En god historie om sjalusi og utroskap, men preget av språklige klisjeer som trekker for mye ned dessverre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 6 svar.

OK, Stian, jeg lover å sende den fakturaen - men jeg utfordrer deg til å peke på de språklige klisjeene som ikke bidrar til å beskrive fortelleren - men som altså bare er dårlig håndverk.

Alt godt Niels Fredrik

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Veldig bra at du stiller Stian litt til ansvar her! :-)

Men jeg ble veldig spent på hva dette fakturaunderlaget var. Er det en ren bot for å skrive en altfor lettvint bokanmeldelse?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ha ha, det kunne absolutt vært det. Men neida, Niels Fredrik gjorde en utmerket jobb for oss på Deichman, snakket om sin siste roman Herre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei igjen Niels Fredrik

Ja du må se å få pengene dine snart ;-) Dårlig håndverk er litt vel sterkt vil jeg si, og jeg husker ikke noen konkrete klisjeer er jeg redd. Men selv om det for deg var en metode for å beskrive fortelleren din er det ikke alltid slik at leseren oppfatter det slik du vil, men at det heller kan komme i veien for lesningen. Og det gjorde det for meg dessverre. Og det var veldig synd husker jeg, for jeg likte historien godt, den var sår og vond, og jeg sympatiserte med hovedkarakteren, og det var kanskje nettopp derfor jeg ikke oppfattet det slik du ville, det passet ikke inn synes jeg. Selv om han oppførte seg som en klassisk sjalu mann til tider, og en idiot, tippet det egentlig aldri over synes jeg, jeg trodde hele tiden på ham og følte med ham. Men ok, det er ca 6 år siden jeg leste boken, så det kan være jeg husker feil. Men det er likevel det hovedinntrykket jeg sitter igjen med. Beklager.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jaja, la oss ikke mase om hva som hendte i fjor sommer. Det finnes tusen måter å lese en bok på - og forfatterens er selvfølgelig ikke den eneste. MEN fra min side var jo hele poenget at fortelleren ikke var til å stole på - men at han ville fremstå som en man kunne stole på - og da var det nærliggende å bruke språket (bl.a.) til å antyde en slik upålitelighet. Men som sagt, hvor er snøen som falt i fjor sommer og hvem vil ha gårsdagens aviser?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er ingen snø fra i fjor, heldigvis, men hvis du ikke sender inn den faktuaren snart får du ingen penger, og det er dessverre fakta faen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Jakob SæthreRandiSilje HvalstadTanteMamiemoiraMonica CarlsenTotoroTine SundalRoger MartinsenLena NBobbie FothLailaHanneReadninggirl20Berit RDolly DuckMayHarald KEivind  Vaksvikleser42Ester SIngvild SChrissieTor Arne DahlOleBertyHilde H  HelsethDemeterJarmo LarsenLisbeth Kingsrud KvistenJulie StensethEileen BørresenIngunn SInger-LiseEllen E. MartolToveSynnøve H HoelKirjalabyrinttigretemorTorill Elisabeth Revheim