Nå er det helg igjen, og denne helgen er det friidrett igjen, Kontinentalcuppen i Ostrava. Ikkeno' idag, men fra ca 14.30-18.00 Lørdag og Søndag på NRK1/NRK2.

Denne helgen leser jeg De små folkens historia - Minoriteter i Europa, lånt på Strömstad bibliotek og "Through the Looking Glass" i Alice's Adventures in Wonderland.

Jeg har 14 dager igjen på meg til å få en bingorad på Halden Biblioteks Sommer Bokbingo, og 2 av bøkene i 'leser nå' gjør det, Oktoberfolket og Mannen med de blå sirkler, så en av de blir neste roman etter Alice.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Har bwegynt på den siste boka i serien om Virkelige ville vesten, og den heter Det siste slaget. Den omhandler slaget ved Little Big Horn i 1876 hvor Custer tapte så det suste etter å ha dummet seg fullstendig ut---

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er en fin følelse å bli ferdig med en god bok, og så finne ut at det er flere bøker av samme forfatter. Det er lange siden jeg ble rørt over en krim, den vanligste følelsen har vært irritasjon de siste årene. Apropos irritasjon, for mange år siden, meldte min gode kusine og bokelsker seg ut av en bokklubb som bare leverte bøker av Anne B. Ragde og Herbjørg Wassmo. Så gjorde jeg det samme, og viste forbrukermakt. Vet ikke hvilken virkning det hadde. Nå vil jeg gjerne anbefale William Shaw og "Fuglekikkeren" og så får man bare se. Persongalleriet er menneskelige, også de som bare så vidt er innom historien. Det er godt fortalt. Traumer og barndom blir vist frem, men ikke psykologisert i hjel. Takk for det. Harvest.no har lagt ut en artikkel om forbrukermakt som en utilstrekkelig strategi. Jeg skal lese den også, etter hvert. Har for mange baller i lufta. Så det å lese en formiddag er impulsivt og korttenkt, men også deilig.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Når det regnar på austlandet slik som i går
Blir det fønvind og varme i fjordbotnen vår
Så i solskinet sit eg med Beltø på fang
Og lar Lasarus-virkninga kome i gang

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Helg igjen ja :-)

Jeg leser Historie om et ekteskap av Geir Gulliksen denne helga. Jeg har kommet veldig kort enda, men den er kanskje god, får se. Her i Trøndelag blir det også utelesning denne helga :-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

No har eg endelig fått tak i boka Den Grønne Mil av Stephen King. Filmen er fantastisk, så håper eg at boka er enda litt betre når eg no skal begynne på den.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Åhh, som jeg misunner dere som skriver om utelesing i 20 grader og vel så det. Selv om vi har hatt sol i Hammerfest i dag har ikke gradestokken vist mer enn 10-12 grader, så all lesing blir gjennomført innendørs. Denne helgen leser jeg Skyggejakten av Jørgen Jæger. Jeg leste Monster av samme forfatter for et par år tilbake og har i ettertid tenkt at jeg kunne tenke meg å lese mer om lensmann Ole Vik, har derfor startet på den første boken om lensmannen i Fjellberghavn.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Lange dager, seine kvelder - det har vært ukas liv og leven. Jobb på dagtid, så rett i bilen til enda en fotballkamp i Hordaland eller Rogaland, kanskje til en stadion nær deg. To dagers pause fra dømmingen og dermed kunne jeg lese ferdig Zoo Europa, den siste til Nygårdshaug. Leser meg til at den har fått både medfart og godord, jeg gir boka en sterk femmer!

Innom på biblioteket i går torsdag og fant en forfatter og en tittel jeg aldri har hørt om før, jeg tenker på Ellen Emmerentze Jervell og boka Fjellfolk. Satt meg ut i 21 grader etter middag og begynte lesinga til denne unge forfatteren (født 1990). Hun er ingen novise ettersom hun i fire år var korrespondent for The Wall Street Journal - uten at det automatisk betyr at hun behersker romanformen. Men det gjør hun! 60 sider avgårde og jeg gleder meg hele tida til neste side :-)

Nå er det fire nye dager og kvelder med fotballdømming på rad. Kan nok lese litt søndag formiddag og boka blir med meg når jeg reiser til Eikelandsfjorden tirsdag kveld. Å vente på ei ferje, og å tøffe over fjorden, er lik lesetid :-)

Ei ny god lesehelg og uke, ønskes enhver i denne "bransjen" ;-)

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Denne helgen regner det helt forferdelig på Vestlandet. Det er planer om å være med venner denne helgen ,men i kveld har jeg lyst å lese videre i boken jeg har lånt nemlig Sjøormen i Essex av Sarah Perry startet på denne forrige helgen. Lydboken In Order to Live av Yeonmi Park, jeg hadde begynt å høre forrige helgen var en spennende historie, men oppleser var ikke så god synes jeg derfor sluttet jeg å høre denne. Kanskje jeg leser selve boka en dag.

Ønsker alle en flott helg og håper dere finner noe godt å lese :)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Solskinn, utendørslesing og på Kindlen den siste boka i Shetlandsserien til Ann Cleeves.
Wild Fire skal være den absolutt siste boka om Shetland og Detective Inspector Perez, og bra er det. Grei nok bok, men ingen fulltreffer hos meg. Men Kindlen er full av uleste bøker, så helgen er nok berget uansett.

De siste dagene har jeg lest dikt av Emily Dickinson. I dag leste jeg Dickinsons - I Started Early, Took My Dog. Diktet passer både for voksne og barn, og viser en del av Emily Dickinsons innlevelse og forestillingsevne. Det fortelles at hun selv aldri hadde sett havet, men hun kaster seg ut i det og bruker huset som metafor. (her er både "basement", "upper floor").

Jeg liker tittelen på diktet, det har tydeligvis også Kate Atkinson gjort, siden en av hennes krimromaner heter Started Early - Took My Dog.

I Started Early, Took My Dog

I started early, took my dog,
And visited the sea;
The mermaids in the basement
Came out to look at me,

And frigates in the upper floor
Extended hempen hands,
Presuming me to be a mouse
Aground, upon the sands.

But no man moved me till the tide
Went past my simple shoe,
And past my apron and my belt,
And past my bodice too.

And made as he would eat me up
As wholly as a dew
Upon a dandelion's sleeve -
And then I started too.

And he - he followed close behind;
I feelt his silver heel
Upon my ankle, - then my shoes
Would overflow with pearl.

Until we met the solid town,
No man he seemed to know;
And bowing with a mighty look
At me, the sea withdrew.

  • Emily Dickinson

  • God lesehelg!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Forrige helg og hittil denne uken har det blitt mindre lesing enn tenkt. Derfor har jeg fortsatt en god del igjen å lese av Anne K Elstads "Hjem", som det var tanken å fullføre da. Regner med å bli ferdig med den innen søndag kveld. Og, siden jeg er på biblioteket nå, er det godt mulig jeg plukker med meg en bok herfra. De ansatte på lokalbiblioteket er flinke til å stille ut lesverdige bøker på lett synlige steder i lokalet.
Sommeren varer fortsatt her på Vestlandet, ute er det nå 24 grader. God lesehelg :)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Sist sett

Violeta JakobsenBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingIngunn SAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandHarald KReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaKirsten LundJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendliesomniferumRune U. FurbergChristofer Gabrielsen