Hei! Eg har leita fram ei bok som har lagt «på vent» nokre dagar, og ei bok eg har spart for å få ei god krimbok i påska. Håper den innfrir: De bergtatte av Anders de la Motte! …og skulle den skuffe, så har eg fleire krimbøker å velje mellom- både leste og nye.
Ynskjer deg og alle andre som likar å kose seg med ei god bok: God Påske! 🐥
Jippi! Fikk akkurat melding fra bibben at boka «Lyssjakten» av Saramago er klar til henting…gjett hvem som snart piler bort dit! Jeg hadde gitt opp å få den før jeg drar til Malmö…i morgen den dag!
Boka jeg holder på med er «Hafni forteller» av Helle Helle. Håper å avslutte i kveld.
God påske til alle leselystne.
Hørtes interresant ut det du leser. Ha en god helg og god lesning :)
Lang påskeferie, og da satser jeg på å lese litt. Leser "Intet nytt fra Vestfronten", som jeg hørte på lydbok for noen år siden. Så har jeg også lånt oppfølgeren "Tider som fulgte".
Påsken må også by på krim, og da plukker jeg fram igjen "Hvorfor spurte de ikke Evans?" av Agatha Christie. Syns den er helt fantastisk.
Dette er en bok som alle som tror at kolonialisme er noe som tilhører fortiden, bør lese. England (GB) har brukt alle skitne triks i boka for å beholde en av sine siste kolonier; Chagosøyene. Selv rådgivende uttalelser fra FN og Haag som ber Storbritannia avslutte sin ulovlige okkupasjon, blir ignorert og "det dreier seg om en rådgivende uttalelse, ikke en bindende dom" som en minister sa til parlamentet, så sent som i 2019.
Amerikanerne som har en militærbase på en av Chagosøyene, og som ble brukt som utskipningsbase i Irak-krigen og som tortursenter, ble ikke omfattet av haag' sin avgjørelse da de ikke hevder at øya Diego Garcia er deres, men er en leieavtale med GB som blir videreført av Mauritius.
Chagosserne som ble fordrevet fra hjemmene deres i 1972 forlangte å få reise hjem igjen, men GB satte seg på bakbena igjen og nektet dette av "sikkerhetsgrunner" og lot dem få besøke øya i noen timer!
Kjekt med bøker, hørtes ut som du leser spennende ting. Håper du får en god helg og ha en god lesning :)
Denne helgen skal jeg prøve å få lest mer i da vi var yngre, av Oliver Lovrenski. Jeg er ca halvveis. Dette er en bok som har tatt litt tid å lese for min del, men nå har det løsnet litt. Siden sist så har jeg fått lest ut Dyprød hibiskus, av Chimamanda Ngozi Adichie - også en bok det tok litt tid å få lest ferdig. En veldig sterk bok. Jeg har også fått med meg en krim av (for meg) en ny forfatter, boka Ildlandet, av Pascal Engman. Den var veldig bra, jeg leste den ut på en dag. Jeg har plukket meg ut krim fra Norge, Sverige, Finland, Danmark og Island til påske. Ønsker alle en riktig god helg!
Det er minst 20 år siden jeg leste Ringenes herre, alle tre bøkene, og elsket dem den gangen!
I kveld avslutter jeg en liten bok av Jean Echenoz: « Løpe». Den er om Emil Zátopek, en tsjekkoslovakisk løper som vant alle 5000m, 10000m og de maratonene (selvom han syntes den distansen var kjedelig å løpe…) han deltok i på -50 tallet, satte den ene rekorden etter den andre! Fin liten bok og interessant også…rart i grunnen at jeg valgte den jeg som kun løper når jeg må rekke bussen ;)
Deretter starter jeg på noveller av Hilary Mantel: «Drapet på Margaret Thatcher» og det ser ut som jeg må låne José Saramago sin «Lyssjakten» på BookBites da den drøyer med å bli ledig på bibben…har tenkt meg den som påskelektyre men tjuvstarter nok…
God helg!
I det siste er jeg i gang med mange leseprosjekter. Jeg har denne våren og sommeren tenkt å gjenlese Ringenes Herre så jeg er litt over 100 sider innen den lange trilogien.Om prosjektet blir lest denne helgen er litt usikker på, kanskje. Ellers så skal jeg også gjenelese Odel av Dordi Strøm til lesesirkelen som jeg har tenkt å bli ferdig med på søndag. Ellers har jeg tenkt meg å lese videre i Mahrzahn, mon amour av Katja Oskamp.
Hva leser du denne helgen? Har du noen pågående prosjekter.
Håper du har en god helg :)
Jeg var på foredrag om Katti Anker Møller med Hege Duckert 4.mars i år, og bare måtte ha denne boka. Foredraget var fantastisk godt, inspirerende og engasjerende. Da ender man opp med å kjøpe bok ...
Jeg angrer ikke, selv om bokhyllene mine er mer enn nok overlesset fra før.
Boka er minst like god, inspirerende og engasjerende som foredraget. Enda mer. Det er en vakker bok.
Boka er et viktig bidrag til en særdeles viktig tid i Norges historie. Katti Anker Møller var en foregangskvinne, sammen med flere andre viktige personer, som var med på å forandre Norge til et bedre samfunn.
Flere bilder her og der i teksten fra den tida gjør boka enda mer interessant.
Var han tilstede der når det skjedde?: https://miff.no/mediedekningen/2024/03/01nok-en-gang-gjorde-norske-medier-seg-til-medlopere-for-hamas.htm
Tenker du på det som skjedde for noen dager siden. Det viste seg å ikke stemme. Israel blir demonisert som vanlig.
Har du noen bøker som du synes er gode, men som du føler at ikke mange nok har lest?
Du velger selv om du bare vil liste noen titler, eller om du vil fortelle litt om bøkene, og hvorfor du mener andre bør lese den :)
Selv kan jeg nevne "Mudderhund" av Inge Schilperoord og Michael J. Straczynski sin selvbiografi "Becoming Superman" som to bøker jeg skulle ønske flere hadde fått opp øynene for.
Førstnevnte handler om en pedofil mann som nettopp har sluppet ut av fengsel, for så å oppdage at det i nabohuset bor en tolv år gammel jente som utfordrer hans kontroll over egne impulser og tanker. En vond bok som virkelig får en til å tenke, og som språklig sett nesten er litt Steinbeck-iansk i sine beskrivelser av natur og miljø. Anbefales til alle som liker lesestoff som utfordrer, uten at jeg synes den blir spekulativ eller sensasjonspreget.
"Becoming Superman" er noe helt annet. En selvbiografi fra mannen bak tv-seriene "Sense8" og "Babylon 5". Her tas det tak i hele mannens liv (til nå), og familiehistorie og personlige utfordringer veves sammen på en utrolig godt gjennomført måte. En av de beste selvbiografiene jeg har lest.
Tusen tusen takk:)
Sidsel Wold forteller om sin egen reise og sitt liv i Israel. Hvordan hun ble kjent med landet og folket. Utover i boka kobles det inn historiske perspektiv og mye politikk. Jeg synes Wold gir et balansert og nyansert bilde av Israel og alle konfliktene de har vært i igjennom årenes løp. Denne boka ga innsikt og jeg føler meg litt mer opplyst.
Jeg kjøper aldri en bok om jeg kjenner på tvil, men det hender, etter at jeg har lest den, at jeg tviler på om det var riktig bruk av tid.
Jeg kan ha stor glede av barnebøker, spesielt de med gode illustrasjoner. Jeg gledes stort over de visuelle inntrykkene. Liker spesielt godt bøker med et budskap som Peabodys epler, Dyrenes skjønnhet eller Det er en bok, for å nevne noen. Ellers vil jeg trekke fram alle bøkene om Sofie og Kathrine av Grete Haagenrud, hun skriver så godt og malerisk om livet til to søstre under krigen i Finnmark. På tross av bakteppet skriver hun realistisk, morsomt og levende om to små søstre. På grunn av forfatterens særegne stemme og lekne fortellerstil er det en fryd å høre disse som lydbok.
Vær-så-god og ingen årsak :)
Interersant det du skriver om her. Gratuler med vel overstått kvinnedagen :) Håper du hadde en fin helg og og god lesning :)
Israel er ikke redd for sannheten. Flertallet av palestinerne støtter massakren som skjedde 7. oktober.
Lykke til! Det er vanskelig. Jeg låner stadig bøker på biblioteket, i papirform, som nettbøker og på lydfil. I tillegg kjøper jeg mange lydbøker. Ofte er disse anskaffelsene basert på omtale eller felleslesing her på forumet, men sakte og sikkert kommer jeg meg gjennom egen bokhylle. Det blir vanskeligere og vanskeligere å velge fra eget bibliotek, men heldigvis dukker det opp perler underveis :)
Kjenner meg igjen i din strikkeerfaring :)
Jeg er heller ikke så bevandret i lydbøker, men min erfaring er at blåtann er en fin ting, da bruker jeg mobilen, men lytter via DAB-radioen eller stereoanlegget i heimen.