Har ikke lest disse selv, bare forsøkt å finne bøker basert på at de inneholder fjell eller at handlinger foregår i nærkontakt med fjell :)
Michelle Paver - Høydeskrekk
Mikkjel Fønhus - "Hard fjellferd", "veien over fjellet" og "fjellet drar"
Ellen Emmerentze Jervell - Fjellfolk
Paolo Cognetti - De åtte fjellene
Rosie Thomas - Et annet liv
Håper noen av de faller i smak :)
Forfatteren Kristian Elster d.y. skrev to "guttebøker" som handler om å klare seg alene i fjellet: "Den ensomme ø/øya" og "Tirdalsbrødrene". Det kan vel merkes at de er skrevet for nesten hundre år siden, men de er fremdeles gode, og voksne kan nok også ha glede av dem.
Kan denne være interessant?
Mhm, en god leser. Som det blir nevnt her allerede mener mange at hastighet er avgjørende. Noen vil mene at det du får med deg av teksten og husker å klare og utdype teksten innhold og forstå hva forfatteren vil frem til er god leser og om kan dra en dypere analyse av en bok eller litterært stykke. Jeg mener en god leser er den som lære noe av teksten, er kritisk til teksten og forstår hva budskap som blir gitt i teksten :). Og jeg mener også at de som anser seg som en god leser er mest sannsynlig en god leser.
Hundreåringen lo jeg godt av selv og jeg må innrømme at da jeg leste Budbringeren så måtte jeg trekke på smilebåndet selv :) Jeg elsker når forfatteren får en til å glemme alt rundt og leseren kan bare "stupe" inn i fortellingen, det er terapi for meg :)
Regnes det som kontroversielt å ikke like enkelte bøker, og i så fall hvorfor? Kanskje fordi forfatteren er svært anerkjent og elsket, eller fordi det omhandler et alvorlig tema?
Når jeg leser om en del kjente bøker her inne, eller på Goodreads og Amazon, virker det som om "alle" liker dem. Finnes det en bok som er så allment elsket? Eller er det noen ganger vanskelig å innrømme at man ikke liker en bok, fordi man har litt dårlig samvittighet, eller er redd for hets?
Kom gjerne med eksempler!
Dette er ikke noen dårlig bok. Men det er heller ikke hva man forventer av en Beltø -historie. Det storslåtte over-the-top ala Indiana Jones mangler. Igjen står en nokså ordinær kriminal. Til tider minner det mer om en Agatha Christie enn en Beltø.
Men for alle del. Dette er ingen dårlig Krim.
... bare ikke en Beltø.
Jeg skrev oppgave om hele Pelle og Proffen serien på i 1. klasse på videregående. En god serie :)
Du må holde oss oppdaterte på hvordan kurset blir! Så må du dele tips og triks med oss andre skrivende:) Jeg skal gjøre det samme.
Det høres utrolig gøy ut, jeg har hørt at Tom Egeland er en fantastisk lærer!
Jeg vant en novellekonkurranse her i sommer og har vunnet et kurs på NKS om kreativ skriving. Det gleder jeg meg mye til!
Har nettopp lest denne, og den ble raskt en favoritt!
Som å lese en mørk versjon av Roald Dahl. :-)
Lurer på om noen som har lest denne har tips til bøker som er litt i samme gate?
(Hollow City er selvsagt neste bok ut, men utenom denne?)
En drøm!
Da har du lesestoff for en stund. :) Jeg gjør dette på en måte ganske ofte. På mange gjenvinniningsstasjoner har de et brukthjørne hvor folk setter ting de ikke lenger har bruk for. Som andre bare kan forsyne seg av. Her florerer det av bøker. I stedet for å gå til bruktbutikken, så går jeg til gjenvinningsstasjonen. Jeg har funnet noen små skatter på denne måten. Utvalget varierer selvfølgelig svært, derfor går jeg med ujevne mellomrom og kikker på utvalget. Midt på dagen på lørdager er utvalget som regel best og det beste forsvinner ofte raskt.
Nancy Drew og den vesle vampyren er de jeg husker desidert best fra barndommen.
Maria Gripe leste jeg først i voksen alder, men elsket de da jeg først leste de, og ville nok elsket de da jeg var mindre også.
Da jeg var lita var jeg besatt av bøkene: Grøsserne av R.L. Stine, Den vesle vampyren bøkene og Nancy Drew bøkene før jeg gikk over til Stephen King. Begynte med mørke saker ganske tidlig ...
De fleste bøkene jeg har barndomsminner om er allerede nevnt, men jeg vil veldig gjerne få anbefale Maria Parr sine bøker, Vaffelhjarte og Tonje Glimmerdal. Disse har jeg lest i voksen alder og jeg simpelthen elsker dem!
Gratulerer med tullemor!! Når hun blir 6-7 så må du jo lese Heidi, Noen av Jack London sine bøker og selvfølgelig Robinson crusoe.
Da barna var mindre likte de godt lokomotivet Thomas, Postmann Pat kjedet de seg over, så da måtte jeg dikte nye historier til bøkene.
En bok jeg husker jeg lånte om og om igjen på skolebiblioteket på barneskolen var Rabletusten av Vigdis Rojahn. Den handler om et lite rabbel eller drodle som blir levende og kommer ut av papiret. Jeg elsket den boka. :) Ellers slukte jeg alle bøker ala Enid Blytons Fem bøker og Nancy Drew.
Min forkjærlighet for bøker startet med The Tiger Who Came to Tea, selv om det betydde at jeg resten av barndommen var besatt av å prøve å drikke opp alt vannet i springen. Det er også boka profilbildet mitt er hentet fra. Merkelig nok tror jeg aldri den har blitt oversatt til norsk, men det såpass lite tekst at det går fint an å simultanoversette.
Ellers er bøkene om Paddington bøker jeg elsket som barn og som jeg fortsatt synes er morsomme som voksen, ikke minst fordi de gjør narr av en del forhold ved samfunnet f.eks. reiseparlører og legger inn en del humor rettet mot de voksne leserne også.
Sist men ikke minst er Posten skal frem til jul, fru Pigalopp en veldig morsom bok for førjulstiden skrevet som en adventskalender.
Jeg var lesehest allerede fra jeg var bittelita, og har mange gode minner om bøker. Jeg husker ikke så mye fra enkeltbøker, men serier og sånt husker jeg godt. Frøken Detektiv, Bobseybarna... Alt fra Torbjørn Egner og Astrid Lindgren, Veien til Agra, Den store barnebiblen osv osv osv.