Sinna mann

av (forfatter) og Svein Nyhus (illustratør).

Cappelen 2003 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.16 (50 terningkast.)

214 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I Pappa bor Sinna Mann. Boj og mamma må passe på så ikke Sinna Mann kommer ut, for stakkars den som står i veien når Sinna Mann kommer. Boj har lyst til å fortelle noen om Sinna Mann, men munnen er låst igjen med sju låser, superlim og hundre spiker. Da finner Boj ut at han skal skrive et brev til kongen. Og kongen kommer og sier at det ikke er Bojs skyld, og at Pappa skal få bo hos ham til han har reparert seg selv, og Sinna Mann ikke er farlig og innesteng lenger.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen

Utgivelsesår 2003

Format Innbundet

ISBN13 9788202231163

EAN 9788202231163

Språk Bokmål

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Bildebokprisen 2003

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

21 19 8 1 1 0

Bokomtaler

En pappa som slår, en mamma og en Boj som gjør alt de kan for å trøste pappa når han har dårlig samvittighet for det etterpå. En brutal og alvorlig bok om vold i hjemmet og at man kan fortelle det til noen. Kanskje går det an å ordne det til slutt?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Akkurat ferdig med både bok og film, og må faktisk si at jeg likte filmen bedre enn boka!! Dette er en sterk og viktig bok/film som viser barnets side i et hjem med vold. Selv om dette er en barnebok/flim vil jeg si den passer godt for alle som har vært i den situasjonen, uansett alder. Dette kan åpne opp for samtaler med de små om et vanskelig tema. Bare vær obs på hva som kan komme i ettertid for dem da man første åpner opp for å snakke om noe så vanskelig.
Filmen får et terningkast 6 av meg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Jeg har en hobby. Denne gleder jeg meg stort over! Jeg samler på barnebøker, gode barnebøker! Men jeg har også kjøpt noen sinnsyke barnebøker som jeg aldri ønsker å lese for et barn. Gleden jeg får av en god ikonotekst, en god historie, fantastiske komposisjoner og illustrasjoner er noe annet enn å kose seg med en god roman. Jeg ønsker derfor å lage en liste over bøkene i hylla, og kanskje inspirere noen andre til å gi barna sine og seg selv gode opplevelser. Foreldre flest er ikke oppdatert i forhold til barnelitteratur og tilbyr ofte barna bøker de selv har lest da de var små, eller kjøper på tilbud. Kvalitet innenfor og utenfor permen er det veldig stor forskjell på. Jeg oppfordrer alle til å bruke penger på gode bildebøker og gi norske bildebokforfattere et levebrød. Vi trenger dem! Jeg trenger dem! Store deler av lønna mi går til min store glede, kunsten for alle aldre. La deg rive med!

Denne lista ble lang og litt av en jobb å kommentere. Kommer derfor til å åpne den og skrive kommentarer innimellom. Den er altså ikke ferdig, men under konstruksjon.

Håper den kan inspirere til fine gaver, gode opplevelser og engasjement.


Godt sagt! (24) Varsle Svar

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Her er 9 bøker jeg mener er flotte eksempler på den moderne litteraturen for barn og unge. De tar for seg tunge temaer som sviktende foreldre, mobbing, misbruk og sorg, men det er også bøker som tar vare på et ungt sinns håpefulle blikk på verden.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bøker lest i mai 2013


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Barnebøker du kanskje ikke vil la barna lese alene, enten pga tema, bildebruk, språkbruk eller at innholdet rett og slett trenger forklaring.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Tikk takk, sier Tiden" av Gro Dahle
 • "Den helt vidunderlige grisen Nøffi" av Gro Dahle
 • "Den grådige ungen" av Gro Dahle
 • "Hemmeligheten til fru Plomme" av Gro Dahle
 • "Krigen" av Gro Dahle
 • "Bak Mumme bor Moni" av Gro Dahle
 • "Håret til mamma" av Gro Dahle
 • "Pappa!" av Svein Nyhus
 • "Roy" av Gro Dahle
 • "Ingen" av Svein Nyhus
 • "Akvarium" av Gro Dahle
 • "Blekkspruten" av Gro Dahle
Alle bokanbefalinger for dette verket