Tekst som har fått en stjerne av Ellen E. Martol:

Viser 2321 til 2340 av 3894:

Jeg ville nok ha gått mer på tur i fjellet..., bakt, sett TV, vært mer sosial, etc. Ofte sitter jeg med ei bok på kvelden, istedet for å gå til naboen...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Fortalt historier - muntlig.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg har også nettopp lest den ferdig, og er helt enig i det du skriver.
God bok, det er ikke det, men den kommer ikke helt opp mot de andre jeg har lest av ham.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Snøen" var mitt første møte med ham, og jeg ble veldig fascinert, men nå visste jeg mer hva jeg gikk til, og følte vel at denne ikke helt nådde opp. Jeg tror nok jeg liker novellene hans aller best, at det er det formatet som passer hans verden best.

Dette er jeg så enig i! Jeg har lest ferdig nå, og jeg likte den, bare ikke like godt som jeg hadde håpet. Den var fin, men ikke fantastisk, om du skjønner. ;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nei, men lukten av solkrem, helst varm solkrem, får meg alltid til å tenke på Knut Hamsuns Markens grøde. Jeg leste den første gang liggende på magen på en klam strandhåndduk i Thailand februar 2005.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Morsomt, jeg tenkte akkurat på at hver eneste vår dukker alltid Skyggeserien av Maria Gripe opp i hodet mitt. Det er min opplevelse av våren satt på trykk. Alle sansene og inntrykkene som er beskrevet, det er akkurat slik jeg opplever det! Det er nesten som å få luftet ut litt intensitet, å kunne lese om det jeg føler men ikke klarer å beskrive selv:)

Leser du Folket på Innhaug hver mai da eller?:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I likhet med forfatter Thorvald Steen må jeg vel si Robin Hood. Barndomshelt som fortsatt henger ved enda jeg er i midten av trettiårene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Kross og kvitsymre" av Knut Hauge... Kvitsymra, eller hvitveisen, og korset er symboler, historien foregår over flere år, men likevel er det vill og hektisk vår som sitter igjen i minnet.

Jeg klarer ikke skrive OM denne boka, kan bare be om at dere leser den - den er nok ikke lenger i trykk, men bibliotekene har den.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg tenkte på akkurat samme bok, nettopp på grunn av innledningen. Leste den i mai i fjor her (jøss, har det gått ett år allerede...?). Får lyst til å ta fatt på den igjen... :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kan ikke komme på en spesiell mai-bok som du har, men diktet til Nordahl Grieg: "17.MAI 1940" dukker alltid opp på denne tiden av året.

I dag står flaggstangen naken
blant Eidsvolls grønnende trær.
Men nettopp i denne timen
vet vi hva frihet er.
Der stiger en sang over landet,
seirende i sitt språk,
skjønt hvisket med lukkede leber
under de fremmedes åk.

Det fødtes i oss en visshet:
Frihet og liv er ett,
så enkelt og så uundværlig
som menneskets åndedrett.
Vi følte da trelldommen truet
at lungene gispet i nød
som i en sunken u-båt...
Vi vil ikke dø slik en død.

Verre enn brennende byer
er den krig som ingen kan se,
som legger et giftig slimslør
på bjerker og jord og sne,
Men angiverangst og terror
besmittet de våre hjem.
Vi hadde andre drømmer
og kan ikke glemme dem.

Langsomt ble landet vårt eget
med grøde av hav og jord,
og slitet skapte en ømhet,
en svakhet for liv som gror.
Vi fulgte ikke med tiden,
vi bygde på fred, som i tross,
og de hvis dåd er ruiner
har grunn til å håne oss.

Nå sloss vi for rett til å puste.
Vi vet det må demre en dag
da nordmenn forenes i samme
befriede åndedrag.
Vi skiltes fra våre sydpå,
fra bleke utslitte menn.
Til dere er gitt et løfte:
at vi skal komme igjen.

Her skal vi minnes de døde
som ga sitt liv for vår fred,
soldaten i blod på sneen,
sjømannen som gikk ned.
Vi er så få her i landet,
hver fallen er bror og venn.
Vi har de døde med oss
den dag vi kommer igjen.

(Lest i radioen fra Nord-Norge 17.mai 1940)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Du ska itte trø i graset. Spede spira lyt få stå. Mållaust liv har og e mening du lyt sjå og tenkje på. På Guds jord og i hass hage er du sjøl et lite strå.

Du skal ikke røre reiret, reiret er e lita seng. Over tynne bån brer erla ut sin vâre varme veng. Pipet i den minste strupe skal bli kvitring over eng.

Du skal itte sette snuru når du sir et hara-spor. Du skal sjå deg for og akte alt som flyg og spring og gror. Du er sjøl en liten vek en, du treng sjøl en storebror.

Av Einar Skjæraasen.

Har likt dette diktet helt siden jeg var liten...

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Men jeg har jo drøssevis av sånne... Aner ikke hvor jeg skulle begynt..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Åh, du har rett! Alt det man ikke kommer på når man må tenke sjøl... hehe

Fikk de bøkene i vakker innbunden trilogi fra... hm.. (sjekker registeret mitt) ...min oldemor kjøpte dem for 14 kroner i 1950, og ga dem videre til meg i bursdagsgave da jeg fylte 20...

De bøkene er utrolig flotte! De står igjen som et veiskille nå 13 år etter...;-D

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har nytt Robert Goddard i åresvis og aldri kjent noen andre som har visst hvem det er... Men det var før jeg ble med her!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det hadde jeg faktisk ikke merket meg, før du gjorde meg oppmerksom på det nå. Du er absolutt inne på noe. De 5 bøkene har uansett satt spor på hver sine måter :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og for å sitere Stefan Zweig fra hans fantastiske bok "Verden av i går" - en bok som krever så mye av meg at den må leses langsomt - side 267:

"Ingenting er mer skadelig for et åndsmennekse enn mangelen på motstand."

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Dette har jeg FULL forståelse for! Morfar i Gulldronning. Perledronning er jo bare helt HÆÆÆRLIG!
Jeg har jo allerede valgt meg Jean Valjan i De elendige, men morfar når nesten helt opp!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ser ofte i diskusjoner her inne at mange foretrekker å lese en bok på forfatterens morsmål for å få med seg den originale teksten. Det er begripelig at mange har gode engelskkunnskaper - eventuelt andre språk - fra ulike utdannelsessteder. Det jeg noen ganger stusser på er hvorvidt de kunnskapene er tilstrekkelige nok? Min egen bakgrunn er oppvekst i et "annet-språklig" land, - barndom, ungdomstid, skolegang og eksamener, lek og utvikling, i det landets språk - og jeg vet så vel hvor mange ord og uttrykk man ikke finner i en ordbok - hvor innholdet i en setning ikke bare kan hentes i en oversettelse på nettet - Kan dere likevel få mere ut av en bok som er skrevet på et språk som "ikke er deres eget"? Jeg spør av ren nysgjerrighet - for til tross for min bakgrunn leser jeg bøker helst på norsk. Det er det språket jeg best lever meg inn i. Mitt barndomsspråk er med meg, men mitt "morsmål" er blitt det norske språk.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Denne boka handler om mye .... krig! Men veldig kjekk! Det er ei jente som går inn i ett kleskap for å gjemme seg! Hun går lenger å lenger bort å så oppdager hun att hun er ein helt annen sted ! Les da! :))

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg får bare til å lese en bok av gangen, det blir altfor rotete opp i hode mitt skal jeg lese flere på en gang. Jeg føler jeg bedre kan sette meg inn i handlingen og nyte den fullt ut hvis min oppmerksomhet kun er rettet mot en bok og en fortelling av gangen. Hvis jeg akkurat, etter en ivrig leseøkt, har lagt fra meg boka så klarer jeg nesten ikke lese en tegneserie engang, jeg må la boka synke først.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

TjommiLene MHilde H HelsethBjørg Marit TinholtConnieToveBeathe SolbergJakob SæthrealpakkaPär J ThorssonHarald KSynnøve H HoelFindusEllen E. MartolDaffy EnglundMonica CarlsenIngunnJKarin BergIngeborg GEli HagelundGrete AastorpAkima MontgomeryNora FjelliAnniken RøilAliceInsaneBård StøreHeidiKirsten LundMathildeRonnyKjell F TislevollIngunn SOleMarit HåverstadFriskusenIreneleserJørgen NTor-Arne JensenElin Katrine NilssenHeidi L