Sterkt berørende bok om vold i familien. Har nettopp sett tegnefilmen som er bygd på denne boka. Den var om mulig enda sterkere. Den ble vist på et kurs for helsesøstre, og beskriver så utrolig godt hvordan barn som lever under slike forhold, kan ha det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 5 svar.

For en gangs skyld synes jeg filmen var bedre enn boka. Lydeffektene var utrolig sterke. Jeg var på premieren og mange ble dypt rørt... Jeg er litt usikker på hvor unge barne kan være før man leser en sånn bok for dem?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vil selv bruke denne boka i jobben min, først og fremst for de jeg vet (eller har mistanke om) opplever vold i familien. I slike tilfeller er det ingen nedre aldersgrense synes jeg. -Så lenge som barnet kan forstå ordene og tolke bildene. Og det gjør selv temmelig små barn. Jeg tror ikke at denne boka vil virke skremmende på et barn som selv har opplevd å bli slått, eller se familiemedlemmer bli det. Tvert i mot. De er jo ofte selv veldig "alvorlige" barn, og denne boka viser at de ikke er alene og at det er mulig å få hjelp. (Min rolle blir å skaffe familien det). For barn som har vært forskånet fra å oppleve "sinna mann" i sitt liv, er jeg litt mer usikker på når det kan passe å lese den sammen med dem. Fra 2 klasse kanskje? Men det er viktig å ha en beredskap for å kunne ta seg av vanskelige ting som evt. måtte komme opp, hvis den blir lest for en hel klasse. Skolehelsetjenesten er da et naturlig valg. Håper man kan få kjøpt filmen etterhvert også, da jeg er enig i at den formidler budskapet enda bedre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har sett tegnefilmen på et seminar for førkskolelærere. Vi var faktisk den første som så den! (ble vi fortalt)utrolig vellaget!! :) Jeg har også sett skuespillet. Fantastisk! Denne boken berører så mange mennesker, og er virkelig en fantastisk bildebok og allealdersbok!! En tidløs klassiker!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt enig med deg! Og så har boka så fantastiske illustrasjoner!

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

Carine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda ANinaKirsten LundJulie StensethChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangReidun VærnesToveMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  Vaksvik