Jeg hadde en sterk leseopplevelse med denne boken. Jeg liker veldig godt lokalsamfunnet i Årdal og hvordan Ivan fant plassen sin der. Det er noe som murrer, som ikke henger helt på greip, og det gjorde meg veldig nysgjerrig i videre lesning. Så er vi i Moskva. Vi får innblikk i et samfunn som har kollapset. Homofile forfølges, det mangler mat, ogjeg begynte å skjønne hovedpersonens motivasjon. Sekvensen hvor de beveger seg gjennom metroen er frydefullt bra skrevet. Hvordan de utvikler seg til en motstandsgruppe. Hvordan de lider og seirer. Og så-vusj: tilbake i Årdal. Hvor
Ivan plutselig tror han ser (hva het han igjen- Aleks ?). Og så er det full action og dramatikk!

Det er så mange tema her å tenke på. Identitet: hvem er vi når livet blir snudd til det verste? Kan vi ofre enkeltpersoner for å redde mange? Hvordan kan miljøer endre oss?

Og jeg liker veldig godt at Norge på en måte stilles til ansvar. Ja, det er idyllisk hos oss. Men skjønner vi konsekvensene av det vi sender ut i verden? Angår det ikke oss hvem vi selger våpen til, f.eks?

Var det noen andre som opplevde at boken startet maaasse tankeprosesser? :-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg hadde også en sterk leseopplevelse med denne, og er skjønt enig at romanen er tankevekkende. Interessante tanker du gjør deg om dette med at Norge stilles til ansvar, synes jeg. Det slo ikke meg under lesingen, men ja, du har jo helt rett!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Ella_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLailaEva