Bra jobba! :) Drammensbiblioteket: http://dbib.no/index.php?option=com_content&view=article&id=96&Itemid=171
Et makkverk av en biografi. Forfatteren baserer teksten på løse rykter, annen- og tredjehåndskilder samt utklipp og kommentarer fra tanter og onkler til noen som kjenner noen som kjenner noen som gikk i klassen til Eminems stebror på barneskolen.
To get back one's youth one has merely to repeat one's follies.
Her går det unna - bibliotek legges til uten mye styr og i problemløsningens og samarbeidets ånd! Strålende! Dette liker vi (regner med at jeg har flere med meg).
Disse bøkene fikk munnvikene til å klø, skuldrene til å riste og latterboblene opp gjennom halsen.
Nå har ikke vi klin lik smak, Castro, men likevel: Her er mine favorittforfattere blant kvinnene: Undset (særlig serien om Olav Audunssøn), Fossum (særlig De gales hus og Den som elsker noe annet), Marklund (Sprengeren). Men av krim er min favoritt Minette Walters. Alle de jeg har lest av henne er bra. Kanskje litt for sosialrealistisk for deg, men gud bevares som hun kan skildre menneskesinnet i sin logiske galskap.
Jeg synes Wassmo skriver godt. Helene Uri også. Du som liker den humoristiske og litt distanserte pennen vil kanskje kose deg med De beste blant oss. Og Ragde må kanskje nevnes for andre bøker enn Neshov-trilogien. Styr unna den. Les Arsenikktårnet.
Så MÅ jeg nevne den danske forfatteren Jette Kårsbøl som debuterte for noen få år siden med Den lukkede bok. Nå er hun ute med ny roman som så vidt jeg vet ikke er oversatt enda, men det går jo an å lese den på dansk: Din næstes hus. Kårsbøl er den forfatteren i seinere tid som har imponert meg mest. Sett Den lukkede bok øverst på lista og åpne den!
Jeg leste også for lenge siden en bok av den italienske Elsa Morante som het Historien. Den gjorde også et dypt inntrykk på meg den gangen. Husker ikke helt hvorfor, men noe må det ha vært med den boka ...
Margaret Atwood, The handmaid's tale. (Aner ikke hva den kan ha blitt oversatt til, men oversettelse finnes helt sikkert.) - Ikke krim, men velskrevet fremtidsvisjon som passer inn et sted mellom Brave New World og 1984.
...Ayn Rand var på sett og vis også en formidabel dame, selv om man jo kan mene mangt om budskapet hennes...
Glimrande! Då fungerer det på alle Mikromarc-bibliotek, iallfall vi som er på sentraldrift (adressa startar med asp.bibits.no), som t.d. sola-fb og strand_fb. Eg ser at dei varierer mellom bindestrek, lågstrek og punktum mellom kommunenamn og fb, så det må du nesten sjå i kvart tilfelle.
Her er tilsvarande streng for Time: http://asp.bibits.no/time-fb/wsHitList.Asp?sString=OF=tore%20renberg
På tittel blir det t.d. http://asp.bibits.no/time-fb/wsHitList.Asp?sString=OT=pixley%20mapogo
Det du då truleg må gjera er å leggje strengen med OF på forfattar og OT på tittel. Om du vil gjera det enklare så kan du nytte FT for fritekst, men då blir søket sjølvsagt mindre nøyaktig.
Sola? http://asp.bibits.no/sola-fb/
Høres veldig bra ut!
Bergen off. bibliotek: http://www.nettbiblioteket.no/cgi-bin/websok
En liste med bøker som har en hund eller en katt som figurerer på et vis, tidligere publisert på litteraturbloggen bokmerker.org
Her er årets nominerte til Ungdommens kritikerpris:
Jeg har ikke lest noen av dem, og heller ikke hørt om alle. Jeg la merke til at de fleste av romanene var ganske korte.
I kjærlighet finnes ingen fiender.
Dette leser en fyr bare når han er et sted der intet annet finnes, og selv da med motvilje.
Noen kule språk- og miljøskildringer som trekker den opp fra en til to. Utroskap kan gjøres mye mer spennende enn med en munk.
hmm... 1) Mesteren og Margarita på toget til Paris. Den ble lest ut i løpet av to togturer. Fy fåder, for ei bok. 2) Trainspotting mens jeg var(er?) ensom utvekslingsstudent i Venezuela, Utrolig deilig å kunne forsvinne litt når man savner skotskengelsk og gråe nord-europa. 3) Hele Harry Potterserien. Om og om igjen. Snakk om virkelighetsflukt.
Jepp!
Jeg var ikke klar over den svingdøra ;-)
smack!
Jeg liker tittelen ...
Dette var da godt sagt! Likte spesielt at du nevner "husker følelsen de ga"...det er noe av det vesentligste for meg. Bøker kan av og til gi meg de samme følelsene som en stor naturopplevelse, eller den man får trollbundet foran et maleri.
Jeg er usikker på om jeg liker bøker. De gjør ting med en, og av og til tenker jeg at jeg like gjerne kunne holdt meg til Se og Hør, kjørt rutebuss og vært tomhodet fornøyd med livet.
Så, etter et par dager her nå, eller 36 timer, så lurer jeg på om jeg i det hele tatt er kvalifisert til å mene noe om det jeg har lest - litteraturkritikk er kanskje et fag, og jeg merker at jeg er overfladisk i forhold til hvordan jeg opplever bøker - jeg husker følelsen de ga, og jeg merker likevel at jeg liker å fortelle at jeg leste den boken, skal lese den - og har en mening som andre kan lese.
Hvis jeg skal mene noe, så tror jeg at jeg må lese bøker på en annen måte enn jeg gjør i dag - ta med markeringspenn, notere ned når en streng treffer en tone, og tenke over hvorfor.
De aller fleste som har lest litt, kan begå litteratur, teknisk. Om den er bra avhenger av om det er noe i tillegg til teknikk?
Hvis du ikke har lest noe spesielt i livet, så kan det meste komme unna som litteratur. Du kjøper til og med klisjeene?
Litteratur er en bok som er publiserte ett eller annet sted?