Døden i kiosken

Knut Gribb og andre heftedetektiver

av (forfatter).

Bladkompaniet 2000 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.20 (5 terningkast.)

16 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Forfatteren gir i denne boken en fremstilling av heftedetektivenes internasjonale historie, fra deres utspring i 1800-tallets virkelige og oppdiktede kriminalister som Vidocq og Allan Pinkerton, Auguste Dupin og Sherlock Holmes, og til deres moderne inkarnasjoner i pocket- og TV-form. Først og fremst gir denne boken den fulle historien om Knut Gribb, hans eventyr, medhjelpere, motstandere og forfattere, og hans liv i medier. Boken inneholder en komplett bibliografi over alle Knut Gribb-eventyr og annen norskprodusert krim i hefteform. Har registre og litteraturliste.

Omtale fra forlaget

DØDEN I KIOSKEN
Mesterdetektiven Knut Gribb savner sin like i hele verden. Andre kriminallitterære sporhunder har hatt flere eventyr, men ingen har virksom over så lang tid.
Helt fra 1908 har Gribb holdt publikum i ånde med sine bedrifter og sine dueller med erkefiender som den hemmelighetsfulle Thomas Ryer og Olga Barcowa, kalt "den grønne redsel". Han ble skapt av Norges største kriminalforfatter, Sven Elvestad, for hefteserien Lys og Skygge, fortsatte i ukebladet Tidsfordriv, fra 1928 i Detektiv-magasinet, og fra 1971 i sin egen bokserie. Han har også opptrådt på film (skjønt ikke under eget navn), på teaterscenen og i radio.#11;Fortellinger om ham er oversatt til seks språk; han er tidenes mest berømte og populære heftedetektiv i Sverige, så vel som i Norge. Og han har konkurrert med seg selv under et dusin ulike navn og fire nasjonaliteter!
Med stort og smått - fortellinger, noveller, hørespill, "memoarer" og kriminaloppgaver - har Gribb opplevd nærmere 1600 eventyr. Historiene om ham er kommet i et samlet opplag på over 30 millioner. Rundt 80 forfattere har bidratt til hans saga, fra poeter som Herman Wildenvey (men skrev han virkelig Damen med de tusen Navne, slik han påstod?) og Kristen Gundelach, til lydproduktive populærforfattere som Øyulv Gran og Sverre Vegenor.
Men Knut Gribb var også en del av en litterær syndflod som omfatter hundrevis av serier og handlekraftige detektiver, som Nick Carter, Nat Pinkerton, Sexton Blake og Kaj Henning - så vel som Helgenen og Dashiell Hammetts og Raymond Chandlers helter:#11;Detektivheftene, de billige kioskseriene, som hadde sin glanstid fra rundt 1870 til ca. 1960, fordømt av det kulturelle borgerskap, forbudt av moralens voktere og elsket i filler av sitt unge publikum.

Bokdetaljer

Forlag Bladkompaniet

Utgivelsesår 2000

Format Innbundet

ISBN13 9788250943803

EAN 9788250943803

Språk Bokmål

Sider 349

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 4 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Riverton-klubben hedrer Sven Elvestads Knut Gribb"
  • "Filmen i Norge - norske kinofilmer 1995-2011" av Jan Erik Holst
  • "Norsk kriminallitteratur gjennom 150 år (Fakkel-bok)" av Bj²rn Carling
  • "Den store boka om Morgan Kane" av Atle Nielsen
  • "Juleheftenes historie - 100 år" av Haakon W. Isachsen
  • "Knut Gribb tar Bergenstoget" av Gunnar Staalesen
  • "Alvedansen - Knut Gribb" av Egil Sandø
  • "Verdens største detektiver" av Nils Nordberg
  • "Rittet fra Olesko" av Max Mauser
  • "Se hva som skjedde - historien om TV2" av Bjørn Eckblad
  • "Knut Gribb : sfærenes musikk ; Knut Gribb : gullets forbannelse" av Terje Emberland
  • "Riverton - Sven Elvestad og hans samtid" av Bernt Rougthvedt
Alle bokanbefalinger for dette verket