En bok som har en meget god start og slutt, et fremragende plott, men som kunne vært strammet inn en tanke i midtpartiet - dette til tross, en meget god krimdebut som jeg anbefaler påskekrimentusiastene! Anderledes, kunnskapsrik og fengende!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Artig med en flunkende ny Sherlock Holmes-bok, det ville nok moret Conan Doyle stort! Men nettopp fordi Fauskanger er så kunnskapsrik, stusser jeg på flere ting i boken. På side 32 omtales "fine fruer i massive krinoliner". Dette er i 1895!

"Massive krinoliner" var noe kvinner gikk med i 1865! Tretti år senere var noe slikt ikke å se, det burde Fauskanger fått med seg om han har studert bilder fra 1890-årenes Kristiania. Språket kan også være litt rart, og her snakker vi ikke om at Fauskanger prøver å gjøre stilen gammelmodig. På side 199 opptrer uttrykket "den hatede", men på norsk sier vi "den forhatte".

Helt sært er forfatterens uttrykk "lite nok", som jeg etter hvert forstod at han bruker i stedet for "knapt". (Side 179: "Hvis frk Vestbys beskyttere lite nok kunne hjelpe henne" skal leses "Hvis frk Vestbys beskyttere knapt kunne beskytte henne".) Dette er ikke gangbar norsk, og det burde forlaget gjort oppmerksom på, så ofte som han bruker uttrykket.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Egil StangelandHarald KReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaKirsten LundJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt Tøsdal