Ikke fordi den har et svar, men fordi den har en sang

av (forfatter).

Cappelen Damm 2013 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.95 (22 terningkast.)

55 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Tor Åge Bringsværd har skrevet en fabelaktig fortelling. Handlingen foregår i en ukjent verden og i et fremmed landskap. Det er en roman om kjærlighet og svik, tilgivelse og blindt hat. Om å gå seg vill når alle sier at du er på rett vei, om respekt for alt levende og om den store overveldende en-gang-i-livet kjærligheten som enkelte av oss er så heldige -- eller uheldige -- å møte i løpet av livet.


Ammer har en skitten jobb. Han rydder opp i rasket. Fjerner det myndighetene har bestemt at skal fjernes. Han setter aldri spørsmålstegn ved viktigheten og nødvendigheten av det han gjør. utfører bare oppdragene sine så raskt og smertefritt som mulig. Deretter går han hjem til Vala. Vala har bllå pels og lang hale. Selv om de er av ulik art elsker Ammer Vala og hun ham. Han er menneske og hun olin, de møter noen stygge blikk, men i det store og hele er forholdet godtatt av omgivelsene.


Men når krisen rammer slår hatet og mistroen mot alt som er annerledes rot. Plutselig kan ikke mennesker og olin leve i fredelig sameksistens lenger. Og Ammer må legge ut på sitt livs vanskeligste ferd for kjærligheten.


Ikke fordi den har et svar, men fordi den har en sang er en spennende og nydelig historie som ikke slipper taket før siste side er lest. Ingen skriver om tiden vi lever i på en så presis og tankevekkende måte som Tor Åge Bringsværd.

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2013

Format Innbundet

ISBN13 9788202397302

EAN 9788202397302

Genre Fantasy

Språk Bokmål

Sider 338

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

5 13 3 0 1 0

Bokomtaler

Første bok jeg har lest av forfatteren. For en fantasi som løper løpsk. En annen leseopplevelse med en hund i hovedrollen. Morsom, gode poeng og absolutt verd å lese. "For også det er nestekjærlighet.. å luke byen for ugress, slik at det som e ment å gro kan få bedre vekstvilkår"

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En kan dra paralleller til apartheid, til Øst og Vest Berlin, til den kalde krigen, til alle typer Borgerkriger og ikke minst til arbeidet med bevaring av planter og dyr, utfra det en leser her. Fortellingen er krevende og full av ting det gjør godt å tenke litt på før en leser videre. Samtidig som det er en fantastisk fortelling som setter lys på ting i et nytt univers. Jeg likte virkelig godt boken og anbefaler den gjerne videre. Jeg lånte den på biblioteket på grunn av tittelen og er glad for at jeg gjorde det!
Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Alle bærer maske, svarte Omar. Du bærer maske, du også. Det viktigste er bare at vi velger masken vår selv, og ikke bare tar den som andre vil gi oss.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

I vår natur [...] finnes det tre årsaker til konflikt. Først konkurranse: Jeg vil ha det du har. Dernest mangel på tillit: Jeg er redd for at du vil ha det jeg har. Det tredje punktet kalles "ære" - man må slåss over et ord, et smil, ethvert tegn på manglende respekt. Akkurat så enfoldig er det.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Mennesket er et levende byggesett. Når det faller fra hverandre, kan det reises opp igjen ved hjelp av de minste klossene det er satt sammen av.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Men hvem bestemmer her?" spurte jeg Run en dag.
"De eldste, ikke sant?"
Run bare viftet med ørene og klødde seg på nesen.
"Det må jo være noen som bestemmer," sa jeg.
"Alle bestemmer," sa Run.
"Hva med De eldste?"
"De eldste sørger for at det som vi bestemmer blir gjort virkelig," svarte Run.
Det var naturligvis løgn. Men jeg sa ingenting. Jeg lot som om jeg trodde henne. Men jeg vet jo at det ikke kan være slik. For det må alltid være noen som bestemmer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hun nevner ham ikke ved navn. Slik skikken er når vi forsøker å glemme noen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Vår verden er dugg" av Tor Åge Bringsværd
 • "Skyformasjonane på San Fransisco sørhimmel i grålysninga 30. april 1882 og grunnane til at vi ikkje har sett namn på dei - reiser mellom språk" av Rolf Theil
 • "To år, åtte måneder og tjueåtte netter" av Salman Rushdie
 • "Kalifens gave" av Tor Åge Bringsværd
 • "Jesus - en mytisk biografi" av Tor Åge Bringsværd
 • "Veneziansk spaserstokk med elefanthode - 4. råk" av Tor Åge Bringsværd
 • "Tyll - roman" av Daniel Kehlmann
 • "Lanny" av Max Porter
 • "Når du minst venter det - fragmentroman" av Tor Åge Bringsværd
 • "Øyet og virkeligheten - dikt" av Kolbein Falkeid
 • "Golemen & dsjinnen - roman" av Helene Wecker
 • "Slipp håndtaket når du vrir - roman" av Tor Åge Bringsværd
Alle bokanbefalinger for dette verket