Det er en liten perle jeg holder på å lese nå: "Ikke gråte" av Lydie Salvayre med handling fra Spania i 1936, like før den kjente borgerkrigen bryter ut. Fortellergrepet er originalt, morsomt og gripende. Vet ikke om det er basert på virkelige opplevelser, men det fremstår slik. Med det lesetempoet jeg holder for tiden, varer den nok en uke til. Så jeg får ønske alle en fin helg med lesing og andre hyggelige sysler.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 28 svar.

Ferdig med siste Codexboka som heter Rosettanøkkelen som er lik bøkene til Egeland. Her er det også gamle manuskripter, utgamle graver, noen religiøse tullinger og andre gærninger som skal ha tak i et eller annet for å hindre at andre skal finne det først...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En røverroman altså.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Akkurat som bøkene til Egeland. Bytt ut Beltø med x antall andre arekologer og andre typer forskere, så har du det hele om igjen---

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helga har eg lese Simon Stranger si "Leksikon om lys og mørke". Ei sterk bok, som fortel om historia til Stanger sin jødiske svigerfamilie, og om Henry Rinnan og hans samarbeid med nazistane under andre verdskrig.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Den har jeg til gode, lånte den bort fordi jeg hadde for mange bøker på leselista.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg holder heller ikke noe særlig til tempo på lesingen for tida - det er så mye annet jeg også vil gjøre! Så jeg fortsetter denne helga med Nu jävlar av Heidi Linde. Jeg synes forfatteren skriver godt, men har nå kommet omtrent midtveis, og har ikke helt fått taket på hva hun vil fortelle ennå. Det kan vel hende trådene samles etterhvert, og at jeg finner ut av det.

Ellers er helga så langt brukt på husvask og venninnetreff. Senere skal det bli en treningstur og familiesamvær, og så håper jeg på skogstur i morgen. Så jeg tror denne boka holder for hele helga.

God helg da dere :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er en fin helg når man har gjort litt av hvert.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Igår var jeg på månedens handletur til Sverige, så da ble det inget innlegg fra meg først. Siden gårsdagen sto i handlingens tegn fikk jeg kun lest et kapitel i Drager - mellom myte og virkelighet mens jeg ventet på at Bjørn med bilen og medhandler Roy skulle komme og hente meg.
Leser videre på den i helgen, og så skal jeg se om jeg blir ferdig med/kommer meg litt videre i Steinens gåte - en spenningsroman om Kensington-steinen siden jeg ikke fikk fornyet den, dvs at noen andre har reservert den.
Er en tur på biblioteket nå for å hente 2 bøker jeg hadde reservert, The House on Cold Hill av Peter James som skummel Halloween lesing og Norsk attraksjon - guiden til det du ikkje finn i guideboka bare fordi den så morsom ut, så på programmet når det gikk på TV.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

God fornøyelse med et mangfoldig utvalg bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å, den har jeg lest også, Karen. En utrolig god og sterk bok. Dette utdraget om Lydie Salvayre fra snl.no, kan tyde på at romanen bygger på livshistorien til forfatterens mor:

I romanen Pas pleurer forteller Salvayre historien om den spanske borgerkrig ved å la to svært forskjellige stemmer komme til orde: Den franske forfatteren Georges Bernanos, som med forferdelse konstaterer hvilke grusomheter nasjonalistene gjør seg skyldige i på Mallorca (Salvayre siterer flere steder fra hans bok Les Grands Cimetières sous la lune fra 1938), og Salvayres egen mor, Montserrat Monclus Arjona, som på et fransk ispedd et vell av spanske gloser – og halvt franske, halvt spanske ord og uttrykk – forteller om den vakreste sommeren hun noensinne har opplevd, i 1936 i et Barcelona kontrollert av anarkistene.

Har omsider kommet i gang med John Boynes Hjertets usynlig stormer. Lovende start og en deilig, tykk roman!

I går lånte jeg Norg av Cesilie Holck på eBokBib og leste noen sider. Virker som en snodig, men spennende, liten bok på bare 93 sider.

På øret har jeg kommet til den tredje av de fire lydbøkene Dance to the music of time – Third movement – av Anthony Powell.

Riktig god lesehelg!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Så hyggelig å se at noen leser Boyne, som etter min mening har fått skuffende lite oppmerksomhet etter lanseringen. Hilsen oversetteren. :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er en av de bøkene som kommer som en gave. Kommer vel til å prøve meg på Bognes også, når den tid kommer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hørte John Boyne, som du nevner, på lydbok på Audible for en tid tilbake. En knakende god fortelling om utenforskap på både den ene og den andre måten. Virkelig god fortelling og godt skrevet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Enig! Får ikke lest så mye som jeg gjerne skulle for tiden, men er ca halvveis nå, og storkoser meg med den.
Har du lest/hørt flere av bøkene til Boyne?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg Frost i mai av Sarah Jio. Boken handler om en mor som blir nødt til å la sin tre år gamle sønn være alene hjemme mens hun selv jobber nattevakt på hotellet. Når moren kommer hjem fra jobbe er sønnen forsvunnet. Som småbarnsmor er det delvis tøft å lese en fortelling som dette, det setter mange følelser i spill. Samtidig er dette en bok jeg ikke klarer å legge i fra meg, jeg må bare lese mer. Vil moren noen gang finne igjen sønnen sin i live?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Nå vet du kanskje svaret på det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mye innevær for tiden og det passer meg utmerket. Denne uka har jeg lest ut Det vokser et tre i Brooklyn av Betty Smith, det var ikke den helt store leseopplevelsen, men helt grei.
Nå har jeg startet på Fortell Zorbas, fortell, er ikke med i lesegruppa her inne, men det passet nå sånn ut å ta den fram nå. Ellers har jeg Stillisten av Donna Tartt stående på vent i hylla.Har blitt anbefalt den så mange ganger og nå fikk jeg den til 20.- kr. på en bruktbutikk så da slo jeg til.
Ønsker dere alle ei god helg.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg skal også lete etter Zorbas.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Høyres ut som ein spanande bok. Hadde vore greit å vite om den er basert på noko ekte, Ja. Drit i tempo, kvalitrt over kvantitet, alltid :-)

Denne helga er eg aleine heime og forutan husvask og ein tur eller tre blir det nok ein del lesing. Denne veka har eg lese Sult av Hamsun, og i går starta eg på Karthago av Joyce carol Oates. Er kome godt i gang og er ganske så fengsla! Satsar på å lese ut dei siste tre hundre sidene ila helga. Etterpå venter nemleg ein skatt på meg. For i går... I går kom ho!!! Murakami si nyaste bok landa i postkassa mi - og ho sniker seg forbi alle andre bøker på leselista!

I lydbokverda blei eg just ferdig med mi første Patrick Ness-bok: "The Crane Wife" - som eg har delte meiningar om... Likte jo, jau, men det er todelt, som historia. Alt som handla om medmenneskelege reaksjonar og utviklinga knytta til det var briljant og underhaldande, men referansane til kunstverket i boka og japanske eventyr øydela i mykje større grad enn kva det tilførte verdi, iallfall slik eg opplevde det. No er eg i gang med Den andre kvinnen av therese bohman, så langt er eg veldig begeistra, akkurat den type bok er ville ha. Lett i språket, artig og morosam samstundes som det finst kjensler av verdi og karakterar å bli glad i. Og så er ho nydeleg utført av Gisken Armand. Perfekt bok å lytte til når eg elles leser karthago som e flott tyngre, tristare, djupare og ja.. Litt meir krevande, på ein god måte

God helg til alle, måtte dne bringe mykje kos og hygge, uansett om det kjem frå perm, skjerm eller natur! =)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Gled deg til Murakami! På dansk er den delt i to, Bog 1 og Bog 2. Leste den første i juli og venter spent på fortsettelsen som skal komme i november. Skrev en kort omtale av Bog 1 her på Bokelskere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, jeg forhåndsbestilte boka, og var da såpass ivrig at jeg ved et uhell bestilte den danske boka uten å få det med meg. Bler dermed gaaaanske skuffa da en bok det stod "bog 1" på ramla ned i postkassa...sendte den i retur og bestilte heller den engelske for nå gadd jeg ikke venter lenger på en norsk versjon, og jeg leser engelsk ganske problemfritt. Er dog litt skeptisk nå etter,å ha skumlest en del ikke så positive anmeldelser... men, hallo...det er jo Murakami...hvor dårlig kan det da være, liksom?! :-D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, som jeg skrev i omtalen spriker anmeldelsene veldig. Selv syntes jeg Bog 1 var fantastisk og ga den en sterk femmer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Alltid et høydepunkt når favorittene kommer med nye bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helgen blir nok en del å gjøre. Jeg sluttet å høre lydbok Black House av Peter May, fordi jeg fikk ikke mer tid til å låne den mer over nett tjenesten jeg brukte fordi det er begrenset utlåns tid. Håper likevel jeg kan komme lengre denne helgen i En lykkens dag Camron Wrigt, fordi den har sine momenter og vil bli ferdig med den.

Håper alle får en flott helg og koser seg :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Lykke til med å bli ferdig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk for det, ble akkurat ferdig i kveld så fornøyd med det, fortsatt god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Då er endeleg fredagen komen igjen
Det blir godt med litt pause frå arbeid og renn
Og på yr er det melding om gråver og regn
Så for lesinga er det eit kjempebra tegn

Og den første på helga sitt repertoar
Det er Truman Capote sin dokumentar
Om eit firdobbelt drap i ein prærieby

Den er gamal men god, og har klassikar-ry

Blir eg ferdig med denne så startar eg lett
På ein Hoem, om landet som ingen har sett
Og i bil er eg aldri aleine i grunn
David Copperfield held meg med selskap ei stund

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Alt tyder på at du får en fin helg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaTove Obrestad WøienIngeborg GKjerstiEllen E. MartolIngvild SStig TritaolineAvaHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenSissel ElisabethAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinG