Tekst som har fått en stjerne av André Nesse:

Viser 641 til 660 av 964:

Jeg har hatt fantastiske dager i det knausgårdske univers. Kan ikke huske sist jeg ble så oppslukt av en bok. Jeg synes andre bok er bedre enn den første. Knausgård skriver utrolig godt og kan løfte selv den mest trivielle hendelse opp på et høyt litterært nivå. Underlig nok blir teksten nesten mer allmenngyldig jo mer privat han blir. Hans beskrivelser av menneskesinnets og relasjoners mørkere sider er suggererende lesning. Jeg synes absolutt han lykkes med sitt prosjekt og gleder meg til å kunne gå i gang med tredje bok. Fortsatt spent på om han kan holde nivået gjennom seks bøker.

Godt sagt! (15) Varsle Svar

Til orientering er fru Rozenbaum det opprinnelig russiske navnet på fru Rand ... :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker jeg føler at jeg godt kan lese om igen, fordi det ikke gjør noe at du vet hva som skjer.


Godt sagt! (6) Varsle Svar

I stedet for å reise fra Maria anbefaler jeg å investere i en bokhylle.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Gå for det! Mixing Part er det morsomste jeg har lest i høst. På sett og vis er den annerledes enn tidligere bøker Loe har skrevet, ettersom boken i hovedsak er skrevet som en dialog, samtidig som man med en gang kjenner igjen Loes måte å skrive på, slik som man jo alltid gjør :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gogoyoko er en ny musikktjeneste. Islandsk. Omtrent som iTunes, du kjøper med kredittkort og et album koster omlag 8 euro. En sang omtrent en tidel. Bare med den forskjell at det er artisten som får pengene. Opptil 80 % går til artistene, og de kan laste opp platene sine direkte, uten å gå veien om plateselskap. Björk og Sigurd Ròs selger skivene sine på gogoyoko nå. Det har fått resten av det islandske musikklivet til å komme etter. Prøv selv: www.gogoyoko.com.

Så tenker jeg: Det er ikke mye i veien for å lage en tilsvarende nett-butikk med digitale bøker, er det vel? Vi laster opp manuskriptene og leserne laster dem ned til leseplatene sine. Eller til iPodene sine, for det koster en drue og litt tid å lese inn lydbøker selv. 80 % av inntektene går til oss, og da har vi penger til å holde oss med en konsulent slik at vi ikke blir altfor navlebeskuende. Så hva skal forlagene gjøre da? Hva kan de tilføre av verdier? Markedsføring? Ja, kanskje det. Hva skal bokhandelen gjøre? Tja. Det blir vel mest blyanter, papir og bursdagskort. Jeg mener ikke sånn akkurat i morgen, men gi denne utviklingen fem år? Ti år? Jeg har (pr 13.11.2009) kjøpt 1081 sanger på iTunes, og i den samme perioden har jeg handlet tre CD-plater. (Men hos iTunes er det plateselskapene som stikker av med penga, mens artistene får omkring 6 %). Skjønner hvorfor det snart ikke finnes platesjapper igjen i denne byen? Sånn tror jeg det vil gå med bokhandlere også. Forlagene vil nok leve litt lenger, for de har gode backlister å lene seg på, men det kommer til å gå over.

Vi er i dataalderens spede barndom, pleier jeg å si. Datamaskinen er så vidt født. Gogoyoko er en tjeneste som peker ut et nytt landskap vi må forholde oss til. Enten vi er forfattere, forlag eller bokhandlere. Enten vi vil eller ei.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Organisere?

Jeg setter de igjen hos de respektive ekser. Liker å reise lett.

Min fars bibliotek, et loft fullt - ble dumpet i en container fordi det var for dyrt å sende det sørover - alt var der, fra Karamasov til Kane, Omre, Hoel - og tre tiår pocket.

Hos nye damer forteller jeg at jeg liker å lese, og dropper en tittel i ny og ne rundt merkedager - venter vanligvis ellers på paperback, leser de, setter de i hylla - trenger sjelden mange hyllemeter.

Nå står mine bøker på loftet sammen med Marias, og når jeg pakker og drar (eventuelt) så sier jeg "ta de"!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

OK, Stian, jeg lover å sende den fakturaen - men jeg utfordrer deg til å peke på de språklige klisjeene som ikke bidrar til å beskrive fortelleren - men som altså bare er dårlig håndverk.

Alt godt Niels Fredrik

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg koste meg veldig med denne boka. Den er så fin, så fin og absolutt en av høstens skatter. Jeg begynner nesten å lengte etter Roskildefestivalen selv om jeg aldri har vært der. Snart må jeg dit!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er jeg helt enig i. Restriksjoner av den sorten Amazon stiller opp med er en uting. Jeg er kindle-eier fordi jeg er utålmodig og det tross alt er en fungerende løsning for meg mens jeg venter på den store lesebrettkjærligheten jeg kan slå meg ned med og leve lykkelig med når den dukker opp...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg synes det var minst like artig å se på bunnen som toppen...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

så fort du merker at denne boken bare ikke er verd tiden din... ;-)Det finnes så mange utrolig gode bøker som en heller bør bruke tid på!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mitt bibliotek, Lillehammer Bibliotek:

http://biblioteket.lillehammer.kommune.no/index.htm

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mitt nærmeste bibliotek er Sarpsborg bibliotek: http://bibliotek.sarpsborg.com/mikromarc/wsSearch.Asp?Unitid=0&setDocgrp=1

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Herlig innlegg Castro, og jeg tror du peker på noe sentralt når det gjelder menns lesemønster, (og kanskje kvinner...?) vi leser nok oftere mannlige forfattere enn kvinnelige forfattere av en eller annen grunn. Det har sikkert mange forskjellige årsaker, men en av dem er at det er flere mannlige forfattere som har skrevet bøker opp igjennom historien, og selv om det jevner seg mer og mer ut, var det jo slik før at menn skrev bøker, og kvinnene leste dem. Dette er naturligvis en spissformulering, men det henger nok litt igjen tror jeg. Pluss at det er flere kvinner som leser bøker enn menn generelt sett, men det er forsåvidt en annen diskusjon. Vel, uansett, her er noen av mine favoritter: Agnes Ravatn "Veke 53", Marit Eikemo "Arbeid pågår", A.S Byatt "Matisse-historier", Alice Munro "Rømmlingen", Marguerite Duras "Moderato Cantbile", Hanne Ørstavik "Kjærlighet", Gro Dahle "Hundre tusen timer", Rønnaug Kleiva "Ingen reell fare", Dorothy Parker "Efter sådanne glæder", Solvej Balle "Ifølge loven", Selma Lagerlöf "Keiseren av Portugalia", Åsa Linderborg "Meg eier ingen", Herta Müller "Reven var alt den gang jeger", Ali Smith "The Accidental", Virgina Woolf "To the Lighthouse", Cora Sandel "Kranes konditori", Märta Tikkanen "Århundrets kjærlighetssaga", Linn Ullmann "Nåde", Trude Marstein "Sterk sult. Plutselig kvalme", Svava Jakobsdottir "Leigebuaren", Cecilie Enger "Brødrene Henriksen", Simona Vinci "Om barna vet man ingenting", Gro Jørstad Nilsen "Nattelangs", Helene Uri "Honningtunger", Inghill Johansen "Klage" Kos deg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hei André

Kanskje du kan bruke denne til noe: http://www.bibsyst.no/kundeliste/fob.php

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Rendalen bibliotek: http://www.rendalen.folkebibl.no/cgi-bin/websok

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her har jeg laget en oversikt over flere ting som er diskutert/kommentert + lagt til noen punkter som nye bokelskere kanskje lurer på.

Jeg håper at flere vil komme med gode råd og tips.

Hvordan legger jeg ei bok inn i bokhylla?

  • Finn boka
  • Klikk på knappen «Legg til bok»

Hvordan endrer jeg status på boka fra «leser» til å «ha lest?

  • Klikk på boka
  • Knappen «Leser» kommer nå til syne under boka
  • Klikk på den, og velg «Har lest»

Hvordan flytter jeg ei bok fra en bokhylle til en annen?

  • Finn listen over bøkene dine
  • Klikk på boka og hold musetasten inne
  • Dra boka til aktuell bokhylle

Kan jeg plassere ei bok i flere bokhyller?

Nei, men du kan kategorisere bøkene i flere underkategorier. Dette er mulig via bruk av emneord. Dersom du f.eks. har ei bok som passer både i «Norske klassikere», «Ungdomsforelskelser» og «Fantastiske bøker» kan du skrive inn såkalte «emneord» når du registrer bøkene.

Når du så klikker på emneordet, vil du få opp alle de bøkene som du har lagt inn under den kategorien.

For å finne bøker som tilhører en spesiell kategori: Stå på «din side» og velg «emneord» til venstre i menyen.

Hvordan starter jeg en diskusjon om ei bok?

  • Finn fram boka
  • Sjekk om den er diskutert tidligere
  • Er den diskutert tidligere, bør du fortsette på denne diskusjonen

Tips: Husk at mange sorterer på «nyeste først». Det er derfor lurt å skrive innleggene slik at de kan leses løsrevet fra sammenhengen.

NB! Sjekk først om det allerede er en diskusjon om boka før du påbegynner en ny diskusjon.

Hvordan lager man fet skrift?

Klikk på lenken «Tekstformatering» som du finner under boksen der du skriver innlegget. Da får du mange tips om hvordan du kan formatere teksten.

Kan jeg skrive noe om ei bok jeg ikke har lest eller leser?

Ja, men da må du først ha lagt den inn som «ønsker deg» eller «skal lese».

Hvordan kaster jeg meg inn i en påbegynt diskusjon?

Som hovedregel kan du svare på øverste innlegg. Dersom du har kommentarer/svar til andre, klikker du på lenken «svar» under dette innlegget.

Kan jeg røpe handlingen i boka?

Hvis du absolutt ikke klarer å la være å røpe hvem som er morderen, må du gi beskjed om dette. Det gjør du ved å klikke på lenken «avansert» som er under tekstboksen. Huk av i riktig boks.

Hvordan finner jeg lettest de 2 siste innleggene i en diskusjon?

I nedtrekkslista «Sorter etter» kan du velge «nyeste først».

Får jeg beskjed hvis noen svarer meg på et innlegg?

Snakkeboblene øverst til høyre blir markert med en grønn +.

Får jeg beskjed hvis det kommer nye innlegg i en diskusjon hvor jeg deltar?

På «Din side/Hva skjer» får du opp lister over siste innlegg i «diskusjoner du deltar i» og «diskusjoner om dine bøker«.

Hvordan leser jeg en diskusjon?

  • Det første innlegget i en tråd regnes for å være "emnet" i samtalen, og står øverst.
  • Direkte svar på første innlegg blir stående på samme nivå som det første innlegget.
  • Direkte svar på første innlegg sorteres slik at det nyeste svaret kommer først.
  • Hvis noen svarer på et svar settes dette svaret inn til siden fra det innlegget det var et svar til. Sorteringen er altså først etter plassering i hierarkiet, og deretter etter alder, der det nyeste kommer først.

I lange diskusjonstråder har jeg noen ganger problemer med å finne ut hvilket innlegg som besvares.

Når du navigerer i lange diskusjonstråder; slik som for eksempel denne, er det ikke alltid lett å se hva som er et svar på hva.

Da går det an å ta en titt i tittelfeltet på et innlegg, der det for eksempel står «Hilde_S, som svar til castro:» - og om du i dette tilfellet klikker på «castro», hopper du til innlegget det svares på - og innlegget farges i tillegg gult.

(Normalt havner man på en brukers profilside om man klikker på brukernavnet til vedkommende, men akkurat i diskusjonstråder havner man på innlegget som man svarer til.)

Hvordan lager jeg en lenke til et annet nettsted?

Sett inn [ ] rundt navnet på lenken og ( ) rundt lenkeadressen og VIPS har du laget en klikkbar lenke.

Dersom dere klikker på lenken «tekstformatering» under denne boksen vil dere få forklart hvordan man lager en slik lenke:

Høstens bokprater, Stavanger bibliotek

Bruker dere ikke tekstformatering, vil det bli seende slik ut:

http://www.stavanger-kulturhus.no/stavanger_bibliotek/boeker_og_litteratur/lesetips/hoer_hoestens_bokprater

Det går også an å gjøre en lenke klikkbar ved å sette den mellom en < og en >. Da blir det slik: http://www.stavanger-kulturhus.no/

Dersom jeg har skrevet om ei bok i en blogg, kan jeg da lenke til denne bloggen?

Alt er mulig, men vi vil helst slippe å klikke oss inn på et annet nettsted for å lese om boka.

Hvordan skriver jeg inn et sitat fra ei bok?

Finn fram boka. Du må først ha gitt den status som «har lest», «leser», «skal lese», «avbrøt» eller «ønsker deg».

Hvordan skriver jeg en kommentar til sitatet jeg legger inn?

Bruk tegnet > foran avsnittet der du kommenterer sitatet.

Hvordan kan jeg få tilgang til mer informasjon om boka?

Klikk på lenken «mer bokdata». For å skjule denne teksten, kan du klikke på lenken «mindre bokdata».

Hvordan plasserer jeg bøker i riktig bokhylle?

I hovedbildet for boka klikker du på piltasten i boksen «Bokhylle». Der får du ei liste over alle bokhyllene dine.

Du kan også stå i bildet «Din side». Der kan du klikke på boka, og mens du holder musetasten nede drar du boka inn i aktuell bokhylle. Når navnet på bokhylla farges gul, kan du slippe musetasten. VIPS har boka, som ved et mirakel, havnet i riktig bokhylle.

Kan jeg se ei utvidet liste over egne bøker – ikke bare omslaget?

Til høyre (over alfabetet) kan du klikke på knappen «liste» og dermed få se en liste som gir mer informasjon om hver enkelt bok.

Hvordan fjerner jeg ei bok fra boksamlingen min?

Gå inn på «Din side». Klikk på boka. Du ser nå en knapp under boka der det står «Har lest». Når du klikker på den, får du opp flere valg, bl.a. «Fjern».

Finner du ikke dette valget, kan du trykke på F5 på tastaturet for å oppdatere siden.

Hvordan endrer jeg på mine personalia?

Klikk på lenken «Innstillinger» øverst i høyre hjørne.

Hvordan kan jeg sende private meldinger til andre bokelskere?

Gå inn på siden til aktuell bokelsker. Du kan enten klikke på bildet eller søke på navnet i boksen «Finn bokelsker». Til venstre finner du en lenke som heter «Send melding».

Hvor finner jeg meldingene som er sendt til meg?

Klikker du på konvolutten øverst i høyre hjørne, får du tilgang til både inngående og utgående post. Kovolutten blir rød når du har ulest post.

Hvordan kan jeg avslutte å følge en person?

Klikk på bildet av vedkommende når du står på «Din side». Når du nå er inne på hennes/hans side, klikker du på knappen under det store bildet av vedkommende. Der står det nå at du følger ham/henne.

Når du klikker på knappen, kan du velge en annen status, altså at du ikke følger vedkommende.

Hvordan publiserer jeg ei liste over bøker?

  • Klikk på «Liste» på menylinjen.
  • Klikk på «Lag ei liste».
  • Hvis du fyller ut boksen «emneord», er det lettere å gjenfinne lista.
  • Klikk på «Lagre».
  • Klikk på «Finn bøker å legge til liste».
  • Klikk på «Legg til liste» når du har funnet boka.
  • Klikk på lenken «Kommenter boka» dersom du ønsker å si noe om boka eller om hvorfor du valgte akkurat denne boka. Denne kommentaren vil vise til høyre for boka i lista.
  • Klikk på «Marker som ferdig» når du vil publisere lista.

Til venstre for boka finner du knapper for fjerning av bok og endring av rekkefølge.

Jeg finner ikke alle bøkene jeg vil legge inn i bokhyllen min. Kan jeg legge dem inn manuelt?

Det går an nå. Når du har klikket på «Finn en bok», kan du klikke på «Legg til en ny utgave».

Godt sagt! (25) Varsle Svar

Nesodden bibliotek: http://www.nesodden.kommune.no/artikkel.aspx?AId=768&MId1=148

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kjempebra tiltak med kobling til landets bibliotek. Ser for meg at den lista i boksen kan bli veldig lang etter hvert, men ser gjerne at du legger til "mitt" bibliotek - Lindesnes, så starter du nedenfra på kartet :-)

Nettadressen (vi bruker Mikromarc): http://159.171.80.136/lindesnes-fb/

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

FriskusenEgil StangelandmgePrunellaNabodamaMonimeiKirsten LundEllen E. MartolAlice NordliAnniken BjørnesHegeIngunn SMarianne  SkageToveNina M. Haugan FinnsonToneSolveig StrandLilleviLabbelineGrete AmundsenRonnyTove Obrestad WøienPiippokattaMarteFride LindsethAkima MontgomeryReidun VærnesLene AndresenAmanda APirelliRandiAFrode TangenTonjeEivind  VaksvikAvaIngunnJWenche BrohaugVibekeReadninggirl30John Larsen