Bare jeg som syntes punktet "A book you think should be turned into a movie" er litt klønete? Gleder meg til å sette i gang med lista på nyåret :)
Har laget en liste, med 86 forslag og de 4 første spikret til meg selv allerede.
Vi kan bruke denne tråden til det :) Poste et nytt svar til hovedtråden hver måned hvor vi skriver inn oppdateringer på lister, bøker vi leser, skal lese, har lest.
Jeg gjør meg klar for det tredje året med leserutfordring! :)
Hmm... Jeg tenker på om jeg kanskje har lyst til å forsøke meg på leseutfordringen neste år. Det er en del morsomme punkter her, synes jeg.
Men det som hadde vært fint da, er om vi hadde vært en gruppe her inne på bokelskere.no, som hadde tatt den sammen. Vi kunne f.eks hatt månedlige oppdateringer, noe a-la lesehelgtrådene, der vi oppdaterer hverandre på framdrifta og hvilke bøker vi har velger til de forskjellige punktene. Denne tråden kan vi også bruke til å tipse hverandre på punkter i utfordringen.
Om flere enn meg har lyst til å være med i en sånn leseutfordringsgruppe, så si fra da :-)
Jeg forslår denne: "Snøsøsteren" av Maja Lunde.
https://bokelskere.no/bok/snoesoesteren-en-julefortelling/531265/
Flere jeg kjenner til anbefaler den. Omtale fra forlaget:
En rørende historie fra suksessforfatteren Maja Lunde med illustrasjoner av Lisa Aisato.
"Snøsøsteren" er en julefortelling i 24 deler som tryller frem den magiske julestemningen du kjenner fra Charles Dickens' "A Christmas Carol", H. C. Andersens fortellinger og barne-tv-serier som "Snøfall".
Jeg har ikke lest den selv, men denne virker fristende.
Popsugar Reading Challenge 2019
Advanced
Lista for 2019 har kommet:
Popsugar Reading Challenge 2019
Advanced
Denne helga har eg lese Simon Stranger si "Leksikon om lys og mørke". Ei sterk bok, som fortel om historia til Stanger sin jødiske svigerfamilie, og om Henry Rinnan og hans samarbeid med nazistane under andre verdskrig.
Så hyggelig å se at noen leser Boyne, som etter min mening har fått skuffende lite oppmerksomhet etter lanseringen. Hilsen oversetteren. :)
Hørte John Boyne, som du nevner, på lydbok på Audible for en tid tilbake. En knakende god fortelling om utenforskap på både den ene og den andre måten. Virkelig god fortelling og godt skrevet.
Å, den har jeg lest også, Karen. En utrolig god og sterk bok. Dette utdraget om Lydie Salvayre fra snl.no, kan tyde på at romanen bygger på livshistorien til forfatterens mor:
I romanen Pas pleurer forteller Salvayre historien om den spanske borgerkrig ved å la to svært forskjellige stemmer komme til orde: Den franske forfatteren Georges Bernanos, som med forferdelse konstaterer hvilke grusomheter nasjonalistene gjør seg skyldige i på Mallorca (Salvayre siterer flere steder fra hans bok Les Grands Cimetières sous la lune fra 1938), og Salvayres egen mor, Montserrat Monclus Arjona, som på et fransk ispedd et vell av spanske gloser – og halvt franske, halvt spanske ord og uttrykk – forteller om den vakreste sommeren hun noensinne har opplevd, i 1936 i et Barcelona kontrollert av anarkistene.
Har omsider kommet i gang med John Boynes Hjertets usynlig stormer. Lovende start og en deilig, tykk roman!
I går lånte jeg Norg av Cesilie Holck på eBokBib og leste noen sider. Virker som en snodig, men spennende, liten bok på bare 93 sider.
På øret har jeg kommet til den tredje av de fire lydbøkene Dance to the music of time – Third movement – av Anthony Powell.
Riktig god lesehelg!
Hei! Har nettopp lest siste side i Simon Stranger's Leksikon om lys og mørke! Vart heilt satt ut! Visste at Rinnan hadde gjort mykje forferdelig i krigsåra, men ikkje at han var så tvers igjennom infam! Ei god bok som vil sitte i kroppen lenge!
Har elles planar om å få Forbrytelse og straff tilbake mellom dei prioriterte. Den har blitt liggande litt for lenge.
Ei anna som eg kanskje skal kose? meg med er Menn som ingen treng av Frode Grytten.
God lesehelg til deg og alle andre! :-)
Det er en fin følelse å bli ferdig med en god bok, og så finne ut at det er flere bøker av samme forfatter. Det er lange siden jeg ble rørt over en krim, den vanligste følelsen har vært irritasjon de siste årene. Apropos irritasjon, for mange år siden, meldte min gode kusine og bokelsker seg ut av en bokklubb som bare leverte bøker av Anne B. Ragde og Herbjørg Wassmo. Så gjorde jeg det samme, og viste forbrukermakt. Vet ikke hvilken virkning det hadde. Nå vil jeg gjerne anbefale William Shaw og "Fuglekikkeren" og så får man bare se. Persongalleriet er menneskelige, også de som bare så vidt er innom historien. Det er godt fortalt. Traumer og barndom blir vist frem, men ikke psykologisert i hjel. Takk for det. Harvest.no har lagt ut en artikkel om forbrukermakt som en utilstrekkelig strategi. Jeg skal lese den også, etter hvert. Har for mange baller i lufta. Så det å lese en formiddag er impulsivt og korttenkt, men også deilig.
Hermed melder jeg meg inn i klubben: «Vi som har sluttet å lese krim, men som har falt for Peter Mays kvalitetskrim fra ytre Hebridene».
Så mange habile bokelskere kan ikke ta feil, tenkte jeg, og det hadde jeg sannelig rett i! Svarthuset er lest, og jeg slutter meg til alle lovordene som allerede er sagt. Lewismannen og Lewisbrikkene står for tur. Hjertens takk til alle dere som har gjort meg oppmerksom på Peter May.
Alle de gode omtalene her inne har inspirert meg til å les Peter Mays tre krimbøker fra de ytre Hebridene, og det har vært akkurat like storveis som forventet! Jeg har vært på Orknøyene og de indre Hebridene, - og nå har jeg vært på de ytre Hebridene også, i fantasien og med Peter May som en utmerket reiseleder!
Han gir ikke bare en nær og grundig skildring av landskap og bebyggelse, men formidler også øysamfunnets «nyere» kulturhistorie, - «nyere» fordi han ikke går tilbake til vikingtiden ;-) Alle bøkene har med særegne trekk ved kulturen eller spesielle historiske hendelser, alt fra bruken av det gæliske språk og den strenge pietistiske kristendommen som rådet, til tradisjonell havsulefangst, tjuvfiske av laks og misbruk av foreldreløse barn som arbeidskraft, samt minnet om et forferdelig skipsforlis for hundre år siden.
Og alle bøkene handler både i nåtid og en ikke altfor fjern fortid. Hovedpersonen, den hjemvendte kriminaletterforskeren Fin Macleod, har kjent de fleste involverte i de sakene han gir seg i kast med. Gjennom mange tilbakeblikk blir vi kjent med hans oppvekst blant nære venner og påfallende sterke jenteskikkelser, og der møter Fin seg selv som den kjekke og tankeløse drittsekken han en gang var, - noe som fører til at han nå sliter med å etablere seg på nytt.
De tre bøkene må leses i riktig rekkefølge: Svarthuset, Lewismannen, Lewisbrikkene. Personlig holder jeg en knapp på Lewismannen; den går tilbake til en tøff oppvekst på midten av nittenhundretallet, skildret gjennom en senil gammel manns minner.
En stund tenkte jeg at den siste, Lewisbrikkene, ikke var like bra som de andre. Den opplevdes som litt mer stillestående, og de detaljrike naturskildringene og veibeskrivelsene kunne bli i overkant mye, men da spenningen steg mot slutten og alle trådene elegant ble nøstet opp, var det bare å gi seg over!
Jeg skulle gjerne fulgt livet på øya Lewis og Fin Macleod videre, men det virker dessverre som om dette er en avsluttet trilogi, - den siste boken ble utgitt i 2012.
Er på biblioteket, og der har jeg plukket meg ut "MIne gleders by" av Richard Hermann. Han tar leseren med på en reise gjennom 2000 års historie. Jeg tipper det blir en bra leseopplevelse, og at jeg kommer til å lengte tilbake til byen det er 28 år siden sist jeg besøkte.
Været er fortsatt fantastisk, og denne uken har det to dager på rad vært over 30 grader på det meste.
God lesehelg til alle :)
For ikke alle monstre er monstre fra begynnelsen. En del monstre er monstre av sorg.
617 millioner barn og unge opparbeider seg aldri grunnleggende leseferdigheter, ifølge UNESCO - det skriver Nrk.no om i artikkelen Norge skal gi barn verden over gratis lesebøker i dag, 15. april 2018. Det langsiktige målet er at alle barn i verden innen 2030 skal ha tilgang på lesebøker på et språk de kan, og dét er jo et mål vi bokelskere kan heie på!
Hei,
jeg gjennomfør en undersøkelse i samband med at jeg skriver en bachelor i Bibliotek og Informasjonsvitenskap ved Storbyuniversitetet - OsloMet (tidligere HiOA). Siden dere på BokElskere leser og har et godt forhold til deres egen smak i litteratur vil jeg gjerne høre hva dere mener! Jeg undersøker hvilken type metadata og informasjon relevant til bøker spiller inn på søkeprosessen og ønsker gjerne at du skal ta deg tiden å svare. Undersøkelser tar sirka 5-10 minutter.
Her kan du svare: https://nettskjema.uio.no/answer/93664.html
Tusen takk på forhånd!
Tanja Lundqvist, s235517@hioa.no