Våknet kl 5 i dag morges og leste ut boka Nomino - historia om norske stadnamn, første boka på Goodreads leseutfordring for punktet '4 books inspired by the wedding rhyme: Book #3 Something Borrowed' siden jeg hadde lånt den på biblioteket. Og rett før jeg slo på PC'en startet jeg på neste bok for helgen, Norsk banneordbok, også den lånt på biblioteket siden den forfaller neste uke.

Ellers leser jeg fortsatt på Movie Mistakes - Take 3, først og fremst som utebok men også grei å lese litt i før jeg legger meg; også skal jeg få plass til en tegneseriebok og, Lunch bok 7 - Kan vi ta det på mandag?. Når jeg skulle hente den hadde noen surra, for jeg fikk ikke først lånt på automaten og når bibliotekaren sjekka var forfallsdato satt til 22. Oktober 2018 selv om det nå var Desember. Men hun ordnet det med riktig dato, 22. Januar 2019.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 15 svar.

Til jul ønska eg meg - og fekk - Når landet mørknar av Tore Kvæven. Stor var skuffelsen då eg opna boka ein kveld i romjula...heldt på å gi opp etter nokre få sider pga av eit svært nynorsk nynorsk!
Men, heldigvis - eg gav boka ein ny sjanse...og det tok ikkje lange tida før eg vart bergteken både av innhaldet og ikkje minst av akkurat språket, stilen. Det er ikkje få merknadslappar som har fått plass ved gode avsnitt og setningar.
No gler eg meg til å få lese boka vidare ....og kanskje igjen lese utsnitt høgt til gemalen. Han likar det han høyrer- trur eg :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Etter å ha lest ut bok nr. 1 i 2019: Med himmelen under oss (Nydelig roman om psykisk helse!) falt valget på Den største forbrytelsen av Marte Michelet. Fryder meg over grundigheten i boka, samtidig som jeg grøsser på ryggen av faktaene den avdekker. Anbefales varmt!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg er akkurat ferdig med "Greven av Monte Christo". Første leseutfordringsbok i år. Og som du nevnte Hilde. En veldig god bok. Nå leser jeg "Huset på Sugar Beach" også en leseutfordringsbok. God start på det nye året. En egen bok og en fra biblioteket.

God lesehelg til alle bokelskere!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

På Kindlen har jeg denne helgen novellesamlingen Winter Tales av den skotske forfatteren George Mackay Brown, som er født og bosatt på Orknøyene, dit handlingen i disse novellene er lagt. Brown er vel først og fremst kjent som poet, men han har også skrevet romaner, skuespill og altså noveller. Har ikke kommet så veldig lang, men den virker utrolig lovende.

Er akkurat ferdig med lydboken Lone Star av den danske Mathilde Walter Clark. Det er en roman om familie og tilhørighet, men det som i første rekke fengslet meg, er at hun skriver godt og ikke minst særegent. Forfatteren leser selv og gjør en absolutt anstendig jobb. Ifølge Wikipedia har hun fått utgitt til sammen seks bøker (romaner, noveller og historier), og jeg kommer nok til å lese mer av henne etter hvert.

Har ikke helt bestemt meg for hva neste lydbok blir, men tror jeg velger enten The Little Snake, en fabel av en forfatter jeg setter høyt, nemlig skotske A. L. Kennedy, eller The Everlasting Sunday av den australske debutanten Robert Lukins, som kom ut for et knapt år siden. Den har fått gode anmeldelser, så er spent på den.

Og så har jeg hatt et gledelig gjenhør med The Raven av Edgar Allan Poe på YouTube.
Det er Tom O'Bedlam som leser; er en overmåte sterk opplesning av dette flotte diktet.

Fortsatt god helg!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det melder ikke særlig bra vær her i Trøndelag for helgen heller - regn, vind og 8 plussgrader.
Altså ikke skiføre.

Så dette blir en perfekt helg til å rydde bort jula og lese en god bok.

Jeg holder på med Olive Kitteridge av Elizabeth Strout. Har ikke kommet særlig langt, men jeg liker språket og skrivestilen. Synes også den er interessant oppbygd ved at den liksom 'ringer inn' Olive gjennom at flere personer har hvert sitt kapittel hvor det kommer fram hvilken tilknytning de har til Olive.

God helg alle :-)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Hørtes som en god start på det nye leseåret og helgen :). Jeg leser denne helgen Karthago av Joyce Carol Oates, har begynt med tidligere fordi jeg enda har ferie frem til mandag 7 januar. Den har stått lenge ulest i hylla og et nyttårs forsette for min del blir å lese flere uleste bøker i hylla. Den er ene og jeg har en til, men den tenker jeg å ta til sommeren faktisk. Karthago er bra synes dit jeg kom i dag.

Ønsker alle en flott helg med bøker og uten, god helg :)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Færre raketter og kortere oppskytingstid nyttårsaften enn tidligere år. Sjøl lå jeg på sofaen og leste ferdig Drageløperen. Har ellers slitt veldig med hoste, sårt bryst og såre ribbein i 3 lange uker, så jeg avlyste hele jula og nyttår denne gang!

Ganske tilfeldig, men jeg lånte lørdag i romjula boka om VG sin krigsfotograf, Harald Henden. Han beskriver hvordan de sivile afghanerne fikk, og får, gjennomgå av alle mulig grupperinger, altså samme tema som Drageløperen. Mye livsvisdom å hente fra Henden i boka som Svein Tore Bergestuen har skrevet. Den heter forøvrig I Krig Og Ensomhet og viser prisbelønnede fotoer fra Hendens arkiv, den beskriver situasjoner på Gaza og Vestbredden, Irak, Syria og Serena Hotel i Kabul hvor journalist Carsten Thomassen døde i et terrorangrep.

Nå har jeg starta på Havlandet av Per Anders Todal, journalist i Dag & Tid, som jeg fikk en prat med under Litteratursymposiet i Odda i oktober. Ha ei lang og fin leseuke, godtfolk. Godt nytt år :-)

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Det er møkkavershelg utan forhold for ski
Så her sit eg og les i ein antologi
Der er dott’ra i huset så smått involvert
Med det første ho nokon gang har publisert

Og når denne er ferdig så tek eg nok fatt
På ein halvgalen finne og Herre min hatt
Attpåtil har eg lydbok sånn aven og til
David Copperfield er med når eg køyrer bil.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Jeg leser Babylon Berlin av Volker Kutscher. Ja, det er den som går på NRK nå, og er tidenes mest påkostede serie i Tyskland, og altså basert på denne anstendige krimserien. Jeg leste først "Den våte fisken", som er nr to i serien. Og dette er like mørkt og morsomt som Veronica Mars. Noe mer dystert bakteppe i Berlin på slutten av tyvetallet i forrige århundre enn på vestkysten/California for omtrent ti år siden. Litt mer samfunnsorientert enn hva vi vanligvis får i en krimbok. Den varer nok en dag til. God helg til alle som leser.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Artig, jeg våknet kl. 6 og leste ut Kathe, alltid vært i Norge av Espen Søbye. Og så startet jeg på 84 Caring Cross Road av Helene Hanff, den er bra så nå er der bare et par sider igjen av den også. Og etter den er jeg ikke helt sikker på hva det blir, får ta meg en runde i bokhyllene å finne noe der. Været er jo helt supert for lesing her i Nordvest, så det blir nok ei fin helg i så måte.
God helg til alle bokelskere.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Hmm ... eg våkna også klokka 6, og gjorde deretter det eg tykte var mest fornuftig; legge hovudet på puta og sove ein time til.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Har som nyttårsforsett å komme gjennom noen av de mange uleste bøkene i egne bokhyller, men i dag ble jeg typisk nok fristet av tre bøker som alle var utstilt på biblioteket. "Sauebondens liv", "Silkeveiene" og "Nilen - historiens elv" ble lånt. Så dermed blir nyttårsforsettet utsatt litt. Her på Vestlandet blir det gode forhold for å sitte inne og lese - ute er det vått og grått. God lesehelg til alle :)

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Første lesehelg i 2019 leser jeg En grav for to av Anne Holt. Jeg startet så vidt på boka i gårkveld. Må si at jeg sliter litt med å komme inn i handlingen i denne boka, så håper det bedrer seg når jeg får lest noen flere sider. Min første bok av Anne Holt var Det som aldri skjer. Jeg leste den med stor iver da den kom ut i 2004. Det har blitt noen flere bøker av denne forfatteren siden den tid, men jeg må innrømme at de ikke har falt like mye i smak hos meg. Håper denne boka blir en opptur.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Jeg leste En grav for to i jula - og det var fryktelig mange mennesker å forholde seg til i starten, synes jeg. Trådene samles litt etterhvert, så hold ut!

Jeg endte opp med å tenke at denne nok ikke er Anne Holts beste, men helt grei underholdning.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, jeg synes også at jeg ble presentert for veldig mange mennesker i løpet av de første sidene. Har kommet litt lenger ut i boka nå, og begynner å få mer oversikt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Grete AmundsenKristin F. JørgensenmoiraThomas KlakeggEivind  VaksvikAnne Berit GrønbechJohn LarsenAstrid Terese Bjorland Skjeggerudkjell kMarianneNorahSverreBoktimmyLibraritas vBenedikteEster SGunillaBjørn  BakkenJan Erik  OlsenMette-MedgeofawordBerit B LieGjermund  HaugeLene AndresenGVHildaHauk1Ingunn SBerit RErikVilde Gran JohansenIngunn ØvrebøThereseIdaAnniken RøilMarianne KesselLine DahleEmilie Siljuberg KlevenCarolineFrode Kinserdal