Rosens navn

av (forfatter) og Carsten Middelthon (oversetter).

Den norske bokklubben 2002 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.93 (344 terningkast.)

1626 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Den lærde franciscaner William fra Baskerville og hans elev Adso befinner seg i et benedictinerkloster i Italia i år 1327. Hver dag i en uke finner man en myrdet munk, og William må løse klosterets gåte. Sentralt i gåten står klosterets mektige og hemmelighetsfulle bibliotek. William samler bevis etter bevis, tolker kryptiske og kodede manuskripter og fører leseren rett i klosterets hemmelige labyrint. Boken er filmatisert.

Bokdetaljer

Forlag Den norske bokklubben

Utgivelsesår 2002

Format Innbundet

ISBN13 9788252542097

EAN 9788252542097

Serie Århundrets bibliotek

Genre Historisk litteratur

Omtalt tid Middelalderen

Språk Bokmål

Sider 499

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Riksmålsforbundets oversetterpris 1985

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

103 158 51 23 6 3

Bokomtaler

Fasinerende krimroman med mønster etter Scherlock Holmes og dr. Watson, men med handlingen lagt til et kloster i middelalderen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En bok om tro, tvil, kjærlighet til kunnskap og begjær etter makt. Samtidig er den også en kriminalroman og en historisk roman. Jeg har brukt enormt med tid på denne boken, ikke fordi den er dårlig, men fordi den er tung å fordøye, særlig på det språklige planet. Boken holder høy kvalitet det er det ingen tvil om, men det blir litt høytsvevende og ordrikt for meg til tider. Kunne jeg gitt 4,5 hadde den fått det, siden det ikke går lander den på fire.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Det fins ingenting som heftigere favner hjertet enn kjærligheten.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

"...frykt dem som er villige til å dø for sannheten, for vanligvis blir de årsak til at mange andre dør med dem, ofte også før dem og istedenfor dem."

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Inntil nå gikk jeg ut fra at bøker bare handlet om det som lå utenfor bøkenes verden, guddommelig eller menneskelig. Men selvfølgelig, jeg burde jo være klar over at ikke sjelden snakker bøker om bøker som om de snakket med hverandre, men da blir biblioteket enda mer urovekkende. Det er jo stedet for århundrelang mumlende samtale, en uhørlig stille dialog mellom pergament og pergament, det blir noe levende, et tilholdssted for krefter som ikke lar seg dominere av et enkelt menneskelig intellekt, et skattkammer av hemmeligheter, hentet fra mange representanter for den menneskelige ånd og de overlever alle dem som har vært opphavet, for alt formidles videre.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Kjærlighet fødes ikke som sykdom, men blir sykdom når tanken, takket være manglende tilfredstillelse, blir til besettelse.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

For ikke alle sannheter er like vel egnet for et hvilket som helst øre, ikke all løgn blir oppfattet som løgn selv av det frommeste sinn.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Mye fransk, mye bra!

Hvor mange har dere lest av disse?


Godt sagt! (22) Varsle Svar

Kjernesamlingen er 100 utvalgte bøker innen skjønnlitteratur for voksne. Litterær kvalitet har stått sentralt i utvelgelsen, i tillegg ønsker vi å vise Bergen Offentlige Biblioteks identitet og egenart, og fremheve bredden av litteratur som finne på biblioteket. Derfor vil allerede kanoniserte verker stå side om side med tegneserier og krim. 100 bøker er svært få, så dette er ingen komplett kanon, men et utvalg av det beste biblioteket har å by på. Samlingen er valgt av oss som jobber på biblioteket, gjennom en demokratisk prosess med diktatoriske undertoner. For å få bredde i samlingen, har vi etterstrebet å ha representanter fra underkategoriene verdens kanon, norsk kanon, bergen og omegn, og i tillegg sjangrene poesi, skuespill, krim og spenning, fabelprosa og tegneserier.


Godt sagt! (11) Varsle Svar

Jeg lagde tidligere en liste over de tretti beste bøkene noensinne skrevet. Her kommer fortsettelsen.


Godt sagt! (10) Varsle Svar

De 99 beste krimtitlene i det 20. århundret. Forøvrig er en serie på 13 bøker utgitt av Gyldendal/ De norske bokklubbene fra april 1994 til februar 1996, en del av denne listen. Fire bøker fra den opprinnelige lista ble vanskelige å spore og jeg fikk problemer med å legge dem til, ettersom dette var bøker jeg ikke har. De er Max Mauser (psev for Jonas Lie) Rittet fra Olesko, Torben Nielsen - Nitten røde roser, Hans-Krister Rönblom - Höstvind och djupa vatten og Dorothy Leigh Sayers - The Nine Taylors. Flinke sjeler kan få hjelpe til med å få lagt til disse;-D


Godt sagt! (9) Varsle Svar

Har i det siste kommet over bøker hvor bøker har en sentral plass i handlingen. Alle bokelskeres drøm eller;-) Tenkte det kunne være morsomt å lage en liste på det, her er en start. Trenger hjelp til å fylle på...


Godt sagt! (8) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Foucaults pendel" av Umberto Eco
 • "Gravlunden i Praha - roman" av Umberto Eco
 • "Sort messe ; Stemmen som hvisket ; Heksesabbat" av John Dickson Carr
 • "Spionen som kom inn fra kulden" av John Le Carré
 • "Lady Chatterleys elsker" av D.H. Lawrence
 • "Blikktrommen" av Günter Grass
 • "Beretningen om et varslet mord" av Gabriel García Márquez
 • "En passende ung mann" av Vikram Seth
 • "Gösta Berlings saga" av Selma Lagerlöf
 • "Mitt navn er Karmosin" av Orhan Pamuk
 • "Buddenbrooks - en families forfall" av Thomas Mann
 • "Livlegens besøk" av Per Olov Enquist
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver