Tekst som har fått en stjerne av Jostein Røyset:

Viser 641 til 660 av 10348:

Det er ikke alt som finnes i et bibliotek, på nettet eller som det i det hele tatt finnes svar på. I så måte er kunst og forskning to sider av samme sak. Så snart man beveger seg utenfor en opptråkket løype, må man forsøke å finne veien på egen hånd. Bruke sanseapparatet og stole på empirien.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

For meg går det fortiden i leseutfordringsbøker, først og fremst de jeg har lånt på biblioteket. Av de 31 bøkene jeg har i 'leser nå' hylla er 27 leseutf bøker. De eneste jeg ikke fant en plass til er Movie mistakes 3 & 4, Tiny Britain og Norske postkort.

Denne helgen leser jeg først og fremst 2 lånt i Strömstad som ikke kan fornyes flere ganger, Korset och halvmånen - En bok om de religiösa minoriteterna i mellanöstern for punktet 'A book featuring indigenous people of a country' på GR. Det er ikke et land men hele Midtøsten. Den andre boka er Arvet från Bagdad - Hur det grekiska vetandet bevarades och berikades for punktet 'A book about reading, books or an author/writer', også GR, begge av Ingmar Karlsson. Han kommer med en ny bok senere iår som jeg har på ønskelista min, og hvis de tar den inn i Strömstad skal jeg lese den som en bok utg i 2019.

Har også startet på første bok på PopSu Vov - hunden i eventyr, myter og folketro fra hele verden for punktet 'A book inspired by mythology, legend, or folklore'.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Stikk i strid med allminnelig oppfatning er det fortsatt hvite områder på kartet. Steder der forskernes måleinstrumenter ennå ikke har sondert. Vi mennesker tenker fjernest alt er oppdaget og oppfunnet, men det er naturligvis ikke sant. En oppdagelse kan til overmål befinne seg rett foran øynene våre. Kun kamuflert av vår egen vanetenkning.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg lurer på hvilke poeter/hvilke diktbøker du ville anbefale til en som er ganske ny i poesiens verden? =)

Jeg har funnet ut at jeg liker Halldis Moren Vesaas og Rupi Kaur og Kolbein Falkeid. Hvis det gir noen pekepinn =)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du er vel alle tiders! Og været skiftet og det ble sommer og så videre er mitt forslag. Tenk at jeg kunne overse den (kanskje det var det ikke-nordiske navnet, forfatteren er norsk-chilensk). Jeg ser at både mottakelsen blant oss bokelskere og anmeldelsene spriker, så det kan bli interessant.Det er noe eget, lokkende ved tittelen. Boken fikk P2-lytternes romanpris i 2012.

Jeg var nær å ha den hyllene selv. I høst bodde jeg på et hotell i København, like ved et bibliotek som solgte den for en 10-tier. Jeg var innom flere ganger, men aldri var det noen tilstede som kunne ta imot betaling, og Vipps eller lignende har jeg ikke.

Takk for ypperlig service, Jostein!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det var mange gode forslag, og jeg slenger også en norsk bok på bordet, denne gang Berge med Jan Kjærstad.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det er kommet flere gode forslag allerede, men slenger nå inn et jeg også.

Jeg foreslår "Rød mann, Sort mann" av dansk/norske Kim Leine. Jeg fikk denne til jul, og har allerede starta på lesinga. Kan være kjekt å få synspunkt fra andre bokelskere på boka mens jeg har har den friskt i minnet. Og det kan være en fin fortsettelse av felleslesinga av "Profetene i Evighetsfjorden" av samme forfatter våren 2017.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Leste denne i fjor. Kan absolutt anbefales.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg hadde også en sterk leseopplevelse med denne, og er skjønt enig at romanen er tankevekkende. Interessante tanker du gjør deg om dette med at Norge stilles til ansvar, synes jeg. Det slo ikke meg under lesingen, men ja, du har jo helt rett!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Denne hørtes helt fantastisk ut! Som italiafrelst velger jeg meg denne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg hadde en sterk leseopplevelse med denne boken. Jeg liker veldig godt lokalsamfunnet i Årdal og hvordan Ivan fant plassen sin der. Det er noe som murrer, som ikke henger helt på greip, og det gjorde meg veldig nysgjerrig i videre lesning. Så er vi i Moskva. Vi får innblikk i et samfunn som har kollapset. Homofile forfølges, det mangler mat, ogjeg begynte å skjønne hovedpersonens motivasjon. Sekvensen hvor de beveger seg gjennom metroen er frydefullt bra skrevet. Hvordan de utvikler seg til en motstandsgruppe. Hvordan de lider og seirer. Og så-vusj: tilbake i Årdal. Hvor
Ivan plutselig tror han ser (hva het han igjen- Aleks ?). Og så er det full action og dramatikk!

Det er så mange tema her å tenke på. Identitet: hvem er vi når livet blir snudd til det verste? Kan vi ofre enkeltpersoner for å redde mange? Hvordan kan miljøer endre oss?

Og jeg liker veldig godt at Norge på en måte stilles til ansvar. Ja, det er idyllisk hos oss. Men skjønner vi konsekvensene av det vi sender ut i verden? Angår det ikke oss hvem vi selger våpen til, f.eks?

Var det noen andre som opplevde at boken startet maaasse tankeprosesser? :-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Love it!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg mener trekirken i Kerimäki er med i den klønete skytsengelen, det er der alle englene utdanner seg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Blir inspirert av dere! Mange spennende forsett. Jeg liker å føle meg fri i valg av lesning, men har i år, som i fjor, noen få punkter å styre etter.

Mine leseforsett for 2019:

  • Lese 52 bøker.
    I 2018 ble det 59!

  • Lese minst like mange bøker av kvinnelige forfattere som mannlige.
    Dette klarte jeg i 2018! Greit å være litt bevisst...

  • Lese en bok fra min kjære avdøde pappas bokhylle. ❤️

  • Lese en hel bok ute i friluft.

  • Lese en bok om Ragnhild Jølsen. (Godt mulig det blir Drømmen og hjulet av Bjørneboe).
    Familien min er i slekt med R.J., noe jeg synes er fryktelig stas!

  • Lese noe av Ragnhild Jølsen.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Til jul ønska eg meg - og fekk - Når landet mørknar av Tore Kvæven. Stor var skuffelsen då eg opna boka ein kveld i romjula...heldt på å gi opp etter nokre få sider pga av eit svært nynorsk nynorsk!
Men, heldigvis - eg gav boka ein ny sjanse...og det tok ikkje lange tida før eg vart bergteken både av innhaldet og ikkje minst av akkurat språket, stilen. Det er ikkje få merknadslappar som har fått plass ved gode avsnitt og setningar.
No gler eg meg til å få lese boka vidare ....og kanskje igjen lese utsnitt høgt til gemalen. Han likar det han høyrer- trur eg :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Godt nyttår til alle bokelskere! Det er allerede kommet mange gode forslag til den første 2019-boka, ser jeg. Sjøl har jeg vaklet litt mellom flere muligheter, men lander nå på en roman av Arto Paasilinna. Forfatteren døde nå i høst, etter å ha gitt ut et anselig antall bøker som har fått en god del oppmerksomhet, men ofte svært sprikende anmeldelser. Noen har ment han skrev det rene sludder, andre har gitt ros for infam og utstudert samfunnskritikk. Det burde gi gode muligheter for diskusjon.

Mitt forslag denne gangen er Verdens beste bygd av Arto Paasilinna.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Etter å ha lest ut bok nr. 1 i 2019: Med himmelen under oss (Nydelig roman om psykisk helse!) falt valget på Den største forbrytelsen av Marte Michelet. Fryder meg over grundigheten i boka, samtidig som jeg grøsser på ryggen av faktaene den avdekker. Anbefales varmt!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Har en rekke nyere nordisk litteratur på listen - ikke helt lett å velge.

Jeg kunne godt tenke meg å lese Carl Frode Tiller, Innsirkling.

David har mistet hukommelsen og det er satt inn en annonse i avisen hvor venner og kjente er oppfordret til å skrive brev til ham slik at han skal klare å finne ut hvem han egentlig er. Ut i fra anmeldelser Skildrer Tiller Davids oppvekstmiljø i Namsos med dyp psykologisk innsikt.
Forfatteren mottok Brageprisen for denne boka i 2007. Innsirklingen består av 3 bøker som starter med Innsirklingen 1.

https://bokelskere.no/bok/innsirkling/33293/

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Når jeg blar i min ønskeliste, finner jeg mange gode bøker, bøker jeg mer enn gjerne vil lese og diskutere sammen med dere.
Fuglene var hans har jeg i foreslått i hvert fall to ganger, så den får jeg belage meg på å lese alene.
Nye stemmer i Norge er alltid spennende, Ikkje ver redd sånne som meg. Interessant av en uredd og reflektert ung kvinne.
Siden vi ikke har hatt såkalte barnebøker i lesesirkelen, og jeg setter Tove Jansson meget høyt, vil jeg slå et slag for Sent i november. Tove Janssons bøker rommer dype innsikter, verdifulle for mennesker i alle aldrer. Derfor benevnelsen «såkalt barnebok».
Så har vi den lokkende Leseren, også en ny sjanger her i lesesirkelen.

Og sånn kunne jeg fortsette!
Er det mulig å gå litt utradisjonelt til verks denne gangen? Se om jeg får respons på noen av disse titlene før jeg velger en hvilken bok skal foreslå?

Ja, så var det Island da.

Har dere noen synspunkter?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den leste jeg da den kom ut. Godt skrevet, og spesielt interessant for oss Hamsun-lesere.
Blir gjerne med på en gjen- og felleslesing av den.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Lena Risvik PaulsenIngeborg GEivind  VaksvikMarit AamdalSigrid Blytt TøsdalBente NogvaAlice NordliLailaReidun SvensliBertyTor Arne DahlBjørn SturødHilde H HelsethStine AskeAnniken RøilIna Elisabeth Bøgh VigreLinda RastenRoger MartinsenHarald KTonje-Elisabeth StørkersenElisabeth SveeStig TTovesveinKorianderTone SundlandSigrid NygaardTonje SivertsenTorTone Maria Jonassenanniken sandvikLars MæhlumTanteMamiePiippokattaReidun VærnesSilje HvalstadFrisk NordvestMorten MüllerTor-Arne JensenKirsten Lund