Pepper, kaffe, bomull, tobakk, sukker, poteter. Denne boken handler om planter som har blitt selvsagte i den norske hverdagen. Historiene om hvordan de erobret verden og forandret våre liv er fulle av drama: oppdagelsesreiser, slavetrafikk og drømmer om makt og rikdom. Plantene har blitt brukt som medisin, mat og nytelsesmiddel, men også blitt møtt med fordommer og forbud. De er omgitt av myter, løgner, skandaler og anekdoter. Seks planter som forandret verden forteller disse historiene, fra plantenes opprinnelse og til i dag. Forfatteren kombinerer botanikk og kulturhistorie, og viser hvordan plantene endret kosten og klærne våre, våre sosiale omgangsformer, byggeskikker og arbeidslivet. Eva Mæhre Lauritzen er botaniker og har i mange år jobbet med formidling ved Naturhistorisk museum ved Universitetet i Oslo.
Forlag Akademika
Utgivelsesår 2012
Lettlest bok om noen av plantene som brukes stort sett over hele verden. Ble kanskje ikke helt som forventet, kunne gått litt dypere inn på plantene.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketKandissukkeret som ble fremstilt der (Chania på Kreta), var godt kjent i Norden allerede på 1600-tallet. Det var vanlig å la klumpen gå fra munn til munn slik at alle fikk smake, sikkert med god spredning av bakterier.