I forordet til boken Hjemlandet skriver Geir Gulliksen at han mener at kronprinsessen er en god leser, og at det finnes få gode lesere i verden.
Hva kjennetegner en god leser?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Henger meg enda mer opp i at han også mener det finnes få gode lesere i verden. Hvorfor mener han det?? En "god" leser, er det kanskje en som leser et bredt spekter av ulike bøker, en allsidig leser? kan det være det han mener? Folk har ikke tid til å lese bøker lenger (ser heller filmen).

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Godt svar. Samtidig siden han ikke sier i hva som han mener ligger i en god leser er vanskelig å definere dette. Synes det finnes mer enn god nok lesere, det spørs helt hvem du spør du meg i hvert fall.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for svar! Interessant å lese deres tanker om dette.

Nei, Gulliksen begrunner ikke utsagnet sitt, og det er særlig dette med at han mener det er få gode lesere i verden som gjør at jeg lurer på hva han egentlig mener.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ein god leser er ein leser som leser ei bok sjølv om den er dårlig. Sjølv om du har lyst til å legge den fra deg, så fortsetter du, i respekt for forfatteren som har brukt timer, uker, og måneder på boka.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Mhm, en god leser. Som det blir nevnt her allerede mener mange at hastighet er avgjørende. Noen vil mene at det du får med deg av teksten og husker å klare og utdype teksten innhold og forstå hva forfatteren vil frem til er god leser og om kan dra en dypere analyse av en bok eller litterært stykke. Jeg mener en god leser er den som lære noe av teksten, er kritisk til teksten og forstår hva budskap som blir gitt i teksten :). Og jeg mener også at de som anser seg som en god leser er mest sannsynlig en god leser.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

I skolesammenheng er en god leser en som har en viss lesehastighet, men som samtidig får med seg innholdet i tekstene de leser. Jeg har en følelse av at Mr. Gulliksen ikke har kjørt noen Carlsten-test på Mette-Marit, så det er vel neppe det han tenker på.

Men det handler jo også om å kunne se sammenhenger mellom f.eks. tekst og bilde. Det å kunne endre lesestrategi ut fra hvilken type tekst man skal lese. Det å kunne leve seg inn i tekstene som krever det, men også å være kritisk til det man leser. Det er nok en kombinasjon av flere ting, tenker jeg.

Ellers hjelper det sikkert å være medlem av kongefamilien.

Skriver ikke Geir Gulliksen noe om hva han mener med "god leser"?

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Sist sett

svarteperMargrethe  HaugenHarald KTine SundalHildeKirsten LundToveLinda NyrudHeidiTine VictoriaJulie StensethHelen SkogAndreas BokleserTone HTerje N AbuslandHilde Merete GjessingHenrik  Holtvedt AndersenBjørg L.Amanda AAvamgeGodemineReadninggirl30Lisbeth Marie UvaagAstrid Terese Bjorland SkjeggerudVannflaskePiippokattaTore HalsaKjell PTore OlsenCamillaSiw ThorbjørnsenReidun SvensliAnn ChristinLise MuntheDemeterBerit RAstrid SæverhagenHilde MjelvaConnie