfall beklager jeg.. men jeg lurer på :

Om du fikk en hel kveld med en bedre middag sammen med en hvilken som helst forfatter, død eller nålevende, hvilken kvinnelg forfatter hadde du valgt og hvilken mannlig forfatter hadde du valgt? Og hvorfor?

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 181 svar.

Så langt ser det ikke ut til at noen kan tenke seg å invitere Ragnar Hovland på middag. Det kan jeg! Han har skrevet så mye morsomt og alvorlig om tidsånden og musikken som preger min generasjon. Jeg er sjøl ingen pratsom person, og man vet aldri - forfattere er ikke nødvendigvis like underholdende muntlig som de er skriftlig. Derfor ville jeg også bedt Anne B. Ragde, dels fordi hun er en uhøytidelig forfatter som har skrevet så mye godt og så mye dårlig, og delvis for å sikre at det ikke ble helt taust ved bordet.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Den middagen tror jeg blir morsom, leser Ragnar Hovland i Dag og Tid innimellom.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Litt overraskende fant jeg ikke meg selv igjen lenger ned i tråden. Men okkesom: jeg ville valgt Andrè Bjerke, som ikke bare har skrevet 4 av tidene beste norske krimromaner, men også levert fantastisk kvalitet innen andre områder, som gjendiktning, egne dikt, tv-opptredner med mer. Tror også vi hadde kost oss med de samme rødvinene.

Av kvinner kommer jeg ikke utenom Agatha Christie, selv om hun har et "smalere" reportoir. Bjerke og Christie var jo dessuten nokså samtidige, så vi kunne jo kost oss rundt borde samme alle 3.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kate Morton, fordi jeg beundrer henne og lurer fælt på hvor hun får ideene sine fra (og hvis Kate er opptatt så ber jeg med meg Marian Keyes i stedet, så kan vi le og gråte om hverandre resten av kvelden). Og Francis Scott Fitzgerald, fordi jeg elsket The great Gatsby (hvis han er opptatt så ville jeg vekket Edgar Allan Poe opp fra de døde og tatt med han ut og gitt han en dyr cognac).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ville valgt Ketil Bjørnstad, fordi han skriver godt, og jeg har lest mange av hans bøker.
Anne B. Ragde fordi hun er morsom og har en herlig dialekt.
Jeg har også lest de fleste av bøkene hennes.
Jeg ser dette er samme valg som Brith har gjort.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg hadde valgt Stephen King, for jeg har lest ei dynge av hans bøker, og Robin Hobb, fordi hennes fantasiverden er helt unik... Kunne jo alltids håpe på at Stevie tar med seg gitar'n!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sigrid Undseth for å høre om hennes forfatterskap og liv;-))

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Astrid Luisa Niebuhr som har skrevet Fabulabøkene og Dan Brown!:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kunne nevnt i fleng, men jeg priotiterer disse: Ingvar Ambjørnsen, fordi jeg har lest ca 20 av bøkene hans. Kjell Askildsen , p.g.a. hans fantastiske noveller. Og tilslutt mitt Gunnar Staalesen, siden han og jeg har felles hjemby.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har akkurat sittet og sett på Skavlan, og kunne veldig godt tenke meg å spise middag med John Irving som var gjest der. Han gjorde et godt inntrykk på meg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg henter frem denne tråden igjen, - nye bokelskere må jo også få komme med sine middagsdrømmer;) Og gamle kan ha fått nye ønsker!
Jeg kom på tråden fordi jeg et annet sted her inne skrev om Falkberget, og så mente jeg å huske at jeg hadde skrevet at jeg gjerne skulle spist middag med ham, - og jeg husket rett, selv om han riktignok var i andre pulje;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ingvar Ambjørnsen, fordi jeg har et sterkt forhold til hans bøker.

Jostein gaarder, fordi filosofi interesserer meg.

Neale Donald Walsch, fordi han har en utrolig innsikt.

Sigrid Undset, for å få høre historier fra hennes liv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det hadde nok blitt "Dagens" på Schrøder med Jo Nesbø, tenker jeg. xD

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Douglas Adams og Michael Crichton.

Jeg vil gjerne vite hvordan tenker et menneske som har skrevet The hitch hiker's guide to the galaxy.

Jeg liker veldig godt bøkene til Michael Chricton, spesielt Prey. Begge to har livlig fantasi og jeg vil gjerne vite hvordan de kommer opp med de ting de skrever.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er mange jeg har lyst til å velge Nikolaj Gogol, Gramham Greene, Cormac McCharty, Douglas Adams, Fjodor Dostojevskij. Forfattere jeg har elsket, og som fascinerer meg - men som ikke er riktig frisk, bedre forfattere enn mennesker. Derfor velger jeg godeste Neil Gaiman, som jeg genuint tror er en ekte kjernekar, og godt nok oppdratt til å spandere middagen på meg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette har jeg visst svaret på helt siden jeg leste 'Bitch' av Elizabeth Wurtzel da jeg var 16!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For meg måtte det blitt Jane Austen og P.G Wodehouse, to mennesker med herlig humor, det tror eg kunne bitt en artig kveld.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg fyller år i dag, og dagen har alltid vært følelsesmessig for meg.

I kveld kunne jeg hatt lyst til å bruke denne dagen for hva den er verdt, og kanskje fått litt innblikk i livet til Karl Ove Knausgård pr. idag.

Hvordan har han det egentlig?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Gratulerer så mye med dagen, gretemor! Ha en flott kveld!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk. Ønsk meg lykke til!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvordan var kvelden din i går? Fikk du innblikk?:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tror du ikke han utsatte hele middagen. Surprise, surprise. Not :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ble du så deprimert over at Knausgård utsatte middagen at du bare forsvant?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg kunne veldig godt tenke meg å ete middag med Erik Fosnes Hansen, ein interessant og kunnskapsrik forfattar. Det må vel finnast ein brukbar restaurant der han ikkje har gjort seg upopulær...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Så morsomt! Jeg har tenkt akkurat det motsatte i det siste: Erik Fosnes Hansen er en forfatter jeg virkelig setter pris på, men samtidig kunne det aldri falt meg inn å ta han med på restaurant, ei heller by ham på hjemmelaget mat (skrekk og gru!).. Tror jeg skal nyte hans bøker i ensomhet og heller ta en livlig og morsom middag sammen med andre, litt mindre kravstore og mer omgjengelige forfattere ;)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg ville hatt med meg tre mannlige jeg, minst! Tore Renberg, Henrik Langeland og Carl Frode Tiller. De viser alle tre en utrolig stor kunnskap om FOLK, og jeg er veldig begeistret for bøkene de skriver, hver på sin måte.

Av kvinnelige forfattere tror jeg det måtte bli Amalie Skram, om hun levde. Karine Nyborg er en nålevende kvinnelig forfatter jeg ville spist middag sammen, og snakket om hennes siste bok "Ikke rart det kommer kråker" :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Helt utrolig!! Akkurat de samme tre mannlige ville jeg også ha valgt. Jeg har nettopp lest siste bok av Tiller og har masse å spørre ham om. Langeland har jeg faktisk spist middag med. Men det var før "Verdensmestrene" kom ut. Jeg ville gjerne spørre ham om hvorfor han tror at mottagelsen av denne boka, ble så blandet. (Selv synes jeg at "Verdens mestrene" var kjempebra). Renberg er framfor alt den som får meg til å humre og kose meg. Nylig leste jeg novellesamlinga til K. Nyborg. Det er mye her jeg ikke er sikker på om jeg riktig har forstått og vil gjerne ha mer forklaring på. Sist men ikke minst Amalie Skram er jo den som ruver høyest av alle kvinnelige forfattere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og du, Eirin, som satte i gang det hele...
Hvilke forfattere ville du ha spist middag med?

Selv er jeg så sær at jeg vil vite minst mulig om de forfatterne jeg leser. Opplever ofte at forfatteren står i veien for sitt eget forfatterskap, om dere forstår hva jeg mener. Av denne grunn leser jeg lite norsk samtidslitteratur, spesielt av forfattere som florerer i media.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg tror faktisk at jeg og Tore Renberg ville hatt mye å snakke om. Musikk, blant annet.

Dag Solstad ville jeg også hatt en stor glede av å møte! Vi hadde nok greid å få en utrolig god diskusjon i gang.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Stephen King. Skulle gjerne plukket litt rundt oppi hjernen hans. Han har en helt utrolig fantasi som grenser til det groteske. Så det kunne vært gøyalt å snakke med han, finne ut hvor han faktisk tar alt dette fra og se om han er like gal i virkeligheten som det han skriver om i bøkene sine.

Kvinnelig aner jeg ikke egentlig. Har ikke noe voldsomt forhold til noen kvinnelige forfattere som gjør at jeg ville spist middag med dem.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skulle gjerne spist lunsj med Dag Solstad og Jon Michelet samtidig, og bare lyttet. Middag med en mannlig - Knut Nærum. Middag med kvinnelig forfatter - Tove Janson med Mummitrollet, jeg tror det hadde blitt hyggelig.

Et annet spørsmål: Hvem ville dere spist frokost med? (Elizabeth Wurtzel og Knausgård for min del.)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ingvar Ambjørnsen. Vi skulle drikke kaffe og snakket om Elling.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ville spist middag med Katarina Wennstam, hun har ikke riktig slått an i Norge, men i Sverige er hun stor. Jeg ville snakket med henne om hennes fortid som kriminalreporter i SVT, og hvor mye av de erfaringene hun fikk derfra hun bruker i bøkene sine. Jeg mistenker at hun bruker dette ganske flittig, jeg tror ikke hvem som helst sitter inne med en sånn inngående kunnskap om vold mot kvinner som det hun gjør.

Siden jeg er imponert over det arbeidet hun gjør for å sette fokus på et viktig tema, både gjennom skjønnlitteratur og fagbøker, hadde jeg selvsagt spandert på henne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Der fikk jeg et nytt tips , om en forfatter jeg ikke har hørt om. Takk skal du ha. Dette hørtes spennende ut.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så ikke dette før nå jeg Tilla, hyggelig at du synes det ser spennende ut. Hittil har bare en av Wennstems bøker blitt oversatt til norsk, den heter "Smuss". Men om du ikke har noe imot å lese på svensk så har hun skrevet mye interessant både skjønnlitteratur og faglitteratur.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sigrid Undset!!! Min absolutte favorittforfatter, samfunnsengasjert og sterk kvinne!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jens Bjørneboe. Ikke fordi han er min yndlingsforfatter, men fordi jeg gjerne skulle visst hva som fikk han til å "ta det endelige skrittet."

Ser at han var på min alder når han valgte å begå selvmord, og jeg skulle ønske han kunne delt litt av tankene sine meg meg... Virkelig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Margareth Atwood, hun skriver om alvorlige og rystende tema, men med en snev av humor. Vanskelig balansegang. Henne skulle jeg likt å prate leenge med. Lange dype samtaler, gjerne med middag og vin ;-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

den eneste forfatter jeg kunne hatt lyst å spise middag med...er Axel Sandemose...han er jo desverre død for lenge siden...men jeg skulle gjerne snakket med han,og spurt han om hvor han fikk sine ideer fra.han er jo en genial og ironisk tenker...men sannsynligvis hadde han nok bedt meg om å dra dit peppern gror...og dukket dypt ned i rødvinsglasset sitt...sukk..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ketil Bjørnstad. En allsidig, oppegående og svært hyggelig mann. Og ikke minst - jeg elsker bøkene hans.

Anne B Ragde. En munter kveld med matprat, vinprat, bokprat og masse god humor

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg ville gjerne møtt Natalie Goldberg, amerikansk forfatter som har skrevet en rekke bøker om kunsten å skrive, blant anna "Writing Down the Bones" som ga henne kultstatus. I tillegg kunne jeg tenke meg å gå skrivekurs med henne, fordi hun virker som å være en utrolig klok og reflektert kvinne.

Gunnar Stålesen har jeg spist frokost sammen med på en kafé i Oslo for noen år siden. Det var utrolig hyggelig, og den samtalen kunne jeg gjerne fortsatt. Av utenlandske menn ville jeg gjerne truffet Michael Ondaatje fordi jeg ble så utrolig fascinert over "The English Patient", både boka og filmen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

ha ha , jeg tror det kunne vært artig for forfatteren , om du hadde spist litt.........spagetti.!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Knausgård eller Jo nesbø.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jostein Gaarder eller Knut Nærum :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Oj, så gøy! Men å svare på det, er nesten håpløst. Akkurat nå kom jeg likevel på Louis-Ferdinand Celine eller Kurt Vonnegut Jr. Jeg kunne gjerne tenkt meg en lun passiar med Tarjei Vesaas også. Av kvinnelige forfattere, så jeg at noen nedenfor her nevnte Mary Shelley, og det syns jeg var en god ide.

Og jeg hadde når som helst tatt et rekesmørbrød med Tor Åge Bringsværd!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Før jeg begynte hos Bokvennen ville jeg sagt Mircea Cartarescu. Nå har jeg vært så heldig at jeg spiste varm lunsj med ham under Kap. 10 i Stavanger i fjor september. Jeg spiser gjerne en middag med ham igjen. I dag vil jeg vel velge en stormiddag med Jachym Topol, Wendy Guerra, Morten Claussen og Kaj Skagen og ikke minst Mircea Cartarescu!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Alastair Reynolds - det finnes ingen bedre historieforteller innenfor Sci-Fi sjangeren - Arthur C Clarke og Larry Niven m.fl. kan ikke måle seg med ham!

Og Mary Shelley - nytenkende kvinne for sin tid!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dag Solstad.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har svart tidligere i denne tråden, men har i det siste lest bøker av en sveitsisk forfatter som heter Peter Stamm. Og etter de leseopplevelsene er han absolutt min middagsgjest og kveldsamtalepartner. :o)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lenge ønsket meg en middagsavtale med Salman Rushdie. Det tror jeg ville blitt meget spennende, jeg ville snakket med ham om kulturelle reiser, og med hans humor tror jeg vi ville fått en alle tiders kveld. Jeg ville utfordret ham en del på kvinnesyn, men også snakket om Klovnen Shalimar.....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Uten tvil den danske forfatteren og journalisten Carsten Jensen! Jeg ville regelrett kastet meg over han og fått han til å fortelle om sine reiser jorden rundt. Over et glass rødvin,ville jeg reist med han, dvelt ved hans minner og opplevelser - fra ørkener og regnskoger, fredelige oaser og konfliktfylte og glemte områder - hvor verden står stille, og hvor verden tar plass i nyhetene. Få kan fortelle som han -uredde, inspirerende og ærlige historier - historier som tar deg med på opplevelsesrike dannelsesreiser. På denne middagen ville jeg gjerne hatt med meg Thorbjørn Færøvik også - han kunne droppet innom for å supplere med sine tragikomiske fortellinger fra India og Kina - vakre, groteske, såre og informative. Og sist, men ikke minst,den strålende Gregory D. Roberts! Hans såre, men også "morsomme" fortellinger fra slummen i India, samt fra Afghanistan - well, de ville virkelig "made my day"....

Wow - for en middag det ville ha blitt -en opplevelse for all ettertid!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kom plutselig på Kristianiabohemene. Kristian Krohg, Oda, Hans Jæger og co hadde vært en spennende gjeng å spise middag med. Sikkert en livlig og interessant gjeng. Kanskje Edvard Munch hadde dukket opp også..

Godt sagt! (6) Varsle Svar

En slik middag ville jeg gjerne vært med på! Da jeg var i tenårene hadde jeg et svært romantisk syn på bohemene. Jeg leste flere av bøkene de skrev, som Fra Kristiania-bohemen og Albertine, sjekket ut blant annet Krohgs og Munchs kunst, og følte at jeg hadde blitt født i feil århundre. Tenk å kunne leve, ånde, skrive, skape! sammen med disse fantastiske menneskene!

Naturalismen som litterær periode tiltalte meg veldig, det skjebnebestemte og dystre er fremdeles temaer jeg setter pris på i litteraturen. Bohem-budene fasinerte meg også, kanskje spesielt det tredje: Man kann seine Eltern nie schlecht genug behandeln… Selvsagt, jeg var tross alt tenåring! Da jeg endelig kom meg til Praha og fikk smake absint, følte jeg at livet der og da var fullkomment ;)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Har hatt det litt på samme måte, men kanskje ikke så sterkt. Har lest Albertine og Ketil Bjørnstads bøker om Oda Krohg, Edvard Munch og Hans Jæger. Elsket å leve meg inn i den tiden og tilværelsen de levde i. Var nok ganske ung og romantisk den gang:) Ja, så klart du kan være med Anja. Sikkert flere som vil være med;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Krohg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk, har rettet det;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Maria gripe, vi skulle spist på et gammelt slott.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er litt for mange mannlige forfattere aa velge mellom, men det hadde blitt noe saa uorginalt som J. R. R. Tolkien. Tenk aa faa vite mer om hva som befant seg i hodet paa denne geniale mannen!

Kvinnelig forfatter er jeg neimen ikke sikker paa... Kanskje Charlotte Bronte eller Jane Austen?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Cora Sandel, fordi hun skapte Alberte, som etter endt lesning, sto for meg som et virkelig menneske. Og Gabriel Garcia Marques, for hans fantastiske formidling av det magiske Latin- Amerika.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Selvom han muligvis kunne fått med til å miste matlysten så ville jeg valgt Darren Shan.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Per Olov Enquist

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jentekveld med Amalie Skram.
Vi skulle drikke rødvin og sitte oppe til morran og skravlet og skravlet :)

Har lest så mye om og av Skram nå og min beundring blir bare større og større :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En slik kveld kunne jeg også tenke meg.
Får jeg være med? ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Klart Norah :)
Tenk så hyggelig. Amalie er en dame med mange meninger, klok, veltalende og med stor humoristisk sans.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg hadde drukket vin med Li Bai!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt klart Hunter S Thompson og Karen Blixen. Førsnevnte ville kunne servere iskal rom og krangle med den sistnevnte om Hells Angesl eller Masaier er tøffest, og om gin eller rom er den beste blanke spriten. Alt dette mens vi alle venter på Blixen sin franske kokke lenger sammen et lite måltid bestående av skillpaddesuppe via "cailles en sarcophage" til friske fikener og druer

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Du hadde sikkert fått en spika iskald rom og våkna naken i en ørken tre år seinere.

Med deg på Karen Blixen (hvis man setter som forutsetting at romankarakterene henne kan lage mat for oss) , men ville nok bytta ut Thompson med Hemingway.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå når Keith Richards har blitt en "liksomforfatter" ville jeg uten tvil valgt ham, Det ville blitt en skikkelig heisatur. Gutta på byen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kunne jeg fått være med, og tatt med BIG Man Clarence Clemons?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vil være med !!!
Jeg er helt sikker på at han ønsker seg dameselskap også :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Selvfølgelig skal du være med. Du og jeg og Keith, kan det bli bedre?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vil også! (Men så ung som jeg er, får jeg vel nøye meg med å være flue på veggen, og plukke opp det han måtte komme med av musikkhistoriske gullkorn...;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Karen Blixen og John Irving, tror jeg. Vanskelig å velge bare to....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ikke lett å velge - men det må bli (enten) Ingvar Ambjørnsen, Jostein Gaarder og (eller) Paulo Coelho.

Jeg har alltid vært "glad" i bøkene til Ingvar, og et par bøkene til Jostein har "vekket" meg. Men jeg elsker skrivemåten til Paulo....

Når det gjelder en skikkelig venninneprat så ville jeg ha nok valgt Stephenie Meyer. Hun KAN kjærlighets språk..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt klart Jonathan Stroud. Jeg hadde antageligvis vært mett allerede før måltidet hadde vært ferdig; hans historier er noen av de aller mest fyldige jeg noen gang har lest, og en historie fra en slik sensasjonell forfatter en kveld ved middagsbordet hadde jeg ikke takket nei til.

Blant kvinnene ville jeg valgt J. K. Rowling, uten tvil. Kvelden hadde jeg ønsket å fylle opp med følelser i tiden etter det avgjørende kafébesøket, og et par eventuelle forgreininger som har vokst ut av historiene hennes om Harry Potter og som få andre enn henne kjenner til hadde bare vært hyggelig å få med seg. Tiden til å spise opp maten ville rett og slett gått forbi oss, så mange spørsmål som hun måtte fått i hendene. I hvert fall om hun ville besvart alle, og det ville jeg selvsagt håpet at hun ville gjort.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Douglas Adams eller Terry Pratchett.<3

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]
  • Og så er han jo også kjempegod til å synge! Sangene hans har også tekster som tiltaler meg. ;)
Godt sagt! (1) Varsle Svar

En god bokdiskusjon over biff og bakt potet, etterfulgt av jamsession til kaffen.... Ja takk :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jo Nesbø, helt klart... Elsker bøkene om Harry Hole, og synes Jo Nesbø gir et utrolig sympatisk uttrykk når han er i media.... Det hadde vært no det:) Go helg til dere alle....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg gjerne spist middag med Ingstad, Blixen og Nansen. Og det måtte være et eller annet svært dyr stekt over åpen ild. Og ei flaske rødvin eller to. Da skulle jeg holdt mye kjeft og lytta.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ville delt en beverhale med Helge Ingstad ved leirbålet hans i Nord-Canada:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Av utenlandske forfattere ville jeg valgt John Irving og Fay Weldon. Begge to er forfattere jeg liker å lese. De befolker bøkene sine med så mange herlige personligheter.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skulle gjerne ha spandert en middag på Hamsun den gang han ennå var ung og sulten i Kristiania.

Godt sagt! (8) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Alle bokelskerne på disse sidene. Leid et kjempeslott stappet med bøker og blitt servert de deiligste retter. Da skulle det blitt mange spennende samtaler. Kanskje jeg bare skulle vært flue på veggen.!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det hadde jo vært veldig hyggelig da! :) Men det måtte ha vært et stort slott, for vi er jo over åtte tusen bokelskere... ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hitler skrev 'Mein Kampf' - ergo kan han vel defineres som forfatter? Da hadde det blitt besøk på en eller annen vegetarrestaurant. Men jeg tror kanskje jeg ville valgt meg en annen forfatter, helst nålevende sådan...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ikkje akkurat skjønnlitterær...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

J.R.R.Tolkien eller Henrik Ibsen. Simone de Beauvoir, Camilla Collett eller Jane Austen. Astrid Lindgren er også et veldig godt forslag.

Hadde selvfølgelig aldri klart å bestemme meg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Av kvinnelige forfattere tror jeg at jeg setter Virginia Woolf høyest. Selv om ”den gode samtalen” kanskje ville vært preget av en smule melankoli, tror jeg at vi kunne hatt det riktig så trivelig etter noen glass vin. Hennes portrett av Mrs. Dalloway ga meg et skikkelig støkk; boka gjorde meg veldig bevisst på hva jeg ønsker, og ikke ønsker, ut av livet mitt.

En av de nålevende forfatterne jeg ser aller mest opp til, er Umberto Eco. Siden han er italiener ville nok både måltidet og vinen vært god, samtidig som vi kunne diskutert hans språk-, media- og historiekunnskap jeg fasineres så utrolig av.

Av avdøde mannlige forfattere ville jeg nok valgt Shakespeare; finnes det virkelig en eneste bokelsker der ute som ikke intenst ønsker å stille han til veggs og spørre: - Var det virkelig du, den uutdannede mannen fra Stratford, som skrev disse fantastiske stykkene spekket av godt språk, fengende historier og fantastisk kunnskap om den menneskelige psyke?

Om ingen av disse to hedersmennene var tilgjengelige, ville jeg vært mer enn fornøyd med å sladre, drikke rødvin og få latterkrampe sammen med Oscar Wilde.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Shakespeare ja, det hadde virkelig vært noe! Heier på den! Av kvinner velger jeg Tove Jansson.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gert Hermod Nygårdshaug vet jeg er litt av en gourmet...kanskje han hadde tipset om noe bra på menyen.(Vet han har vært og testet en av mine favoritt-restauranter her, og gitt mye skryt til den) Spøk til side...jeg har faktisk ikke noen favoriseringer her, men synes mange forfattere er interessante å snakke med (sikkert på grunn av felles interesse...), så en samtale uten et måltid er ofte OK også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jean Paul Satre og Simone de Beauvoir, på en røkyfylt brasseri i Paris, med andelår stekt i sitt eget fett og masse grønne bønner. Men før det littfoie gras i generøse porsjoner. Etterpå litt franske desserter, creme brulee f.eks.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jo Nesbø, Karin Fossum eller Trazy Chevalier. Alle flotte forfattere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Av mannlige forfatter ville jeg valgt min venn Jon Michelet eller Tom Egeland. De har en god porsjon humor, fantasi og sjarm. Av kvinnlige forfattere ville jeg valgt Susanne Brøgger, eller Karin Fossum. Sterke varme kvinner som kan fylle en kveld med interessante emner. :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ville ha valgt Odd Børrezen av norske mannlige forfattere. Han har så mange interessante og morsomme betraktninger om livet.

Av norske kvinnelige forfattere ville jeg antagelig valgt Herbjørg Wassmo. Hun har skrevet så mye bra, og en samtale med henne tror jeg også ville bli noe jeg sent ville glemme.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har svart her før, men kom på to personer til. De er ikke direkte romanskrivere i den forstand, men de har begge gitt ut bøker. Innen sjangeren mat. Da snakker jeg selvfølgelig om Rachel Ray og Jamie Oliver.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ville ha valgt meg John Irving fordi jeg liker han utrolig godt og jeg ville valgt Anne B. Ragde fordi jeg ikke liker henne :-)

Jeg har lest alle bøkene til John Irving og har stor sans for hans forfatterskap. Hver gang jeg leser en bok av han tenker jeg "hvor henter han alle sine underlige historier fra". Ingen av bøkene er like, det er nye sprell og påfunn hver gang. Han skriver morsomt, alvorlig, tragisk, samt meget fantasifullt. Han har uttalt at han kan bruke mange år på en bok og jeg ville diskutert med han hvordan han jobber, samt hva som inspirerer han. Lurer på om han henter noe stoff til bøkene fra sitt liv og gjør han det ville jeg gjerne hørt litt om hans barndom og oppvekst.

Hvis jeg kunne velge meg en kvinnelig forfatter å spise middag med så ville det blitt Anne B. Ragde. Ikke fordi jeg syntes hun skriver godt, men rett og slett fordi jeg er skikkelig irritert på henne. Jeg leste Berlinerpoplene og Eremittkrepsene og syntes det var to utrolig gode bøker, men for en elendig slutt. Det var jo rett og slett ingen slutt. Jeg ventet og ventet på den tredje boken, men hun sa gang på gang at det ikke kom noen bok nummer 3. Jeg svartelistet henne umiddelbart. Så kom det glade budskap om at hun ville skrive bok nummer 3 allikevel. Endelig tenkte jeg, nå skal vi få vite hvordan det ender og historien vil få en slutt. Boken Ligge i grønne enger kom. Jeg leste den ut på en dag og har aldri vært så skuffet over en bok noen gang. Heller ikke denne boken hadde noen slutt. Følte at boken var hastverkarbeid for å tjene penger.
Phuu nå fikk jeg ut frustasjonen min over Ragde hehe Under middagen ville jeg snakket om denne trilogien, jeg ville nok vært noe amper og stilt mange kritiske spørsmål. Om det ville blitt en koselig middag vet jeg ikke, men jeg liker henne uansett ikke. Kanskje ville hun svart godt for seg. Kanskje jeg kunne overtalt henne til å skrive en bok nummer 4 med en bedre slutt hehe Kanskje jeg ville fjernet henne fra "svartelista" mi.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kanskje du heller skulle spandert en take-away og ei flaske vin på henne så du og Irving kunen kost dere i fred og ro?

Dette var pussig, jeg tenkte også på Ragde, OG fordi jeg ikke liker de fleste bøkene hennes, men jeg har fått for meg at hun egentlig kan skrive, hun viser gode tendenser, men hvorfor finsliper hun ikke det hun kan? Tenker jeg. Men kanskje tar jeg fullstendig feil? Hvorfor føler man seg så sikker på hvordan et menneske er? Men det ville jeg gjerne visst. Så hadde jeg bestilt kun et glass av husets ( om gangen) og ventet med desserten i tilfelle det ikke ble noen hyggelig middag. Av mannlige forfattere hadde jeg invitert Tore Renberg. En annen gang.Ville fått han til å prate om hva han vil med og tenker om Jarle Klepp.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hedvig, jeg synes absolutt du burde stikke en tur til Lillehammer og spørre om John Irving ville følge deg til en bedre restaurant. Så kunne du skrive om middagen og samtalen her etterpå. Det kan godt hende at Ragde også ville sagt takk til en invitasjon. Jeg deler på mange måter din oppfatning av hennes trilogi. Les heller Arsenikktårnet. Den fikk jeg vesentlig større utbytte av. Hva hun selv ville sagt til din kritikk? Kanskje noe sånt som: En forfatter skal også tjene til livets opphold.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Helt enig med deg, Jan. Den første boken jeg leste av Anne B. Ragde var Arsenikktårnet og jeg synes den var storveis. Derfor ble jeg sørgelig skuffet over trilogien om grisebonden! Nå gidder jeg ikke kaste bort tid på å lese mere av henne.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Noen ganger skulle jeg ønske det var mulig å klikke inn smilefjes i innleggene her. Da skulle du fått opp til flere av meg for ditt fyndige svar! ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk! Det var en hyggelig melding å få. :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja middag med Irving ville uten tvil ha vært inspirerende og om det ikke ble noen bok ut av det så ville det sikkert ha fått fart på min egen skriving hehe
Du anbefalte meg tidligere her inne og lese Arsenikktårnet og det har jeg gjort. Skal være ærlig og si at Ragde fikk tilbake litt respekt igjen da :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Amalie Skram(fordi jeg har ei venninne som påstår jeg ligner på henne av og til) og Liza Marklund, fordi hun har en utrolig interesang jobb i tillegg til at hun er en bra forfatter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva jobber hun med.? Marklund altså.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

journalist

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jean M. Auel og Ken Follett.

JMA skriver flott om istiden, om menneskets evne til å tilpasse seg og det er dønn underholdende, selv om det er bøker på flere hundretalls sider! Det er en dame jeg kunne tenkt meg å møtt.

KF fordi han skriver om så mange mennesker over så lang tid, fletter sammen historiene og skriver så bra at når boka er ferdig så sitter du der å lurer på "hva skjedde nå?". I alle fall gjør jeg det. Når jeg leser gjør jeg meg fort opp en mening om good guys vs bad guys. Men du kan komme til å forandre mening mange ganger før du har kommet halvveis. Han viser at alle mennesker har flere sider. Alle mennesker gjør sitt for å klare seg. Og du kjenner deg igjen i det, selv om det er i Kingsbridge på 1300tallet eller i Egypt i 1940årene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For å velge to norske debutanter ville jeg valgt Thomas J.R. Marthinsen og stilt han det forferdelige spørsmålet som jeg ikke kan fordra når det blir stilt i intervjuer, men som han kanskje kunne utdypet litt mer over en middag: Har du skrevet om ting du har opplevd selv? Eller kanskje bedre: Hvordan har du brukt dine egne opplevelser i skrivingen?

Meget mulig jeg hadde sittet "starstruck" hele kvelden og ikke fått med meg svaret, men...

Om jeg hadde kommet helskinnet fra det ville jeg invitert Maria Børja og Tina Åmodt på jentekveld med ost og vin for å feire oppmerksomheten debutbøkene deres har fått. Nedover i rødvinsflaskene skulle jeg spurt hva deres neste bokprosjekt er?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ved nærmere ettertanke kunne jeg gjerne ha tenkt meg en hel helg i Paris sammen med Henry Miller. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ved nærmere ettertanke kunne jeg gjerne ha tenkt meg en hel helg i Paris sammen med Henry Miller. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ved nærmere ettertanke kunne jeg gjerne ha tenkt meg en hel helg i Paris sammen med Henry Miller. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]

Hmm.. Jeg tror jeg ville tatt en matbit og litt godt drikke sammen med Charles Bukowski. Hadde jeg vært heldig hadde vi havna på fylla og brutt håndbak. Jeg hadde selvfølgelig vunnet. Jeg tror Buk kunne vist meg en del artige vannhull i LA, maten derimot er mindre viktig. Av de kvinnelig ville jeg nok valgt Agatha Christie; hun har sikkert peiling på mat og kanskje hun ville fortalt meg hva hun drev med når hun "forsvant" etter å ha drukket en del god vin?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Antoine de Saint-Exupéry og Astrid Lindgren, eller ... Neil Gaiman og Ragnhild Jølsen, eller ... Haruki Murakami og Agatha Christie. Dessuten kunne jeg selvfølgelig tenke meg å drikke mojitos og slå skrøner med Hemingway

Godt sagt! (0) Varsle Svar

oi oi, alt for mange å velge mellom! Første impuls var Michael Madsen og Nick Cave, ser at mange har nevnt utrolig interessante forfattere! Gregory David Roberts, Margit Sandemo, Stephen Fry. Lars Saabye Christensen hadde vært spennende å møte, selv om han sikkert er lei av å diskutere Beatles!

Nei, hva skal man si? Jeg tror jeg sier en kveld på byen med Ingvar Ambjørnsen, og piknik på island med Margit Sandemo!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Uformell setting over etpar glass vin; Miranda July, for hun er så herlig rar, Stephen Fry- lun fyr, morsomme betraktninger!(Har ikke lest noe av ham ennå, men det skal jeg) Munken/skribent Arfinn Haram, innsiktsfull mann. Isabel Allende- flott og klok dame (selv om jeg ikke har sansen for alt hun har skrevet). Og så Thomas Espedal, han skriver fantastisk om mange tema som interesserer meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Uten tvil; invitert Dr.Proktor-pappa Jo Nesbø hjem på hjemmelaget pizza og ripssaft, (ut-)nyttet han som barnevakt og selv tatt en herlig aften ute med min kjære mann. Det hadde jo blitt drømmekveld for hele familien!!!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Toni Morrison, Brenda Flanagan og Amitav Ghosh. Jeg ser for meg at de alle tre er interessante, spennende og intelligente mennesker som kunne beriket meg og hverandre med sine erfaringer og kunnskaper.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Drømmekvelden hadde vært middag med Grev Lev Nikolayevich Tolstoj på godset hans i Russland, mens han skrev på Krig og Fred!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Som liten hadde jeg en drøm om å møte Franklin W. Dixon, forfatteren av Hardygutt-bøkene. Den drømmen fikk seg en knekk ;)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Husker fortsatt de avsluttende ordene til Einar Lunde da nyheten kom på Dagsrevyen: "Så har vi altså blitt lurt - helt siden vi var små."

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da er vi to :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jane Austen! Hun er en av mine absolutt favoritt forfattere og kommer fra en tidsepoke jeg er særdeles fascinert av:) Mannlig forfatter.. Gregory David Roberts tenker jeg der, han bruker et magisk språk i Shantaram!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Stephenie Meyer. Fordi hun er min favoritt forfatter! Jeg forguder det hun skriver og jeg hadde ikke hatt noe imot og snakke med henne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ville spist middag med Mark Haddon.

Tror samtalen ville blitt en fantastisk blanding av humor og alvor.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å... Jeg ville gått på piknikk i vårskogen, med jordbær som hovedrett. Der ville jeg sittet sammen med Anders Krogh, hvis bok inspirerte meg til å bli nesten-vegetarianer i 3 måneder. Han har gjort noe av det jeg innerst inne drømme om å gjøre, han har dratt til regnskogen på jakt etter et uoppdaget folk som lever adksilt fra den moderne sivilasjonen, i utgangspunktet med mål som å leve som dem. Der har han møtt ekte og naturlige mennesker, og han har kjempet for dem! Han har kjempet for trærne(og gjør det sikkert enda), han har kjempet for å bevare noe av det siste livsviktige uberørte vi har på jorden. Og han har skrevet en bok(en sabla bra en!) om den første reisen han gjorde ned dit. Jeg ville ha elsket å kunne snakke med et så inspirerende og engasjert menneske.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

waaah! Dream almost coming true. Han skal være på litteraturhuset i morgen, og det skal jeg og:D :D :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det måtte ha blitt Paul Auster! Og før den middagen ville jeg ha lest alle bøkene hans om igjen. Og ikke minst sett filmene han har hatt en finger med i spillet på en gang til.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Kanskje Hanne Nabintu Herland, så hadde jeg hatt noe pent å se på, såvel som engasjernede/provoserende samtale.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Pent å se på? Er du tussete eller er du bare totalt uten estetisk sans?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe... you don't aprove? Tror du bare har komplekser mot blondinger jeg ;]

Neida, jeg var vel bare i et kontroversielt humør tror jeg, og gadd ikke å skryte på meg Mor Theresa eller Marcel Proust eller noe sånt strebersk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, ja, men kunne du ikke bare ha sagt Le Guin eller Azar Nafizi eller hu Oksanen eller HVEM SOM HELST ANNEN EN pregløse, reaksjonære, silkonsprengte NABINTU HERLAND, da. CAPS LOCK VOICE! DI HORE!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Hmm...Hvis han teller så, Alf Prøysen :p Også J.K Rowling.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eva Joly.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jesus? :-)

Om det ikke teller så.. Hm.. Kanskje Paulo Coelho? Ikke fordi jeg er fan av ham, men fordi jeg vil avkrefte/bekrefte inntrykk av ham.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvilken drømmemiddag!

Jeg ville valgt, hevet over all tvil, George Mackay Brown, Skottlands beste forfatter i nyere tid (man kan jo ikke la noen konkurrere med Rabbie Burns!). Brown kalles "The Bard of Orkney," og har skrevet utrolig mange fantastiske, såre, nydelige, tøffe historier om Orkenøyene, og om de norske vikingene som bosatte seg der.

Kvinnen var litt vanskeligere å velge, men jeg går for Margaret Elphinstone, en annen skotte, og som deler noe av Browns skrivestil og emnevalg. Hennes bok "The Sea Road" er glimrende.

Og maten? Haggis, selvfølgelig :o)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så spennende! Her fikk jeg tips om to forfattere jeg ikke har hørt om før - de havner straks på ønskelisten. Tusen takk!!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bare hyggelig! Kos deg! :o)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kunne ha tenkt meg et langt måltid sammen med Kjærstad, Knausgård og Renberg. Mest for å lytte til en spennende debatt om norsk samtidslitteratur.

Av kvinner måtte det være en date med Jette Kaarsbøl. Hun fascinerer meg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I den middagen kunne jeg godt tenkt meg å være "en flue på veggen"!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nam, enhver lesehest og matvraks drøm... Gert Nygårdshaug er en helt klar favoritt, med sine gode kjennskaper til både mat og vin! Og en spennende samtalepartner. Liza Marklund kunne gjerne fortalt om sine bøker, liker hennes engasjement.

Ser at de fleste lister opp menn først, og med flere alternativ....?!(meg;intet unntak..)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kvinne: Joanne Murray (J.K.Rowling) eller Unni Lindell. Eller kanskje Margit Sandemo..eller kanskje Inger Hagerup

Mann: Dag Solstad, Per Petterson eller Henrik Ibsen. Eller Hans Olav Lahlum. Han er veldig kul :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vel, jeg og en gjeng hadde en lang samtale med Ruben Eliassen, og han var skikelig kul, så kan godt invitere han på middag! Kvinnelig... hm... Lene Kaaberbøl?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Akkurat nå ser gjestelista slik ut: Karl Ove Kanusgård - jeg må bare få vite mer! Helle Helle - kanskje hennes talent kan smitte over?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ville helt klart hatt en middag med Oscar Wilde ut av ren fasinasjon, tett etterfulgt av Andre Bjerke og Torbjørn Egner. Nå ble jeg plutselig usikker. Men en av de tre.

Kvinnelig er jeg også litt i tvil, men Maria Gripe kunne vært en hyggelig middagsgjest.

Er så ufattelig mange forfattere man gjerne skulle ha snakket litt med...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva med å snakke med forfattere som faktisk er i live? Kanskje Jo Nesbø lar seg invitere ut på lunsj et sted?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette måtte blitt Hemingway, og det kunne godt blitt mer enn middag hihi. Eller Karen Blixen, hun spyttet sikkert ikke i glasset, gjorde hun vel?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tror jeg holder meg i Norge og vår egen tid, - og velger attpåtil to forfattere på min egen alder. Jeg ville gjerne hatt en lang middagssamtale med Per Petterson, - og så kunne vi drukket calvados til kaffen, begge inspirert av Remarque!

Og så ville jeg gjerne hatt en lang prat med Arnhild Skre om heltinner vi har møtt, - litterære sådanne - , og om Ragnhild Jølsen som hun har skrevet en veldig interessant biografi om.

Men det kunne jo vært artig å få pratet med Sigrid Undset og Falkberget og veldig mange andre også! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har faktisk hatt en god prat med Arnhild Skre og boka hennes ligger her på vent. Jeg har lest alle bøkene til Ragnhild Jølsen og det skulle vært virkelig interessant om man kunne hatt disse to ved samme bord på en god middag med mye rødvin! Om Sigrid Undset også var tilstede hadde det blitt enda mere spennende!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det hadde vært fint! :-)

Arnhild Skre har skrevet en bok til som jeg også har hatt stor glede av: "Heltinner jeg har møtt". Den handler om hennes litterære heltinner til forskjellige tider og blir en slags selvbiografisk gjennomgang av våre kvinneidealer fra femtitallet og til i dag. Boka er så interessant at jeg har den som en av mine favoritter, - kan anbefales!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den boken skal jeg notere meg! Takk for tipset.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg også!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Neil Gaiman, den er enkel. Men å velge mellom Simone De Beauvoir og Camilla Collett og Toni Morrison og Isabel Allende og Alice Walker og Amalie Skram og Ninni Roll Anker og Sarah Waters og Katherine Kerr og Regine Nordmann og Stella Duffy ... Nei, det går bare ikke. Jeg tror jeg må svare at jeg og Sarah Waters kan spise Stella Duffy til dessert.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lett med på Gaiman og Allende middag, de er mine favoritter :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Enquist glemte jeg jo rent, - det hadde vært fantastisk. Og det hadde ikke vært så dumt med en middag med Paul Auster og Siri Hustvedt heller!

Og for ikke å snakke om et besøk hos Henry Thoreau i hytta hans ved Walden Pond! Det ville sikkert bli enkel servering, men hyggelig og interessant!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det kunne vært så mange! Men akkurat nå kunne jeg tenke meg en kveld med Hemmingway. Han hadde sikkert hatt noe eksotisk å by på, som han hadde skutt eller fisket selv. Og jeg er sikker på at han hadde hatt mange røverhistorier å komme med, fra kriger og reiser rundt om i verden. Jeg er sikker på at det kunne blitt en underholdende kveld!

Av kvinnelige forfattere er det også mange jeg kunne tenke meg en middag med. Men i kveld ville jeg gjerne spist sammen med Florinda Donner, og lyttet til historier om indianere i regnskogen, som hun har bodd sammen med og senere skrevet om.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

bra svar :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den kvinnelige forfatteren er jeg litt usikker på. Så velger isteden to mannlige.

Det måtte uten tvil blitt to av mine favorittforfattere: Erlend Loe og Haruki Murakami. To uforglemmelige middager!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ville ha spist middag med Simon Flem Devold - hvis han da er oppegående ennå. Han - av alle, skrev en av de beste bøker jeg har lest. Tittelen på boka er: Spikern. Spikern handler om en lasaron han sporet opp, og som gjorde Hjemmfronten store tjenester under krigen som kurer. Han hadde fotografisk hukommelse, og behøvde ingen papirer med seg for å gå med innviklete beskjeder. Han så på teksten på et tettskrevet A4 ark og husket alle detaljer - også hvor de forskjellig ord sto hen på arket. Han ble drevet rovdrift på da de oppdaget hans unike evner, og han endte altså som lasaron i Oslo - allikevel ikke verre enn at Flem Devold intervjuet han flere ganger. Jeg glemmer aldri den boka, og skulle gjerne snakket med Simon Flem Devold. Noen som vet hvilken bok jeg snakker om? mvh
Hjj.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har lest den - fantastisk bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er det den boka der han intervjuer mange ulike byoriginaler? Jeg har ikke lest boka, men har både lest og hørt flere intervjuer med Flem Devold. En flott mann (og god musiker), men jeg ble litt skuffet da han fortalte at han hadde skiftet fornavn en gang i sin spede ungdom. Jeg har alltid sett på han som en mann som står oppreist og som en forsvarer for de svake i samfunnet. Jeg kan ikke huske årsaken til navneskifte, bare at jeg ble litt skuffet der og da. Sikkert ikke grunn til skuffelse, - men det er noe med det; følelser en får der og da bare kommer... Men jo; tenk en bedre middag med han der han avslutter det hele med flott musikk fra klarinetten:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vil gjerne ha en bedre middag med tilbehør med Leo Tolstoy. Han synest jeg er en av de største romanforfatterne med sine mesterverk, Krig og fred og Anna Karenina. Jeg vil prate med han om boka Anna Karenina som begynner slik : " Lykkelige familier er alle like, hver ulykkelig familie er ulykkelig på sin måte".

Utover kvelden vil jeg spørre han om hva som fikk han til skrive om kriser i familier og søken etter meninger med livet og sosial rettferdighet i Russland i 1870 årene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tror Anne B. Ragde og Jo Nesbø, ville ha vært klare favoritter... Tror det kunne ha blitt riktig så festlig! :-) Mye fordi jeg innbiller meg at de har brukbar humor! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er med på den. Tror det kunne blitt en interessant kveld. Unni Lindell kunne også vært med. Tror det hadde kunne blitt en flott helaften med mye champagne, mye humor og en del litt- på -kanten kommentarer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Av nålevende norske manlige forfattere tror jeg at en middag med jostein Gaarder hadde vært morsomt og intresant, men kanskje det hadde blitt mer av en monolog enn en dialog.. Skulle også likt å prate med Roald Dahl, han har virklig en galoperende fantasi. JK Rowling hadde også vært flott å få muligheten til å prate med. Hvis det hadde vært mulig å reide tilbake til slutten av 1700 tallet hadde det vært koslig med en prat med Jane Auten,

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bare èn?

Mannlig forfatter hadde blitt John Irving. Fordi jeg elsker bøkene hans, og ville gjerne ha hørt med Irving hvordan han jobber og hvordan han kommer opp med alle ideene sine. Og så ville jeg ha spurt om jeg kunne få være assistenten hans et par måneder :)
Dersom han ikke hadde vært tilgjengelig så hadde det blitt Roald Dahl, for latter, inspirasjon og mer.

Kvinnelig forfatter måtte ha blitt Astrid Lindgren. Fordi hun virket som et himla herlig menneske, og skulle gjerne hørt henne fortelle i det vide og det brede om absolutt hva som helst :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Astrid Lindgren skrev en fantastisk bok om sine foreldres unge år. Jeg snublet over den for mange år siden, og gjennom den oppdaget jeg at det gikk helt greit å lese svensk - men det er en annen historie. Boken heter "Samuel August från Sevedstorp och Hanna i Hult", og er helt nydelig fortalt. Jeg googlet den nå, og fant den på platekompaniet.no (av alle steder) - så den er antagelig å få tak i i dag også? Anbefales varmt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå er jeg ganske kommersiell her; kunne tenkt med en bedre middag med Knausgård da jeg mer enn en gang under lesningene av bøkene hans virkelig undrer meg på hva han tenker.... Og i og med at han er avholdsmann så hadde det kanskje blitt noen ekstra glass rødvin på meg..?? Eller kanskje Olav H. Hauge; min yndlingsdikter, - men dersom han hadde satt vrangsida til så kunne det blitt en utrolig tung og trist middag... Men interessant ville det blitt!!

Kvinnelig forfatter; vel etter en tung seanse med ovennevnte så tror jeg at jeg ville tatt en bedre middag med Anne B. Ragde og fått en heidundrande avslutning på kvelden!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skulle gjerne spist middag med Frederick Forsythe. Jeg intervjuet ham en gang, og han var fascinerende kunnskapsrik. Skulle gjerne snakket mer med ham. Charlotte Bronte av den enkle grunn at jeg elsker Jane Eyre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mannlige; Gert Nygårdshaug, fordi jeg er utrolig fasinert av bøkene hans, engasjementet, innhold og språk. Vil gjerne vite mer om hvor han henter inspirasjonen og fantasien fra. Måtte valgt en til, John Irving. Tror han ville vært en tørrvittig, morsom fyr. Jeg ville benyttet anledningen til å be han om å finne tilbake til stilen fra de første bøkene hans.

Kvinnelige; Marianne Fredrikson. Jeg ville benyttet middagen til å snakke om boka "Skumringens lys".
Kunne gjerne tenkt meg en middag med Alice Walker også, men det blir kanskje for mye å be om??

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

Synnøve H HoelHarald KIreneleserTove Obrestad WøienMads Leonard HolvikFindusHanne Kvernmo RyeBjørg Marit TinholtgretemorAvaStig TKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiEllen E. MartolIngvild SritaolineLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11mgeJarmo LarsenSissel ElisabethAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten Lund