Tekst som har fått en stjerne av Musketingen:

Viser 1 til 20 av 32:

Å velge side bare på grunn av en ideologi, fratar deg frihet og gjør deg forutinntatt, det hindrer deg i å ta individuelle beslutninger og ha upartiske synspunkter, og i sin ytterste konsekvens gjør det deg fanatisk og ensrettet.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Heisan. I forbindelse med lanseringen av min nye serie Skjebnesøstre arrangerer vi en hyggelig konkurranse. Den første boken, Skandalen, kommer 20. februar, men i mellomtiden kan en heldig vinner vinne de fem første bøkene i serien hver uke! Linken til konkurransen finner dere her: Konkurransefinner dere har. Jeg håper mange har lyst til å delta

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Fin bok som historieskildring fra ei annen tid, sett med datidens øyne. Språket er naturligvis gammelmodig, og boka er bygd opp på en annen måte enn dagens litteratur, med tekstene til flere sanger og dikt som en del av teksta, men dette gjør at en får et glimt inn i hvordan fortellinger ble presentert den gangen. Historien forteller også om at det er håp om å lykkes for den som er villig til å jobbe for det. På 1860-tallet var dette sikkert ei oppløftende bok for mange fra små kår. Men det var vel de færreste forunt å ha en Bård skolemester.. Fortsatt er nok Bård skolemester et bilde på en ideallærer.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ville nevnt mange av de under. I tillegg vil jeg trekker frem Edmund Austigard som skriver nynorsk.

På nettbutikkene kan du lett søke deg frem til alt på nynorsk. Feks på libris.no setter du pilen i søket og trykker enter. Deretter kan du velge nynorsk som språkform.

http://www.libris.no/nb-NO/Sok/?tekst=&filter=spraak_facet%28Nynorsk%29

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Et annet tips er at du går inn på nettsidene til Samlaget. Der vil du finne mange bøker!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det gjelder å tenke framover når man bestemmer problemstilling. Er problemstillingen å sammenligne Rorys og Victorias situasjon, kan man fint klare seg med ti minutter. Setter man seg fore å sammeligne ekteskapslitteraturen i nyromantikken og naturalismen, kan man fint snakke en hel formiddag. Noe av kunsten med å lage en fordypningsoppgave, er å begrense seg. Det blir sjelden en god oppgave hvis man bare MÅ ha med ALT :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Stiftelsen Regine Normann??? Nå vekket du nysgjerrigheten min igjen - tusen takk! Det var visst du som i en tråd i fjor gjorde meg (og det øvrige bokelsker-kollektiv, altså) oppmerksom på Normanns forfatterskap - du anbefalte hennes "Krabvåg" i en tråd om Norge rundt ved hjelp av bøker, ikke sant? Jeg fikk tak i Krabvåg på antikvariat, og den var strålende, så nå måtte jeg bare google for å finne mer om stiftelsen du forteller om. Ringelihorn var nettsiden jeg fant: kjempeinteressant, lenken går til en side med fyldig beskrivelse av nettopp "Stængt" - som i likhet med Skrams "Forrådt" også har sterke selvbiografiske trekk. Også jeg som forlengst er ferdig med mitt særemne er deg meget takknemlig for dette tipset, Guro! :-D

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Dette var ei kjempegod barnebok! Kanskje ein av dei aller beste eg har lest nokon gong - og det er ikkje få! Håper på fleire eg, om Tonje Glimmerdal.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Kanskje hun hadde satt pris på et medlemsskap i Pennyklubben? Husker jeg var medlem der i min hestegærne periode, og leste mange fantastiske bøker. Fikk både faktabaserte og de mer fortellende. Spesielt serien om Pride husker jeg godt, og Stalljentene, de ble slukt med det samme de dukket opp i postkassen. Har faktisk alle bøkene liggende i kasser på loftet hos min mor, i tilfelle jeg får en datter (eller sønn) som viser seg å være lik meg, bokelsker og hesteinteressert :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Spennende bok i detektivsjangeren for unger (8-10 år) Første bok i serien Sommervik. Godt skrevet og med en veldig aktuell historie, om asylsøkerbarn i Norge. Likte den godt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den blir brukt på lærerskoler rundt omkring. Synes boka var ok jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Må innrømme jeg sto av allerede etter bok 4. Syntes tv serien var mye bedre end bøkene. Og da mange ting ikke var like valgte jeg serien frem for bøkene. Hvilket sjeldent skjer. Er derfor ingen stor fan av VD bøkene. Men generelt syntes jeg det er trist at alle bøker er del av serie. Kunne tenkt meg noen ganger at de stoppet mens det er bra. Probleme er bare at det kan jo henne den blir enda bedre. Siden man hele tiden lærer. Og det er noe som ikke kan erfares medmindre man gir ring en sjanse. Men men. Har forfatteren en god ide. Burde hun personlig prøve seg. Og boka blir.nok riktig og bra for noen, sånn er det med alle bøker :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fordi han aldri fekk gjort noko, vart det sagt at han var stø og påliteleg, han hadde hovudet fullt av idéar om korleis verda skulle reddast før det var for seint og kommunisme og diktatur, reiste på stemne i Samfundspartiet og kom tilbake verre enn før. Så punkterte Ramvik kommune begge hjula og vart sett under offentleg administrasjon nokre år før krigen, og Borgar-Sivert, han tok utnamnet som ei ære, vart tilsynsmann for det offentlege og skulle passe på at det kommunale kaoset av venstrefolk ikkje gjorde meir gale enn dei alt hadde gjort, han var så grundig at ingenting vart gjort før han til si eiga forundring strauk med av lungebetennelse like under jul nokre år seinare,

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Enig. Det blir for enkelt å si at kun de som bruker en tjeneste skal betale for den. Dette er den negative siden av privatisering. Jeg betaler skatt for mange tjenester jeg ikke benytter meg av, men som jeg nok kan komme til å gjøre etterhvert i livet. Det er også en egoistisk og samfunns nedbrytende tankegang mener nå jeg.

FRP har tidligere gått til angrep på bibliotekets utlån av andre medier enn bøker, så de har forspilt sin sjanse til å få min stemme. (Av mange andre grunner også...)

Jeg mener det er viktig at biblioteket henger med i tiden og er gratis. Et sted man kan sitte å lese aviser, jobbe med skole, låne bøker og andre media eller rett å slett få informasjon eller hjelp til noe man lurer på.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Flott at du henter frem og deler med oss sånne perler.

Og dermed også minner meg sterkt på hvorfor jeg aldri har stemt eller kommer til å stemme Frp.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

"Gladsak: FpU vil privatisere bibliotekene

Fremskrittspartiets Undgdom (FpU) ønsker å privatisere bibliotekene i Norge. Den liberalistiske ungdomsorganisasjonen mener at bibliotekene skal bli brukerfinansierte for gratis bøker er ingen menneskerett."

Blir så utrolig imponert over mennesker som mener noe uten å tenke igjennom hvilke konsekvenser det får.

Bibliotekene er en av de siste godene vi har gratis til rådighet. Fritt til bruk på en allsidig måte. Klart det bør bli en slutt på slik...

http://www.liberaleren.no/2011/05/05/gladsak-fpu-vil-privatisere-bibliotekene/

Godt sagt! (18) Varsle Svar

Er hun interessert i sosiale nettsteder for litteratur som denne? Anbefal henne å melde seg inn her i førsteomgang. Jeg oppdager daglig bøker jeg ønsker å lese igjennom dette stedet. Du kan også få anbefalinger basert på bøker du liker her inne.

LibraryThing.com og Goodreads.com er eksempler på to andre sosiale nettsteder som har gode utviklede anbefalingssystemer. Fungerer noe ala dette stedet med at man lager profil og legger inn bøker man har lest og vurderer disse. Hvis hun er på facebook finnes appen Visual bookshelf som fungerer som de overnevnte sosiale nettstedene. Da trenger hun ikke melde seg inn flere steder og den er meget enkel å bruke.

Be henne gå på biblioteket. De er som regel flinke til å skille ut ungdomsbøker og det finnes mange flinke og oppdaterte bibliotekarer.

Det virker ikke som om hun er redd for å prøve noe nytt så hvis det bommes så er det lov å la være å lese ut boka.

Lykke til!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så, så Hedvig. Ikke vær lei deg ... Mente ikke å såre noen. Klart det finnes perfekte bøker .... Det er jo bare å kikke i hylla di ... der står de på rekke og rad ;-)

Men den perfekte? Den ene? Den har du vel ennå ikke funnet? Du heller?

Hva gjør man forresten når man er ferdig med den perfekte boken? Slutter å lese?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Morsom tråd :) Sørlandsk uttrykk: Tokå = taket utendørs unnætile = taket innendørs tile = gulvet inne "Du må toka dæg, du e så skrøyve dær du site!" = Du må flytte deg fordi du er i veien der du sitter! Ikke helt gresk - men nesten hehe ;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne likte jeg! Som utflytta sørlending/kristiansander har jeg nok blitt litt "asleben," men kom på et par gamle uttrykk: "det raber fra teila på tåga"= snøen raser fra et tak med takstein. Og bruken av bløude konsonanter kan bli litt spesielt: "Æ æ a å eder" "Æ æ å a å eder"= jeg er ute og spiser, og jeg er også ute og spiser.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

TanteMamiePia Lise SelnesKaren RamsvikConnieAud- HelenEllen E. MartolDolly DuckKitsuneLilleviingar hHilde H  HelsethEster SalpakkaToveLailaEli HagelundmoiraJulie StensethRisRosOgKlagingTine SundalCecilieIdaMarteHanne MidtsundAnn ChristinCtinaIngunn SEileen BørresenHegeHallgrim BarlaupHarald KAstrid Terese Bjorland SkjeggerudRandiIvar SandFiolElin Skjerengleser42Britt ElinBjørn SturødTone H