Tekst som har fått en stjerne av Stine:

Viser 21 til 40 av 499:

Jeg husker at jeg var veldig glad i bøker av Astrid Lindgren og Anne-Cath Vestly. Mamma kunne lese de om igjen og om igjen for meg og søsteren min, og når vi ble større leste vi de også selv.

Hos farmor og farfar hadde vi en billedbok som het Dyra på bondegården. Den boka ble virkelig lest mange ganger. På hver side i boka sto det et lite vers på rim, husker at både jeg og søsteren min kunne disse versene helt utenat. Så den boka kunne vi lese selv også før vi lærte oss å lese. Noen av versene sitter i hode den dag i dag, og det er godt over 20 år siden vi bladde i den bok. Gode minner :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ah... ja, da har hun nok mye å se frem til. :) Gratulerer så mye med jenta! <3

Her tok det sin tid før barna ble interessert i bøker, men det kom. Eldste i skjønnlitteratur(jente), mellomste leser KUN faktabøker, mens minstemann bare blar. Han er bare 1.5 år gammel, men da er jo bøker med mange farger fine. :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hei. Gjorde som deg en gang, bestemte meg for å bli god på klassikere. Men det er langt mellom det du kaller "hjernetomt" og klassikere. Det er masse en hel del nydelig samtidig litteratur. Jeg har rett og slett funnet meg i at jeg henger utenfor klassikersamtalene, selvfølgelig finnes det fantastiske klassikere, men jeg gidder ikke lese dem bare for å henge med på en felles referansearena.

Her er noen virkelig gode forfattere jeg synes du bør lese, klassikere inkludert.

Lorrie Moore
Miranda July
Dave Eggers - heartbreaking work of a staggering genius
Stine Pilgaard - Min mor sier (hysterisk morsom)
Thure Erik Lund (men han er ganske sær altså, kanskje ikke begynne med han)
Kafkas dagbøker
Glem ikke poesien! Ikke all poesi er utilgjengelig
Peter Waterhouse
Asta Olivia Nordenhof (dansk)
Josefine Klougart (lyrisk prosa)

Forstår følelsen av å "ville bli belest", dessverre var det for min del slik at jeg kjedet meg med en del klassikere, og det blir også ofte til, dersom man skal lese klassikere, at man blir stuck med bøker skrevet av menn, logisk nok. Fint at man utfordrer seg selv, men man bør gjøre det på sine egne premisser, ikke for å "henge med" i en kulturell arena som ikke nødvendigvis er fruktbar.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Fikk lyst til å legge til noen unge stemmer jeg synes det er verdt å se nærmere på, ville tatt de i rekkefølgen jeg skriver dem: Adichie (Nigeria/USA), Americanah og En halv gul sol, Sofi Oksanen (Finland), Utrenskning, Mirjam Kristensen (Norge), Sofia Klougart (Danmark), Linda B Knausgård (Sverige) Helioskatastrofen, Sara Stridsberg (Sverige) Darling River. Alt de har skrevet er bra, men satte opp noen titler jeg likte særlig godt og som jeg mener er rangert fra mest til minst tilgjengelig.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det kan hende det hjelper å ikke prøve å tvinge seg til å lese. Ta en lesepause, så kommer nok leselysten tilbake igjen. Se en tv-serie i stede en stund. Det gjorde jeg da jeg hadde lesekrise i høst!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har funnet ut at å lage meg en liste sånn, fungerer særdeles dårlig for meg. For selv med de beste intensjoner, så ender jeg alltid med å finne en bok her og en bok der jeg bare MÅ lese med en gang, og vips forsvinner det bøker ut fra listen min. Og når året er omme, så har jeg knapt rørt de bøkene jeg skulle lese, men lest en hel haug andre i stedet. Jeg er litt håpløs...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Prøver en link isteden jeg:-) her er lista

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har ingen litterære nyttårsforsetter. Jeg liker å leser det som faller meg inn eller som jeg tilfeldigvis kommer over. På den måten blir jeg stadig positivt overrasket av gode bøker.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, så god hukommelse har jeg at jeg måtte ta fram årets leseliste. Pga mye jobb er det i grunnen helt greit med 50 leste bøker i år. 7 av disse har fått terningkast 6, bl.a. Krystallslottet av Jeanette Walls og Robin S. Sharmas Munken som solgte sin Ferrari. Likevel kårer jeg Årets Uforglemmelige Bok 2014:

Klokkemakeren av Gert Nygårdshaug.

Riktig godt nytt leseår!!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg kan nok si at jeg har vært innom de fleste sjangre, har lest grøss, SF, fantasy, kjærlighet (helst historisk), serier, krim, western, div fagbøker, true crime, kokebøker og tegneserier. Særlig som barn/ungdom leste jeg mye SF/fantasy, som eksempler kan jeg gi Tolkien, Narnia-bøkene, Oz, Peter Pan, mye Star Trek, Star Wars både som bøker og tegneserier, Bing & Bringsværd.

Når jeg var ca 30 var jeg hektet på vampyrer, både i bokform og på film, fikk meg min første tattoering i 30 års gave, selvfølgelig en vampyrflaggemus. Har en venninne (siden jeg var 12 år) som er tattoo artist, Monica Tattooica Sunde, og enten hun eller gjesteartister hun har hatt har gjorte alle mine tattoeringer (vampyrflaggermus senere med en venn og måne, søt dragebaby, slesk enhjørningbaby, firkløver, ankh, en pusekatt på hver ankel, rød og grønn drage, delfin og den norske løve). Hvis jeg får råd til en til skal jeg ha Hello Kitty.

Så som noen handler klær og sko i lassevis har jeg det med bøker, har et helt garderobe vedheng til soverommet mitt fullt med bøker, mer i soverommet mitt og bunker i livhøyde i gangen i tillegg. Det er mening jeg skal lese bare dem, men den finnes så mye spennende på biblioteket. Og hver gang jeg leser en fagbok, finner jeg minst en ny bok i litteraturlista. Kjøper det meste bruk hos Litteraturhjørnet i Sarpsborg hvor jeg jobbet for den tidligere eieren, eBay, Qxl no og dk, Abe books, finn.no og utgåtte bøker på bibliotekene i Østfold; låner på bibliotek; kjøper noe nytt hos Adlibris og div bokklubber, helst på tilbud da. Den eneste klubben jeg kjøper nye bøker til full pris er Historieklubben.

Det meste jeg leser nå innen SF/fantasy for tiden er Sfx magazine som jeg abonnerer på og blar gjennom hvert nytt nr når det kommer og skal lese de mere grundig med tid og stunder. En venn som er bibliotekar fikk meg hekta på dem. Kjøpte med nylig en bok om SFs historie, Inre landskap och yttre rymd del 2 - Del 2 Från J. G. Ballard till Gene Wolfe som jeg angrer på at jeg ikke kjøpte når de først kom ut siden de nå har vært utsolgt i flere år.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Håndskriften hans var skammelig knotete. Hver setning var en overfylt landsby av store og små bokstaver som bodde side ved side i trang elendighet, der de krabbet oppå hverandre som for å flykte fra papiret. Rettskrivingen var flere hakk forbi egenrådig, og tegnsettingen fikk fornuften til å sukke ulykkelig.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Jeg har bestemt meg for å lese en bok hver måned fra kategoriene nobel-, pulitzer eller booker prisvinnere. Har aldri hatt noen planer med lesingen min før, så er spent på hvordan dette kommer til å gå. Hyggelig om noen flere blir med på dette :)

Foreslår at man velger fritt fra hvilken kategori man vil lese fra. Dere kan se oversikten fra de ulike prisene på Bøkenes verden

I juli har jeg lest The sense of an ending av Julian Barnes, som fikk booker prisen i 2011. Det var den første boken jeg leste av ham, og synes den var veldig god. Har planer om å lese Love etc. også av Barnes.

I august skal jeg lese A Diary of a Bad Year av J.M. Coetzee, som fikk nobel prisen i 2003. Har lest noe av ham fra før, så regner med at dette blir en flott opplevelse.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Visste dere at elefanter ikke kan hoppe??? Rart når man tenker på Horton redder en hvem i hverfall!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Leste gjennom noe av "trådene" som dere har hatt,fant ingen der vi kan dele fakta om forfattere,bøker som kanskje ikke er så godt kjent! Gir et lite eksempel på hva jeg mener,:
Visste du at Henrik Ibsen hadde en "gal" tante som ble kalt for Rottejomfruen? Eller at han bodde 11 år i Italia og 16 år i Tyskland?
Visste du at Knut Hamsun jobbet som lensmannsbetjent i Bø i Vesterålen?
At John Ronald Reuel Tolkien,grunnla en "Vikingklubb" for studenter der de hovedsaklig leste gamle norrøne sagaer og drakk øl?
At Sigrid Undset under Vinterkrigen i Finland 1930-40 tok til seg tre finske barn for å skåne dem mot krigens redsler?
Så håper at dere vil dele noen kunnskaper dere har,det kan være artige,seriøse,interessante eller uinteressante,hva som helst!!

Godt sagt! (27) Varsle Svar

Dødsskipet av Yrsa Sugurdardottir.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Godt sagt! (3) Varsle Svar

Eg vart so inspirert av dette at eg brukte ein heil del tid på å snekra saman mitt eige bibliotek og dela på bloggen min. Som fleire her nemner er det sterkt basert på biblioteket i Skjønnheten og udyret - det må vera alle ungjenter sin draum å kombinera bøker og romantikk på den måten. Men det er sjølvsagt diverse endringar lagt inn - mellom anna skal mitt vera mindre, fullare, med meir behaglege møbler, og - viktigast av alt - eit hemmeleg rom.

Fram til eg får bygd meg eit slott (eller iallefall eit stort påbygg), får eg nøya meg med ei krå av stova. Der står ei gamal stålampe, ein (diverre ikkje svært behageleg) lenestol og to av bokhyllene mine (nr. tre står på kontoret og fire og fem på jenterommet heima hjå mamma og pappa). Det er ikkje so verst det heller, i eit kollektiv - men helst går eg og ventar på at Udyret skal by meg sitt.
skriv bildebeskrivelse her

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Mitt drømmebibliotek har belle i "beauty and the beast"

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg vil gjerne komme på besøk!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundStig TReidun Anette AugustinAvaGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekSynnøve H HoelIreneleser