Kan noen gi meg tips til forfattere som skriver på nynorsk? Dere kan gjerne gi tips til god skjønnlitteratur på nynorsk samtidig =)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Ville nevnt mange av de under. I tillegg vil jeg trekker frem Edmund Austigard som skriver nynorsk.

På nettbutikkene kan du lett søke deg frem til alt på nynorsk. Feks på libris.no setter du pilen i søket og trykker enter. Deretter kan du velge nynorsk som språkform.

http://www.libris.no/nb-NO/Sok/?tekst=&filter=spraak_facet%28Nynorsk%29

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har nettopp lest Mellom oss av Ruth Lillegraven og Du er her igjen og alt er forandra av Gaute M. Sortland og synes at begge bøkene var veldig bra! Frode Grytten, Carl Frode Tiller og bøkene til franske Anna Gavalda (oversatt til nynorsk) likte jeg også veldig godt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Et annet tips er at du går inn på nettsidene til Samlaget. Der vil du finne mange bøker!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Edvard Hoem skriver på nynorsk. Nå har jeg fått reolene mine. Da blir det orden i mine hyller. Jeg vil da finne mine bøker om Bjørnstjerne Bjørnson som Hoem har skrevet. Han har så langt skrevet 2 av 3 biografier om Bjørnstjerne Bjørnson, den siste vil komme ut i år.
Villskapens år : Bjørnstjerne Bjørnsons liv 1832-1875
Vennskap i storm : Bjørnstjerne Bjørnson 1875-1889
I tillegg har han skrevet:
Faderen : Peder Bjørnson forsvarer seg : eit mannsportrett frå det 19. hundreåret (Bjørnstjerne Bjørnsons far)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sjekk gjerne ut disse tidligere diskusjonstrådene

Page-turnere på nynorsk?! og Gode bøker på nynorsk

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her & her finner du tidligere diskusjoner om gode nynorske bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva liker du å lese da? Jeg har satt stor pris på novellene til Frode Grytten, liker og Ragnar Hovland, Kolbjørn Hauge (krim), Rune Belsvik, Olaug Nilssen, Bjørn Sortland, Finn Takvam/Halvor Folgerö...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Glem ikke Tarjei Vesaas, Arne Garborg og Olav Duun. De er blant våre største forfattere. Romanene Isslottet og Fuglane av Vesaas er nesten obligatorisk lesning. Jeg hadde også stor glede av Medmenneske-trilogien til Duun og den lille, men sterke romanen Fred av Garborg.

Og så er det jo masse flott lyrikk på nynorsk. Hvis du liker å lese dikt bør du kunne kose deg med Aslaug Vaa, Halldis Moren Vesaas, Olav H. Hauge, Tor Jonsson og mange flere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Carl Frode Tiller skriver på nynorsk. Han er bl.a. forfatteren bak "Innsirkling" og "Skråninga".

http://bokelskere.no/bok/innsirkling/33293/

http://bokelskere.no/bok/skraaninga/174972/

"Vente, blinke" og "Knutar" av Gunnhild Øyehaug er også på nynorsk.

http://bokelskere.no/bok/vente-blinke/47248/

http://bokelskere.no/bok/knutar/13122/

Bøkene til Anna Gavalda er oversatt fra fransk til nynorsk. En av bøkene hennes: "Saman er ein mindre aleine" er veldig populær.

http://bokelskere.no/bok/saman-er-ein-mindre-aleine/35688/

Det er det jeg husker akkurat her og nå.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Aina Basso. Har skrevet to historiske romaner, Ingen må vite (ungdomsroman) og Fange. 59. Taterpige (voksenroman).

Siri M. Kvamme. Vinterhjerte, bok om tap og savn. Hvordan takle å miste din 2-år gamle datter i en tragisk ulykke - når det attpåtil er hennes far, din egen ektemann, som er "morderen"?

Ragnhild Kolden. I krig og kjærleik. Roman som utspiller seg under 2. verdenskrig om to som litt tilfeldig havnet på feil side, og ikke pga. ideologisk overbevisning.

Kristine Tofte. Song for Eirabu. Storslagen fantasyroman med utspring i norrøne myter. "Ei soge om tre kongerike, to unge søstrer og ein spådom om verdas ende." Bind 2 kommer nå i høst.

Magnhild Bruheim har blant annet skrevet flere kriminalromaner på nynorsk. Varselet er den første. Kan karakteriseres som "bygdekrim" (har ikke lest noe av denne forfatteren selv).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Knut Hauge skrev på nynorsk, bl a en serie på åtte bøker om Ulfsætta - historie fra Valdres som begynner på syttenhundretallet og går fram til nittenhundretallet. Han skriver et vakkert språk...prøv "Kross og kvitsymre", som er den første boka i serien.

Olaug Nilssen skriver vel nynorsk, men nå har jeg bare lest artikler av henne, ikke noen av bøkene hennes.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legger inn en stemme på Sagaen om Ulfsætta.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Hanne MidtsundLars Johann MiljeBjørg  FrøysaaElin SkjerengInger-LiseVersionMarianneEivind  VaksvikÅsmund ÅdnøyHelena EBjørn SturødKnutMHarald KKarin  JensenVannflaskeHeidi LNina J.B.Beathe SolbergReadninggirl20Therese LierBokambulansenAvaSolDolly DuckIngunn SRosalie RøskelandFrode TangenHilde H HelsethDemeterGro Anita MyrvangMarianne TMaren Hjelle Currieleser42Torill Elisabeth RevheimDagfinn JakobsenErlend Rødal VikhagenMonica CarlsenSigrid NygaardRuteressSynnøve H HoelAnniken L