Skrinet

kriminalroman

av (forfatter).

Baskerville 2012 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.77 (31 terningkast.)

79 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

«Dersom De trenger meg i retten, vil min og Watsons adresse være et sted i Norge ...» Slik siteres en velkjent London-detektiv til slutt i den klassiske historien The Adventure of Black Peter. Men hva gjorde han egentlig i Norge sommeren 1895? Her kommer endelig det sensasjonelle svaret. Et grotesk øksemord i Kristiania åpner døren til en verden av koder og kabbala-mystikk. Noen går over lik i jakten på det tapte relikvieskrinet til St. Sunniva, nøkkelen til en hemmelighet som har vært bevart i over tusen år. Da hans klient blir bortført, har selv verdens største detektiv intet valg: Han må kaste seg ut i en forrykende jakt over halve Norge, i et siste desperat forsøk på å finne skrinet før morderen.

Bokdetaljer

Forlag Baskerville

Utgivelsesår 2012

Format Innbundet

ISBN13 9788281870529

EAN 9788281870529

Genre Krim Historisk litteratur

Omtalt tid 1800-tallet

Omtalt sted Norge

Språk Bokmål

Sider 460

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

5 17 6 3 0 0

Bokomtaler

Dette er noe så spesielt som en flunkende ny historie om Sherlock Holmes, skrevet 80 år etter Conan Doyles død. Og handlingen – som foregår i Norge – er nennsomt tilpasset den øvrige litteraturen om Holmes og Watson. Det er ikke gjort som med Knut Gribb, eller som i den ferske TV-serien Holmes, å flytte detektiven i tId og miljø. Og det oppfatter jeg som en viktig kvalitet.

Uten å hevde at jeg er noe språklig feinschmecker, oppfatter jeg av og til at spesielt elegant språkføring gir fortellingen en ekstra kvalitet. Et kroneksempel er Andrè Bjerke, men samme godfølelsen får jeg i denne boka. Slektskapet med språket i de originale Holmes-historiene er også tydelig.

Conan Doyles produksjon om SH består av 60 historier. Hele 56 er noveller på et trettitalls sider, og 4 er korte romaner. Skrinet blir i sammenligning en mastodont med sine 460 sider. Og selv om det gode Holmes-preget opprettholdes hele veien, er boka også en del av en annen sjanger, såkalt kode-krim. Ikke så overraskende når man ser forfatterens bakgrunn. Dette er en sjanger jeg stort sett holder meg unna, men her syns jeg det fungerer svært bra, og er helt sentralt i handlingen uten å ødelegge Holmes-preget.

Løsningen på det hele er svært finurlig, og holder samme høye kvalitet som resten av boka. Heldigvis antydes det flere mulig oppfølgere.

Selve boka som fysisk gjenstand er også jevnlig omtalt på Bokelskere. En flunkende ny bibliotekbok – som dette var – er kanskje det staseligste av alt, da bibliotekene gjerne er flinke til å foliere nye bøker for å øke slitestyrken deres. En svært god bokopplevelse, og en bok jeg tror alle Sherlock Holmes-elskere vil ha stor glede av.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En herlig bok av Fauskanger! Denne er spennende, morsom og veldig interessant. Det er vanskelig å legge fra seg boken da man først har begynt å lese. Språket som blir brukt i boken passer utmerket og humoren som blir brukt passer perfekt!

Har begitt meg ut i hans andre bok om Oscar, "Skarlagenssalen", og synes denne holder like god kvalitet!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Langdryg bok, som til tider var kjedelig. Alt for mange sider. Holmes holdt alt for mye for seg selv, uten at jeg som leser fikk vite så mye. Vanskelig å tenke seg løsningen, eller forslag til løsning.

Kan ikke huske å ha lest noe Sherlock Holmes fra før, men det frister ihvertfall ikke til gjentagelse, dessverre.

Måtte lese den ferdig, selv om den var langdryg og noe kjedelig, for jeg måtte jo få vite hvem morderen var!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

denne likte jeg! Historisk krim , med en vri. Hvem var egentlig St.Sunniva? Spennende lesing. Obs, mye detaljer, men det hører med. Fauskanger har fengslet meg

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg falt pladask for denne boken og gir den terningkast 6. Med sine mysterier, som blant annet går gjennom kabbala og svinger innom frimurerne, med spørsmålet om hvem som er morderen og ikke minst hvor skrinet er, holder boken deg fanget helt til de siste sidene. Denne anbefales alle som liker krim, og alle som liker en god historie!
Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Dersom noen skulle finne på å utslette hele Jerusalem så grundig at det bare ville være et krater tilbake, ville selv en slik katastrofe spille liten rolle for verdensreligionene som har lagt sin elsk på denne lokaliteten. Man ville ganske enkelt utrope hullet i bakken til det hellige krater.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Spennende å se hvor mange av disse bøkene jeg kommer til å lese.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Krimbøker nyttet til lesing i krimprosjekt!


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Fullmåne over Uroba" av Helge Kåre Fauskanger
 • "Mosebokmysteriet" av Tom Knox
 • "Skamtegnet - gjengitt etter Oskar Prods Brattenschlags etterlatte nedtegnelser" av H. K. Fauskanger
 • "Skorpionbrosjen - gjengitt etter Oskar Prods Brattenschlags etterlatte nedtegnelser" av H. K. Fauskanger
 • "Skarlagenssalen, eller Det røde rom gjengitt etter Oskar Prods Brattenschlags etterlatte nedtegnelser - kriminalroman" av H. K. Fauskanger
 • "Påskekrim 2016 - 17 kriminalnoveller" av Unni Lindell
 • "Bålet - roman" av Pål Gerhard Olsen
 • "Gothams guder" av Lyndsay Faye
 • "Eirik Blodøks" av Torgrim Titlestad
 • "Slangeskriftene" av Jessica Cornwell
 • "Så dyrt et liv - et Falkener og Wilberg-mysterium" av Jan Boris Stene
 • "Mørkets fyrstinne - og andre historier" av Elin Brodin
Alle bokanbefalinger for dette verket