I boka følgjer vi Trille og Lena gjennom liv og vaffelrøre i eit heilt år. Ofte går det litt over styr i den vesle vika deira, der dei lagar taubane mellom husa, leikar andre verdskrig og opptrer som gatemusikantar. Då er det bra dei har slike som farfar og tante-farmor til å ordne opp. Men kva om det skjer noko som ingen kan ordne opp i?
Morosamt og lett skriv Maria Parr om glede og alvor, venskap og sorg og om lengten etter å vite heilt sikkert at den du er glad i er like glad i deg.
Hjartevarmande!
«Kjærligheten til barndom og oppvekstmiljø gir boken en helt egen varme.»
Guri Fjeldberg, Bergens Tidende
«Maria Parr er som ei kraftig plante skoten opp av ei frodig, vestlandsk li. Det er noko livat og energisk over måten ho skriv på, som grip tak i oss.»
Marianne Lystrup, Vårt Land
Opplesing: Maria Parr
Forlag Samlaget
Utgivelsesår 2017
ISBN13 9788252194593
EAN 9788252194593
Serie Trille og Lena (1)
Er ikkje ferdig med denne endå. Høyrer på lydboka i bilen til og frå jobb, og i dag høyrde eg kapittelet Snø, og om den tristaste dagen. Og eg berre sit og grin mens eg kjører! Er ikkje så lett å veta kva ein skal lesa når ein er gravid og lettrørt... :) Men for ei nydeleg bok! Gler meg til å høyra resten!
Dagen etter begynte pappa på sommarprosjektet. Det gjer han kvar sommar. Prosjektet er som regel noko stort og vanskeleg som skal byggast. Og det er alltid mamma som har bestemt det.
Nesten alle vaksne i bygda vår syng i blandakoret. Eit blandakor, seier pappa, er eit kor der alle blandar seg, både dei som kan synge, og dei som ikkje kan det.
Då såg farfar alvorleg på meg og sa at å sakne folk er den finaste triste kjensla som finst.
Se alle bokelskere som følger dette verketListe for å halde orden på bøkar eg vil anbefale barn å lese :) Spesielt tenker eg på lillesøstera mi på ti år. Også skal eg bli grunnskolelærar, gleder meg til å lese med borna på skulen!
Sølvbergets tilsette plukkar nynorskbøker for å gratulere Stavanger mållag med 100-årsdagen 10. desember 2015. Les meir her.