Er nå på biblioteket, de hadde endelig fått inn Menneskeham - de henrettede i Norge 1765-1771 som jeg skulle ha fått forrige uke, men eierbiblioteket hadde sent FEIL BOK. De hadde sent en annen titel av Torgrim Sørnes som jeg hadde lest før. Denne boka leser jeg i leseutfordringen for punktet 'A book that's published in 2018'. Hadde egentlig satt opp Jenta uten hud for dette punktet, men da jeg lånte den var det under OL, og da ble det for mye TV-titting og for lite lesing. Siden boka var helt ny kunne jeg ikke fornye den heller, og satte den på vent isteden.

Hvis jeg ikke har sagt det leser jeg denne boka i helgen, og skal kanskje også lese litt av en annen bok i leseutfordringen, I, Lucifer som jeg begynte på forrige uke for punktet 'A book about a villain or antihero'. Og som ikke det var nok, leser jeg nok også litt på Blood, Bones and Body Bits (Horrible Science) .

Her er det skikkelig varmt både ute og inne, de siste minst 2 ukene har det vært så varmt at jeg sover uten teppe. Kan ikke huske at det har vært så varmt siden jeg flyttet inn her på Fritznebakken (2008).

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 18 svar.

Da er jeg ferden med boka Ferden med Tigris av Juri Senkevitsj. Den båten som Thor Heyerdahl laga av siv , og som han brente i Djibouti i april 1978.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser så lite og sakte for tiden - og leser ikke hver dag en gang, som jeg egentlig pleier.

Startet på Svarthuset av Peter May forrige helg, men kom så kort - og så ble det 2-3 dager til jeg fortsatte - og da var jeg kommet helt ut av det, og husket ikke hva jeg egentlig hadde lest.. Så startet jeg like godt på nytt igjen, og har nå lest ca 70 sider. Men jeg tror denne blir bra! Og i morgen - i morgen! - har jeg endelig en tom dag foran meg! Og planen er å slange seg på solsenga og LESE! Og KOSE MEG! Med Svarthuset!

Ønsker dere alle en finfin søndag :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg leser Alt inkludert av Marit Eikemo. Vet ikke om jeg noen gang har ledd så mye av en bok før. Vil gjerne teste ut humoren min hvis noen gidder å svare. Så nemlig en serie som heter Ku'damm, og da lo jeg også veldig mye. Trodde det var komedie. Men så var det en som sa at det var tragedie. Så lurer på om noen andre også oppfattet den som komedie. Varm og god helg til alle bokelskere.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Eikemo er en mester på å skrive humoristisk samtidig som hun tar opp alvorlige tema og aktuelle tema. Etter at jeg leste Alt inkludert har jeg kjøpt og lest samtidige av hennes romaner... Utenom den siste. Sparer på den...!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Dere må komme til Odda i oktober! Da arrangeres Litteratursymposiet i Odda for 13. gang, og Marit Eikemo er en nøkkelperson for dette etter hvert kjente arrangementet. Årets tema er "løgn"

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sentralt og viktig pensum, ser det ut til, for konferansen.
I alle fall overraskende mange søketreff i forumet på emnet,
både i bøker og frimodigtekst..

Mitt forslag til fagbok her: >
både systematisk og faglig kasusrettet,
ok fac simile finnes hos nb.no

Alternativ finalist her > ,
en spes.fagretning du kjenner endel til?

og NRK skal ha nominert denne > .

Vi forutsetter vel at arrangørene ikke har tatt temaet
så bokstavelig, at ingen konferanse vil være å oppdage
på åstedet ...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å det vil eg prøve å få til-takk for tips! Spennende tema òg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for svar. Motiverer meg til å lese flere bøker av henne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I likhet med Moira leser jeg hele uka, eller rettere sagt hver eneste dag året rundt. Mengden varierer nok, men et dikt eller en historie er det alltid rom for.
I «vinterkulda» på 26 grader sør leser jeg for tiden bl.a. «The Good Doctor» av Damon Galgut. Har lest over halve boka, men så allerede etter de første sidene at den ikke kan måles med Galgut’s « In a Strange Room» - en bok jeg vil anbefale på « det sterkeste» og som er en av mine favoritter.
God helg - og kos dere med sol og litteratur.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Ny lesehelg,selv om jeg leser hele uka også.Har registrert at her på Tenerife er det ikke så varmt som i Norge, så koser meg på rundt 25 grader. Ble ferdig med Stefan Zweig erindringsbok for et par dager siden, Verden av i går er bare helt topp. Like bra ved annen gangs lesing.
Nå har jeg kommet godt igang med Samarkand av Amin Maalouf, også for andre gang. Bra den også. Søndag reiser jeg hjem etter tre uker på ferie, gjett om det skal bli godt.
God helg til alle, og nyt finværet og bøkene.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Klarerr ikke å lese i sola, eller utendørs generelt. På badeplassene er det for mye skrål, og jeg vil heller bade, gå tur eller være sosial. I hagen får jeg ikke lest ettersom naboene (5 meter unna...) har trampoline og plaskebasseng og meget velutvikla utestemmer... så i disse dager leser jeg mens jeg drikker morgenkaffe og på senga, og så har jeg lydbok med på tur. Blir en del turer med badepauser for tiden og lydbok er fantastisk selskap når jeg går alene, som jeg ofte gjør ettersom jeg går "midt i arbeidstida" til folk flest.

Denne uka har jeg lest ferdig Lewis-trilogien til Peter May, og så skal jeg snart lese hele Harry Hole-serien, fordi det 1) er tolv år siden jeg leste den sist så det meste er glemt 2) jeg leste dem ikke i riktig rekkefølge forrige gang. Men trengte en liten krimpause etter Peter May så akkurat nå leser jeg Heidi Lindes Talte dager.

Lydbokmessig er jeg nettopp ferdig med Gillian Flynns Sharp Objects. Likte Gone Girl, men likte ikke Mørke rom og har liksom lagt henne vekk etter det. Denne likte jeg imidlertid ganske godt. Underholdende nok iallfall selv om det ikke er et litterært mesterverk. I dag startet jeg så vidt på "Barnepiken" av Kathryn Stockett. Mener å ha sett litt av filmen, kanskje til og med hele, en gang for lenge siden , men husker ikke mye av den ... enn så lenge går det frytelig i surr med altfor mange karakterer og jeg vet ikke...er ikke helt med altså... men den har fått veldig høye terningkast og ansees jo som en veldig solid klassiker så jeg skal nok gi den en times tid til før jeg evt gir den opp..

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Leser i varmen, leser i skyggen, leser på senga. Boka om Jens Evensen, bl.a tidligere Havrettsminister, av Berit Ruud Retzer, er interessant lesning. Boka heter Mannen Som Gjorde Norge Større, og det er en god tittel. Han gikk sine egne veier og fikk på finurlig og fornuftig vis jobbet fram avtaler innad i Norge og, ikke minst, til norges beste i utlandet. Så kom Treholt-saken, som kunne ha endt Evensen sin karriere også, men heldigvis ikke! Leser kanskje ut boka nå i helga...?

Ikke pådra dere solstikk da, og husk å vanne blomster og plen ;-)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Er på biblioteket, og der har jeg plukket meg ut "MIne gleders by" av Richard Hermann. Han tar leseren med på en reise gjennom 2000 års historie. Jeg tipper det blir en bra leseopplevelse, og at jeg kommer til å lengte tilbake til byen det er 28 år siden sist jeg besøkte.
Været er fortsatt fantastisk, og denne uken har det to dager på rad vært over 30 grader på det meste.
God lesehelg til alle :)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Flott bok av et flott menneske :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det hørtes spennende ut med utfordring og alltid kjekt å lese noe som faktisk er publisert i år eller i tidlig 20årene. Håper du får glede av utfordring og bøkene du leser. Denne uken har lest noe, men ingenting har virkelig satt seg eller jeg tenkte dette her var bra. Nå til helgen har jeg begynt å lese den glemte hagen av Kate Morton på stranden. Kommer nok til å forsette på denne i helgen.

Ønsker alle en flott helg med god bøker eller at dere hyggere dere med andre ting :) God helg :)!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

No i helga så gjeng eg med bikkja i tau
Vi skal lære å søke kadaver av sau
Og om kvelden blir stemninga heilt suveren
Ja, med Renberg sin Hillevåg-bok nummer en

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Ja, enig. Du kan glede deg! Likte best bok nr ein og tre, noko som er litt uvanleg mtp at eg nesten alltid likar bok nr to best når det gjelder trilogier. Gleder meg til å lese om dine tanker kring desse bøkene :-) eg likar veldig godt kombinasjonen av spenning, drama og humor. Samstundes trakk det litt ned, for min del, at bok ein skilte seg såpass ut frå tobog tre mtp både karakterar og stil

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Åh, da har du mange herlige timer foran deg :-) Herlig bok :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

LailaHarald KKirsten LundAndreas BokleserVioleta JakobsenPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingIngunn SAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid Kjendlie