Prep

av (forfatter).

Picador 2005 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.80 (10 terningkast.)

38 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Lee Fiora er en intelligent, skoleflink og observant fjortenåring som på eget initiativ søker seg til den velrenommerte pensjonatskolen Ault i Massachusetts. Lee kommer fra en middelklassefamilie i Indiana, og hun kommer inn på Ault med stipendpenger, noe hun holder skjult for sine bedrestilte medelever. Romanen handler om oppvekst, kjønn og klasse.

Omtale fra forlaget

Lee Fiora er en intelligent, skoleflink og observant fjortenåring som på eget initiativ søker seg til den velrenommerte pensjonatskolen Ault i Massachusetts. Lee kommer fra en middelklassefamilie i Indiana, og hun kommer inn på Ault med stipendpenger, noe hun holder skjult for sine bedrestilte medelever. Romanen handler om oppvekst, kjønn og klasse.

Bokdetaljer

Forlag Picador

Utgivelsesår 2005

Format Innbundet

ISBN13 9780330441261

EAN 9780330441261

Omtalt sted Nordøstlige Stater

Språk Engelsk

Sider 406

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 7 1 1 0 0

Bokomtaler

Vi følger Lee Fiora, en middelklassejente som ved hjelp av stipend tilbringer fire skoleår på den eksklusive kostskolen Ault.

På overflaten er dette en beretning om klasseforskjeller, og utfordringene ved å gå fra å være best i et mindre samfunn til middelmådig i et større. Men boken klarer på en stilfull måte å overbringe hvor rart det er å leve i en liten boble som først og fremst består av de folkene man hele tiden har i sin umiddelbare nærhet, hvordan man vet hvem alle er, og likevel ingen fordi man bare kjenner dem i denne spesielle settingen. Det er et folkehøgskole-over-litt-for-mange-år over hele kostskolekonseptet.

Lee viser deg også hvordan det var å være ung, hvor lett det er å se forbi sitt eget potensiale, hvor viktig jakten på en plass i gruppen, samt det å samtidig kunne få være alene er på en og samme tid. Ungdomstiden er intens, klein, levende, og veldig veldig øyeblikksviktig for enhver tenåring. Fortellerstemmen i boken bidrar til å gjøre leseren bevisst på dette ved å innimellom beskrive det hele fra et senere tidspunkt, som voksen og mer observerende.

Språket er solid(også oversettelsen), i det hele tatt er boken solid og velskrevet, og går neppe ut på dato med det første.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Flere år senere, i et bryllup, hørte jeg presten beskrive ekteskapet som noe som delte sorgen i to og fordoblet gleden, og det jeg tenkte på da var ikke den fyren jeg var sammen med på den tiden, ei heller en perfekt imaginær ektemann jeg kanskje kom til å treffe en dag; jeg tenkte straks på Martha.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Noen mennesker behandler man feil, og senere er vi forberedt på å behandle andre mennesker rett. Kanskje det høres veldig beregnende ut, men jeg er takknemlig fir disse testfirholdene, og jeg vil gjerne tro at alt jevner seg ut-jeg har sikkert vært en øvelse for noen andre mennesker, mot eget vitende,

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Lesesirkel 2012-2013


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Skippy dør" av Paul Murray
  • "Søvnens hus" av Jonathan Coe
  • "26a" av Diana Evans
  • "Ulvinnen" av Elin Brodin
  • "Så kom vi til slutten - roman" av Joshua Ferris
  • "En liten historie om lengsel - roman" av Jens M. Johansson
  • "Et uvedkommende liv" av Camilla Gibb
  • "Landlig lykke" av Judith O'Reilly
  • "Penelopiaden - myten om Penelope og Odyssevs" av Margaret Atwood
  • "Karin og Kareem - roman" av Mattis Øybø
  • "Ingen vet hvem jeg er" av Margreth Olin
  • "Jeg er Charlotte Simmons" av Tom Wolfe
Alle bokanbefalinger for dette verket