På innsiden

historien om mitt politiliv

dokumentar

av (forfatter) og Thomas Winje Øijord (medforfatter).

Kagge 2015 E-bok

Gjennomsnittlig terningkast: 4.18 (39 terningkast.)

89 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Eirik Jensen var i en årrekke en av politiets mest betrodde medarbeidere. Han var utradisjonell og frittalende, og i løpet av sine over tretti år i tjenesten tilegnet han seg betydelig kunnskap om hva som må gjøres for å forebygge kriminalitet.
I På innsiden inviteres leseren inn i politiets arbeid. Jensen har gått i bresjen for den såkalte dialogmodellen, der man foregriper kriminalitet ved å snakke med motparten.
Han har gått i dialog med blant annet A-gjengen, B-gjengen, Young Guns, Hells Angels og Bandidos. Tanken er å behandle folk som mennesker, ikke som kriminelle.
Så lenge de ikke trår over grensene som loven setter.
Slik etablerte han et enormt kontaktnett. Kollegaer omtalte ham som en som var på jobb 24 timer i døgnet.
Så smalt det.

Bokdetaljer

Forlag Kagge

Utgivelsesår 2015

Format E-bok

ISBN13 9788248915829

EAN 9788248915829

Omtalt sted Norge

Omtalt person Eirik Jensen

Språk Bokmål

Sider 280

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 14 14 7 2 0

Bokomtaler

Antakelig vil noen (store) ergre seg over at jeg omtaler bøker jeg ikke har lest. Dag og Tid ved Roald Helgheim omtaler denne i positive ordelag, for eksempel "ei bok som er drivande godt skriven, med rundeleg bruk også av saftig tale, i pakt med eit innhald der det er flust med drama, sigrar og tilbakeslag."

Eirik Jensen er en politimann som velger dialog og forebygging med stor tro på lokal tilstedeværelse og kontakt mellom politi og potensielle lovbrytere, som gjengmedlemmer. Politimannen som er siktet for grov korrupsjon og medvirkning til grovt narkotikabrotsverk, har ennå ikke fått vite hvilke konkrete handlinger dette dreier seg om (men advokaten hans vet det visst).

Noen små vil det more. Jeg skal lese denne (siden jeg allikevel må på biblioteket for å låne en bok om en kvinne skrevet av en mann).

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Drivende fortalt, men den gir få svar. Dialogmodellen for politiarbeid er effektiv, men har risiko for hevn og, underforstått, kan ende en politkarriere hvis eller når en angiver slår tilbake. Boka er imidlertid hovedsaklig en rettferdiggjøring av Jensens forståelse av politiarbeid og kritikk av ledelse som ikke gir nok albuerom til å utføre den og en ny generasjon politifolk uten den praktiske og pragmatiske tilnærmingen til politiyrket.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her er min omtale av Eirik Jensens På Innsiden - Historien om mitt politiliv. Linken fører til min bokblogg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

«Min greie er å se individet. Prøve så godt jeg kan å skille kriminaliteten fra personen, se at i praksis finnes det bare kriminelle handlinger, ikke kriminelle mennesker. En kriminell er som regel en person med sin egen og helt spesielle historie bak seg, og det er med på å forklare de aller fleste uheldige valg og handlinger. Mange kriminelle liv kan best forstås i lys av psykiatrien, og av og til kan det være akutt. Andre kan du oppleve at det ikke finnes en reell utvei for, selv om de ønsker å bryte – de er fanget i et sosialt mønster og et belasta miljø, fanget i sitt eget liv.»

Purk eller skurk? Det eneste som er 100 % sikkert er at Eirik Jensen har vært purk – det er det boken På innsiden Historien om mitt politiliv handler om. En bok Eirik Jensen har skrevet i samarbeid med Thomas Winje Øijord og som sitatet er hentet fra.

Om Eirik Jensen er skurk – nærmere bestemt om han har gjordt seg skyldig i grov korrupsjon og medvirkning til narkotikainnførsel, skal tingretten skal ta stilling til. Dommen forventes i september.

Jeg har ikke fulgt med på alt som er sagt og skrevet i forbindelse med rettsaken. Det eneste jeg tror 100 % på, er at uansett utfall av rettsaken blir dommen i tingretten anket. Da blir saken spisset og mer interessant å følge med på.

Det er ikke vanskelig å kjenne sympati med Eirik Jensen. Jeg håper at han ikke har gjort det han er siktet for. Det er som den rufsete og uortodokse politietterforskeren i krimromaner som må kjempe mot håpløse sjefer oppover i systemet – han heier en på.

Eirik Jensen ble arrestert i februar 2014. Boken På innsiden Historien om mitt politiliv ble utgitt i 2015, et år etter arrestasjonen. Utgaven jeg har lest har jeg kjøpt. Jeg har ikke fulgt med på hva Eirik Jensen har bedrevet før saken mot han begynte å rulle. Derfor var boken interessant å lese – det er hans historie om sitt yrkesliv. Boken handler veldig lite som det som har skjedd etter at han ble arrestert. Men den er grei å ha med seg før dommen faller og den videre behandling i rettsapparatet.

Omtalen er kopi av et innlegg på bloggen min her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En skikkelig røverhistorie fra virkeligheten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Jeg mente at nok var nok. De mest slitne gatetraverne er våre mest sårbare samfunnsmedlemmer, det bør være et helsemessig tilbud til dem. Ingen er tjent med at politiet raserer det vesle livet de har og gjør hverdagen ekstra vanskelig. Jeg ville at Oslo-politiet skulle heve blikket og angripe omsettere og importører og fokusere på å beslaglegge større kvanta - før stoffet traff gatene.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Politiets oppgave er å forebygge at alvorlige kriminelle handlinger rammer publikum. Hvis det derimot skjer, skal vi ha gjort alt som er mulig for å oppklare og iretteføre handlingen. Jeg mener derfor at vi til enhver tid må sitte på oppdatert informasjon om alle relevante miljøer som kan påføre publikum, samfunnet og politiet store utfordringer. I klartekst innebærer det breddeetterretning, gode kriminalanalyser og det å alltid fokusere på strategiendringer - det må være endringsvilje i egen organisasjon.
Politiet har ikke råd til å bli en stillesittende aktør. De siste årene har jeg observert en mer avventende strategi og holdning. Det liker jeg dårlig.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Misbrukere og syke folk på gata har alltid vært en kjempeutfordring for Oslo. Hvordan håndterer du dem? Hvilke løsninger skal du tilby? Det er mange spørsmål, få gode svar, og alle som tusler gjennom Oslo sentrum ser at det er en evig problemstilling. Jeg mente at nok var nok. De mest slitne gatetraverne er våre mest sårbare samfunnsmedlemmer, det bør være et helsemessig tilbud til dem. Ingen er tjent med at politiet raserer det vesle livet de har og gjør hverdagen ekstra vanskelig. Jeg ville at Oslo-politiet skulle heve blikket og angripe omsettere og importører og fokusere på å beslaglegge større kvanta - før stoffet traff gatene.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Maktposisjoner i hierarkiske organisasjoner kan fort misbrukes, og hvis de som forvalter makten ikke er utstyrt med godt utviklede sosiale ferdigheter, kan mye gå veldig galt. Posisjon er som oftest umulig å utfordre, og feil person kan stelle i stand mye ubehag for dem som kun ønsker å gjøre en god jobb.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Politiyrket er allsidig, det holder ikke bare å utøve skjønn, du må være en menneskekjenner, rett og slett en god psykolog. Og du må være synlig, til stede der det skjer, og mens du er der, må du snakke med folk, ikke bare til dem. På Nesodden snakka ordensmakta med alle, betjentene ble kjent med borgerne. Det medførte at innbyggerne følte seg trygge, de følte seg passa på. Det er jo litt av meningen med å ha politifolk i arbeid.
Du skal føle deg trygg. Politiet skal skape tillit.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker som omhandler kriminelle hendelser som har skjedd i virkeligheten. Utstilte bøker i biblioteklokalene februar 2016.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leseutfordring 2017

En bok anbefalt av bibliotek/biblotekar
En bok som har stått på "skal lese listen" i lang tid
En bok basert på brev
En lydbok
En bok av en farget person
En bok med en av de fire årstid i tittelen
En bok som er en fortelling i en fortelling.
En bok skrevet av flere forfattere
En thriller om spionasje
En bok som har bilde av en katt på fremsiden
En bok hvor forfatteren bruker pseudonym
En bestselger fra en sjanger du sjeldent leser."
En bok som omhandler/skrevet av en person med uførhet
En bok om reiser
En bok med undertittel
En bok publisert i 2017
En bok som handler om monster/mystiske skapninger
En bok du har lest før og som garantert får deg til å smile
En bok om mat
En bok om karriereveiledning
En bok som har et "ikke mennesklig perspektiv"
En bok som har en rød rygg
En bok med handling i villmarken
En bok du likte da du var barn
En bok skrevet av en forfatter som er fra et land du aldri har besøkt
En bok som har karakterens navn i tittelen
En novelle fra krigstid
En "steampunk novel"
En bok skrevet av en upålitelig person/forfatter
En billedbok
En bok hvor karakteren har en annen etnisk bakgrunn enn deg
En bok som omhandler interresanne kvinner
En bok som går over to ulike tidsepoker
En bok som har en måned eller ukedag i tittelen
En bok som har et hotell som tema/ramme for fortellingen
En bok som handler om eller har "hotell" i tittelen.
En bok skrevet av en forfatter du beundrer
En bok som blir film 2017
En bok som handler om andre ferier/høytider, enn jul
En bok som er nr 1 i en serie du aldri har lest før
En bok du har kjøpt på reise
En bok anbefalt av en forfatter du liker
En bestselger fra 2016
En bok om flyktninger og/eller immigranter
En bok som har et familiemedlem/begrep i tittelen
En bok som handler om en eksentrisk karakter
En bok du har kjøpt på bruktbokmarked
En bok på 800 sider
En bok som er nevnt i en annen bok
En bok som handler om vanskelige temaer
En bok basert på mytologi
En bok fra en sjanger/undersjanger du aldri har hørt om før


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Forbindelsen - Jensen vs. Cappelen, 16 tonn hasj og vår tids største politiskandale" av Torgrim Eggen
 • "En narkojegers bekjennelser" av Øyvind Olsen
 • "Skjulte djevler - kriminalroman" av Eirik Jensen
 • "Attentatet - kriminalroman" av Eirik Jensen
 • "Blodig brorskap - på innsiden av Oslos gjenger" av Per Asle Rustad
 • "I skyggen av sharia" av Mohammad Mostafaei
 • "Ingen murer er for høye - mitt liv med dop, kriminalitet og politikk" av Trond Henriksen
 • "Menneskejeger - fra et liv som drapsetterforsker i Kripos" av Asbjørn Hansen
 • "Ingen bror får bli igjen - en kamptolks beretning om krigen i Afghanistan og Norges svik" av Faizullah Muradi
 • "Kuppet - på innsiden av Norges mektigste mafiafamilie" av Rolf J. Widerøe
 • "Da Tina ble drept - en kriminaldokumentar" av Erlend Frafjord
 • "Monika-saken - min historie - fra drapsetterforsker til varsler" av Robin Schaefer
Alle bokanbefalinger for dette verket