Viser 1 til 5 av 5 omtaler

Jeg falt pladask for denne boken og gir den terningkast 6. Med sine mysterier, som blant annet går gjennom kabbala og svinger innom frimurerne, med spørsmålet om hvem som er morderen og ikke minst hvor skrinet er, holder boken deg fanget helt til de siste sidene. Denne anbefales alle som liker krim, og alle som liker en god historie!
Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En herlig bok av Fauskanger! Denne er spennende, morsom og veldig interessant. Det er vanskelig å legge fra seg boken da man først har begynt å lese. Språket som blir brukt i boken passer utmerket og humoren som blir brukt passer perfekt!

Har begitt meg ut i hans andre bok om Oscar, "Skarlagenssalen", og synes denne holder like god kvalitet!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

denne likte jeg! Historisk krim , med en vri. Hvem var egentlig St.Sunniva? Spennende lesing. Obs, mye detaljer, men det hører med. Fauskanger har fengslet meg

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er noe så spesielt som en flunkende ny historie om Sherlock Holmes, skrevet 80 år etter Conan Doyles død. Og handlingen – som foregår i Norge – er nennsomt tilpasset den øvrige litteraturen om Holmes og Watson. Det er ikke gjort som med Knut Gribb, eller som i den ferske TV-serien Holmes, å flytte detektiven i tId og miljø. Og det oppfatter jeg som en viktig kvalitet.

Uten å hevde at jeg er noe språklig feinschmecker, oppfatter jeg av og til at spesielt elegant språkføring gir fortellingen en ekstra kvalitet. Et kroneksempel er Andrè Bjerke, men samme godfølelsen får jeg i denne boka. Slektskapet med språket i de originale Holmes-historiene er også tydelig.

Conan Doyles produksjon om SH består av 60 historier. Hele 56 er noveller på et trettitalls sider, og 4 er korte romaner. Skrinet blir i sammenligning en mastodont med sine 460 sider. Og selv om det gode Holmes-preget opprettholdes hele veien, er boka også en del av en annen sjanger, såkalt kode-krim. Ikke så overraskende når man ser forfatterens bakgrunn. Dette er en sjanger jeg stort sett holder meg unna, men her syns jeg det fungerer svært bra, og er helt sentralt i handlingen uten å ødelegge Holmes-preget.

Løsningen på det hele er svært finurlig, og holder samme høye kvalitet som resten av boka. Heldigvis antydes det flere mulig oppfølgere.

Selve boka som fysisk gjenstand er også jevnlig omtalt på Bokelskere. En flunkende ny bibliotekbok – som dette var – er kanskje det staseligste av alt, da bibliotekene gjerne er flinke til å foliere nye bøker for å øke slitestyrken deres. En svært god bokopplevelse, og en bok jeg tror alle Sherlock Holmes-elskere vil ha stor glede av.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Langdryg bok, som til tider var kjedelig. Alt for mange sider. Holmes holdt alt for mye for seg selv, uten at jeg som leser fikk vite så mye. Vanskelig å tenke seg løsningen, eller forslag til løsning.

Kan ikke huske å ha lest noe Sherlock Holmes fra før, men det frister ihvertfall ikke til gjentagelse, dessverre.

Måtte lese den ferdig, selv om den var langdryg og noe kjedelig, for jeg måtte jo få vite hvem morderen var!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

BertyHilde Merete GjessingBjørg RistvedtHarald KSolDolly DuckKirsten LundTonesen81Pi_MesongretemorEivind  VaksvikLars MæhlumBur1LailaAvaLilleviArveTanteMamieLeseberta_23Akima MontgomeryTrude JensenTor-Arne JensenBerit RBjørg L.Hanne Kvernmo RyeJulie StensethRufsetufsaCarine OlsrødMarianneNInger-LiseNorahTine SundalVariosaSverreKristin71Tone SundlandWenche VargasMorten JensenMarit HåverstadChristoffer Smedaas