Oslo, 1932. Gunnar Erfjord er journalist Erik Erfjords storebror. Gunnar får stor oppmerksomhet da han melder overgang fra Sagenes fotballag til Lyn. Det blir enda verre da han blir observert sammen med den fascistiske grupperinga Stormlaget. Da Gunnar blir funnet myrdet på fotballbanen blir Erik, styrt av hevntanker og ungdommelig overmot, viklet inn i et spill som strekker seg fra regjeringskontorene til Oslos underverden. Dette er den andre romanen om den unge journalisten Erik Erfjord.
Forfatterduoen har nok en gang tatt utgangspunkt i virkelige hendelser, blandet storpolitikk, anekdoter og guttestreker, og skapt en drivende god krim fra en tidsepoke de kjenner bedre enn noen andre..
Bernt Rougthvedt er historiker og har tidligere skrevet en biografi om Sven Elvestad..
Terje Emberland er historiker og arbeider som seniorforsker ved Holocaustsenteret.
Forlag Schibsted
Utgivelsesår 2011
Serie Erik Erfjord (2)
Genre Krim
Omtalt tid 1918-1939
Omtalt sted Oslo
Se alle bokelskere som følger dette verketSkjønnlitteratur satt i historiske omgivelser. Fra romaner satt til eldre historiske omgivelser (f.eks. Jan Guillous trilogi om Arn Magnusson satt til Middelalderen), til nyere historiske omgivelser (f.eks. Anne Karin Elstads slektskrønike "Folket på Innhaug" satt til 1800-tallet, og Erling Pedersens slektskrønike om Anna og Johan satt til 1900-tallet).