Drap, løgn og fortielse

om politi, rettsvesen og manglende støtteapparat

av (forfatter).

Licentia 2008 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Den 26 år gamle Trond Martin Reistad ble skutt og drept i Oslo, mai 2003. Forfatteren - offerets mor - har en sterk mistanke om at bakmenn var involvert, men at de beskyttes av politiet. Hun oppfatter politiet som så unnvikende og at de gir så mange uriktige opplysninger i saken, at det må ligge noe under. Har politiet selv vært involvert? Dette er historien om en mors kamp for å finne årsaken til drapet på sin sønn.

Omtale fra forlaget

En varm og solrik dag i mai 2003 ble 26 år gamle Trond Martin Reistad henrettet på åpen gate av seks pistolskudd. Politiets etterforskning hevdet nødverge som motiv for drapet, mens dommen konkluderte med at drapsmannen oppsøkte Trond Martin for å drepe han. Våpenet ble aldri funnet. Politiet ønsket ikke å etterforske saken videre. Det egentlig motivet for drapet ble aldri avklart. Offerets mor har en sterk mistanke om at bakmenn står bak, men at de beskyttes av politiet. Politiet er unnvikende og gir så mange urikt-ige opplysninger i saken at det må ligge noe under. Har politiet selv vært involvert? Hun setter himmel og jord i bevegelse for å finne det ut. Dette er en gripende historie om en mors kamp for å finne årsaken til drapet på sin sønn. Samtidig forteller historien oss mye om det å være voldsoffer i et samfunn der overgriperen har større rettssikkerhet enn offeret. Psykologen Atle Dyregrov har hevdet at det å miste et barn ved drap, er den største krise av alle kriser. Hvor finnes hjelp og støtte til en som har opplevd at ens eget barn blir skutt og drept? Hvordan møtes et menneske som har fått sjokk? Og hvor kontrollert må man være for ikke å bli betraktet som utilregnelig og ustabil?

Bokdetaljer

Forlag Licentia

Utgivelsesår 2008

Format Innbundet

ISBN13 9788292906262

EAN 9788292906262

Omtalt tid 2000-2009

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Sider 168

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket