Har du noen bøker som du synes er gode, men som du føler at ikke mange nok har lest?

Du velger selv om du bare vil liste noen titler, eller om du vil fortelle litt om bøkene, og hvorfor du mener andre bør lese den :)

Selv kan jeg nevne "Mudderhund" av Inge Schilperoord og Michael J. Straczynski sin selvbiografi "Becoming Superman" som to bøker jeg skulle ønske flere hadde fått opp øynene for.

Førstnevnte handler om en pedofil mann som nettopp har sluppet ut av fengsel, for så å oppdage at det i nabohuset bor en tolv år gammel jente som utfordrer hans kontroll over egne impulser og tanker. En vond bok som virkelig får en til å tenke, og som språklig sett nesten er litt Steinbeck-iansk i sine beskrivelser av natur og miljø. Anbefales til alle som liker lesestoff som utfordrer, uten at jeg synes den blir spekulativ eller sensasjonspreget.

"Becoming Superman" er noe helt annet. En selvbiografi fra mannen bak tv-seriene "Sense8" og "Babylon 5". Her tas det tak i hele mannens liv (til nå), og familiehistorie og personlige utfordringer veves sammen på en utrolig godt gjennomført måte. En av de beste selvbiografiene jeg har lest.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 2 svar.

A boy called IT av Dave Pelzer
Er en bok jeg skulle ønske flere leste, den er utrolig vond, sterk og vakker på sin måte.
En annen bok jeg skulle ønske langt flere leste er
Det vi skjuler av Sæther, en svært viktig bok som jeg tror mange flere foreldre burde lese- svært god bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bra spørsmål. Blir spennende å følge med på responsen, jeg har allerede lagt «Mudderhund» til ønskelisten.
Du setter ingen begrensninger hverken i sjanger eller alder, forståelig nok, siden du framstår som en allsidig leser. Jeg tror jeg vil bruke litt tid før jeg finner fram til et par eksemplar som svar på ditt initiativ.
Håper mange føler seg kallet, dette kan bli en tråd man kan høste av i årevis :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågYvonne JohannesenBjørg RistvedtHarald KBjørg Marit TinholtRufsetufsaReidun Anette AugustinHanneTatiana WesserlingPiippokattamarithcTine SundalEllen E. MartolJohn LarsenTorill RevheimBirkaKirsten LundSol SkipnesBjørg L.Ingunn SJulie StensethStig TFrode Øglænd  MalminTor-Arne JensenHilde H HelsethKarin  JensenRuneAvaAud- HelenInge KnoffHeidisiljehusmorChristoffer SmedaasAkima MontgomeryKristine Louisemay britt FagertveitLailaTanteMamiePia Lise SelnesKine Selbekk Ottersen