Mitt barnebarn som straks fyller 11, skal begynne å ri! Hun er startgropen, skal delta på sin første rideleir i fjellet i sommer.
Har lyst til å gi henne et par bøker om hester til bursdagen, tenkte kanskje en faktabasert og en mer fortellende.
Dette er ukjent land for meg, og tips mottas med stor takk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 19 svar.

Sara-bøkene er en serie med 18 bøker som handler om den hestegale jenta Sara. De passer perfekt til en 11 år gammel jente! Jeg vil virkelig anbefale dem! (Det er ikke faktabøker, men...)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå står jeg akkurat på farten ut for å handle - supert å få med denne anbefalingen! Takk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ah, vekker mange minner! Jeg har en samling på ca. 60 hestebøker fra Pennyklubben. Husker jeg slukte de samme dag som jeg fikk dem i postkassa. Jeg vil anbefale deg å gå inn på tun forlag ( landbruksforlaget ). Der har de veldig mange fine faktabøker med bilder og tekst som kan leses om igjen og om igjen. "Jeg ønsker meg hest- tror jeg" er veldig fin. Ellers vil jeg anbefale bøkene til Ulla Ståhlberg: "Begynn å ri" og "Forstå din hest" med flere. ( Hvis du søker på hennes navn i forfatterfeltet kommer det opp en rekke flotte bøker som hun har skrevet. Absolutt en vinner for den ferske rytter som vil lære om hest ) Hege Nybråten har også noen søte bøker om "Pondus". Jeg må også anbefale boka "Silkesvarten" av Anna Sewell ( også laget film; Black Beauty ). Denne er en klassiker og så rørende at jeg tar til tårene den dag i dag. Her er det hesten som forteller om sitt liv, og den er bare utrolig nydelig / skremmende / trist! Lykke til!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hestebøker var ikke så lett å få tak i. Jeg kjøpte
- Silkesvarten av Anna Sewell, lydbok
- Ponnystallen av Marie-Luise von der Sode, Landbruksforlaget. Den siste er en faktabok for barn og unge som ønsker å lære å ri.

Utvikler hun hesteinteressen, blir det medlemskap i Pennyklubben til jul.
Tusen takk for tips og interesse! Har notert de fleste og de kommer sikkert til nytte :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er ikke alltid det går så fort...
Nå har jeg endelig vært inne på Landbruksforlagets nettsider - hvilket skattekammer! Her er mye jeg ønsker meg selv, og flotte gavebøker (fant umiddelbart bursdaggave til gemalen, noe som vanligvis er håpløst). Det er sikkert flere enn meg som ikke har vært oppmerksomme på dette forlaget. Anbefales!

Skulle gjerne ha gitt deg en ekstra stjerne for denne, Musketingen!
Tusen takk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så hyggelig at du likte anbefalingen =)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og bursdagsbarnet ble veldig glad!
Men tror du ikke 11-åringen hadde lest Silkesvarten - på engelsk! Likevel veldig fornøyd med lydboken til hun og mamma skal kjøre 60 mil x 2 i sommer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk til deg og LadyOfTheBooks!
Bokelskere er så interesserte og hjelpsomme at det er en fryd!

Nå har jeg googlet Penny-klubben :-), absolutt en god idé!
Har også notert meg boktipsene og skal se nærmere på dem.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kanskje hun hadde satt pris på et medlemsskap i Pennyklubben? Husker jeg var medlem der i min hestegærne periode, og leste mange fantastiske bøker. Fikk både faktabaserte og de mer fortellende. Spesielt serien om Pride husker jeg godt, og Stalljentene, de ble slukt med det samme de dukket opp i postkassen. Har faktisk alle bøkene liggende i kasser på loftet hos min mor, i tilfelle jeg får en datter (eller sønn) som viser seg å være lik meg, bokelsker og hesteinteressert :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Glemte nesten, hestebøkene over ALLE. Serien om Den Svarte Hingsten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Høres lovende! Tusen takk!

Et problem er at flere av de gode, gamle dere foreslår, ikke er i salg - og jeg har dårlig tid til å lete på bruktmarkedet. Kom i gang med dette altfor sent :-(

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er kanskje litt tidlig med "Min venn Flicka", "Grønne gressganger" og "Flickas sønn" av Mary O'Hara? De handler fra en ranch i Wyoming, og jeg var kanskje 12 da jeg leste dem, men syntes jeg var veldig voksen, for bøkene sto i hyllen til mor og far. Senere har jeg sett dem som en ungdomsserie.
Susy-bøkene (fra 1960-tallet) handler ikke først og fremst om hester, men skogvokterens rødhårete datter som red rundt i de danske skove og fanget krypskyttere gjorde også et stort inntrykk på meg og førte til at jeg i mitt hode red avgårde når jeg bare gikk;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk skal du og dere ha! Jeg noterer meg tipsene og tar gjerne imot flere!
Hun er en jente som leser mye, så jeg er ikke redd for anbefalinger til litt eldre barn.

Susy-bøkene har hun faktisk lest, nei slukt! De står her på hytta. Hun har selv plukket dem ut av hyllene, uten noen form for anbefaling. Jeg elsket dem selv i den alderen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Faktabøker veit jeg ikke så mye om, men som en mer fortellende bok vil jeg annbefale "Hestenes klan" av Live Bonnevie, dette er en nydelig bok!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det ligger jo også en liste på forsiden her hvor noen selger hestebøker. kanskje du kan få noen tips der...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kjenner til en del hestebøker, leste mange av dem da jeg var yngre. Problemet er at jeg kjenner ikke til så mye nytt, så det er mulig det jeg foreslår ikke er mulig å få tak i lenger.

Jeg leste to bøker da jeg var liten av Karin Lorentzen, den ene het Min venn Zorba og den andre Zorbas sønn. Disse husker jeg fortsatt, det var veldig fine historier. Jeg var vel litt eldre enn barnebarnet ditt når jeg leste dem, men bare et par år.

En faktabok om hester finner du helt sikkert i de fleste bokhandlere, en bok med bilder av forskjellige raser for eksempel. Det finnes også bøker om hestestell som en ment for barn og ungdom, men jeg vet ikke hva de heter, har bare sett dem litt her og der.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hva med Silkesvarten? Det er jo en klassiker selv om jeg ikke er gal etter hester, men det er jo fine dyr og spennende bok/film.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hva med den nye serien Hest og hemmeligheter som er skrevet av Christine Mysen? Målgruppen er fra 9 år og oppover om jeg husker riktig i farten, og serien blir på tilsammen 14 bøker.

Første bok heter Mysterier

Dette er første bok i en ny serie om hester, hemmeligheter, Linn og stallgutten Sondre. De bor på en stor og spennende gård med mange hester, men Linn savner faren sin som ofte er på reise - også lengter hun etter moren som på mystisk vis forsvant da hun bare var to år ...

Mer om forfatteren og serien kan leses her på forfatterens egen hjemmeside.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hva med Britta og Silver. Det er en serie men liker hun første boka vet jo hva hun ønsker seg framover. Handler om ei jente, ponnien hun drømmer om og livet i stallen. Elsket serien da jeg var på samme alder.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Christofer GabrielsenAnne-Stine Ruud HusevågHarald KEgil StangelandAlice NordliTine VictoriaAvaTor-Arne JensenHanne Kvernmo RyeRisRosOgKlagingJarmo LarsenFrode Øglænd  MalminGroSolEli HagelundAud Merete RambølBeate KristinNtotheaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudalpakkaHilde Merete GjessingConniePilarisKjerstiSynnøve H HoelBjørg RistvedtEllen E. MartolLena Risvik PaulsensiljehusmorFindusChristoffer SmedaasAnn ChristinNina M. Haugan FinnsonBeathe SolbergJan Arne NygaardVannflaskeMarit HåverstadKirsten LundMonica CarlsenArne SjønnesenMartin