For meg går det fortiden i leseutfordringsbøker, først og fremst de jeg har lånt på biblioteket. Av de 31 bøkene jeg har i 'leser nå' hylla er 27 leseutf bøker. De eneste jeg ikke fant en plass til er Movie mistakes 3 & 4, Tiny Britain og Norske postkort.

Denne helgen leser jeg først og fremst 2 lånt i Strömstad som ikke kan fornyes flere ganger, Korset och halvmånen - En bok om de religiösa minoriteterna i mellanöstern for punktet 'A book featuring indigenous people of a country' på GR. Det er ikke et land men hele Midtøsten. Den andre boka er Arvet från Bagdad - Hur det grekiska vetandet bevarades och berikades for punktet 'A book about reading, books or an author/writer', også GR, begge av Ingmar Karlsson. Han kommer med en ny bok senere iår som jeg har på ønskelista min, og hvis de tar den inn i Strömstad skal jeg lese den som en bok utg i 2019.

Har også startet på første bok på PopSu Vov - hunden i eventyr, myter og folketro fra hele verden for punktet 'A book inspired by mythology, legend, or folklore'.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Viser 14 svar.

Nå på tampen av helgen har jeg omsider kommet i gang med Klosteret av Zakhar Prilepin å kindlen, en murstein av en roman på nesten 750 sider. Den er lagt til Sovjetunionen i slutten av 1920-årene og opprettelsen av Gulag-leirene. Har hatt denne på ønskelista lenge, og forventningene er store.

Ble ferdig med Winter Tales av George Mackay Brown i dag, også den som e-bok. Fantastiske noveller av den skotske forfatteren som er født og bosatt på Orknøyene. En sterk femmer på terningen.

Så har jeg blåst støvet av min fjerde David Means-bok, nemlig novellesamlingen The Secret Goldfish. Den har stått i hylla lenge, og jeg gleder meg til å starte på den i løpet av dagen. Han har skrevet fire novellesamlinger og en roman, og det kommer en ny novellesamling i begynnelsen av mars. En flott forfatter, synes jeg.

Hørte ferdig lydboka One For The Trouble (Book Slam 1) i går, og skrev litt om den her på Bokelskere.
Nå har jeg Hazards of time travel på øret, en dystopi av den vanvittig produktive amerikanske forfatteren Joyce Carol Oates, som kom i november i fjor.

Fortsatt riktig god helg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"Klosteret" kom jeg aldri i gang med, siden den var en del av det alt for ambisiøse leseprosjektet i sommer. Jeg får heller prøve igjen hvis det viser seg at den er for god til å la være. Så da venter jeg på din og andres dom.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kommer nok til å bruke litt tid på denne, men skal prøve å huske å melde tilbake hva jeg synes om den :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå leser jeg "Salt Lane" av William Shaw. I høst leste jeg "Fuglekikkeren" av samme mann og likte den ganske godt, og nå er det altså en ny serie krim. Den er ikke så verst. Jeg leser også "Kjærlighetens magiske regler" av Alice Hoffman, som er en storslått slektssaga. Jeg plukker opp alle bøker av denne forfatteren, og har vel lest hennes bøker i tretti år. Det er ikke en serie, nye personer hver gang, og magiener ikke like sterkt til stede i hver eneste bok. Denne virker litt på det jevne. Til slutt "Havlandet" av Per Anders Todal, som jeg tror er en virkelig god bok og om noe som vi alle bør vite mer om her i havlandet. Men det er dager jeg ikke rekker å lese, så det går ikke fort.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Etter en hanglende jul jobber jeg enda med å komme på beina. Dermed blir det litt mer hjemmetid og dermed mer lesetid.

Denne helga leser jeg Du skal leve av Erling Bauck. En ung manns opplevelser fra tyskernes leirer under 2. verdenskrig. Det er en sterk bok hvor jeg flere ganger tar meg i å sitte å måpe. Historiene har jeg jo hørt mange ganger før men denne gangen fra et litt annet perspektiv. En grusom bok men boka er likevel lettlest.

Ønsker dere en fin lesehelg videre :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

I kveld har jeg lest ferdig Olive Kitteridge, den var veldig bra.

Dermed krysser jeg av for første bok fullført på Popsugars leseutfordring: 'En bok du tenkte å lese i 2018'. Og går friskt løs på neste - 'En bok om en familie' - En moderne familie av Helga Flatland.

Mer og mindre uvær ser det ut til at vi får i det meste av landet denne helga, så dette blir nok en skikkelig lesehelg.

Ønsker dere alle en god en :-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg Ruth Ware, de fire løgnerne (krim). Jeg leser også Anna Karenina av Tolstoj i januar og februar. Innimellom blir det noen drypp fra boka Har døden tatt noe fra deg så gi det tilbake, Carls bok av Naja Marie Aidt. Nydelig - og selvfølgelig trist - bok.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Her i Hammerfest er det full storm i kveld, og med andre ord perfekt lesevær. Denne helgen leser jeg Friluftsliv i Finnmark av Randulf Valle. Forfatteren er opprinnelig fra Hedmark, men han har bodd mange år her i Hammerfest. I denne boka tar han oss med på mange flotte turer rundt om i Finnmark. Noen av stedene har jeg allerede besøk, og denne boka gir meg lyst til å utforske ennå flere perler her i Finnmark.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jau det stormar og bles, men det gjer ingen ting
For eg les i ei bok om eit mord i Peking
Og når denne er ferdig så får eg ein smak
På eit Landstrykerliv med Jack London eit tak

Godt sagt! (9) Varsle Svar

På en dag med hard østavind i Odda er det godt å ha selvhogst i ovnen etter jobb - og kunne fortsette å lese Havlandet av Per Anders Todal. For alle som er interesserte i norsk historie og nåtid til havs, de norske havene og fjordene især, må det dypdykkes i denne. Forfatter (og journalist) Todal har begått et praktverk. Måten han formidler innholdet på er forbilledlig og språket - nynorsk - lettlest, ja, og utsøkt. Har til nå kommet 122 sider avgårde, og flere gule lapper med stikkord stikker opp.

Regner med å lese mer gjennom helga, og sikkert fram mot neste helg også. Ingenting haster med denne boka, så om jeg ikke er ferdig om ei uke gjør det ingenting.I mellomtida, ta det rolig godtfolk, det kommer alltid ei bok rekende på ei fjøl!

Godt sagt! (10) Varsle Svar

"Stjernejeger" av Jon Larsen, en bok jeg er blitt anbefalt å lese. Forfatteren er jazzmusiker og forsker, og en dag for 11 år siden fant han tilfeldigvis et mystisk sandkorn på hagebordet sitt. Han undret seg over hvor det kom fra, og fikk mistanke om at han hadde funnet stjernestøv fra verdensrommet. Dette funnet medførte at Larsen i de kommende årene reiste rundt både innen - og utenlands og samlet prøver av støvpartikler som muligens stammet fra verdensrommet. Typisk nok blir Larsens forskningsfunn møtt med skepsis i starten, men dette endrer seg. Funnene til Larsen reiste nye spørsmål mht oppfatningen av bl.a hvordan livet på jorden har oppstått.
God helg til alle :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Denne uka har jeg lest ut ei bok jeg hadde avbrutt, Tistlene brenner av Yasar Kemal. Den var litt mer interessant enn jeg trodde, så jeg ga den 4 til slutt. Nå har jeg begynt på En tyskers historie av Sebastian Haffner, den lover bra. Og innimellom leser jeg i Norske Ødegården av Øystein Morten, den er utrolig bra. Så det lover godt for dagene fremover hva lesestoff angår.
God helg til alle leseglade.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Det var utrolig godt gjort å få plass til 27 bøker til leseutfordring som skal leses. Bøkene hørtes varierte ut. Jeg hører denne helgen på lydbok The Handmaid`s Tale av Margaret Atwood og skal fortsatt lese i Karthago av Joyce Carol Oates så dette blir spennende.

Ønsker alle en flott helg og håper dere alle har god litteratur i vente. God helg :)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Leste ut Tabu av Ferdinand Von Schirach i natt, og fikk så vidt startet på Spilled milk av K.L. Randis. En roman basert på en sann historie. Blir spennende å se hvordan den er.

Tabu leste jeg til lesesirkelen jeg går i, og den gav absolutt mersmak. En bok der jeg aldri helt visste hva som kom. Det liker jeg! Kommer til å lese mer av Von Schirach fremover.

God helg, folkens!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Kathinka HoldenCamilla RødjeSolKuboaaMorten BolstadEldridIdaBenedikteArne DaviknesJan Erik  OlsenPär J ThorssonRandi BorgenKari Borgeingar hSynnøve H HoelTerje SteiroGrethet87Mari Nordø LommelunJane Foss HaugenLinda LarsenAnjaKristin F. JørgensenAstrid PedersenMarteRisRosOgKlagingBoktimmyHanne Kvernmo RyeReidun SvenslibrekritaolineSoffa86ConnieGVLailaJohn LarsenHilde SMy Criminal Minderlend kongsvollLama Diehl-DahlRenate Bakken