Omtale fra forlaget
Nevromantiker kom ut første gang på norsk i 1999 i Torgrim Eggens oversettelse. Fortsatt er romanen en moderne klassiker som har skapt en helt ny type dataorientert undergrunnskultur, «cyberpunk». Handlingen er lagt til den dystopiske underverdenen i Chiba City, Japan. Hovedpersonen Case finner kodede hemmeligheter i cyberspace (et utrykk Gibson fant opp). Stilen minner om en hardkokt krim, med en marerittaktig visjon av et mulig fremtidssamfunn, og som all god science-fiction peker den på og forstørrer trekk i vårt eget samfunn.
Forlag Cappelen Damm
Utgivelsesår 2024
Format E-bok
ISBN13 9788202818517
EAN 9788202818517
Serie The neuromancer trilogy (1)
Genre Science fiction
Språk Bokmål
Sider 317
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Hva skal man si? Eneste grunnen til at jeg ikke ga den en 6-er var at jeg følte den hadde fortjent et litt annet språk. Usikker på om det igjen hadde redusert universet han skaper eller ikke, men helt klart en bok som er verd å lese.
Nå har jeg ikke selv lest altfor mange Cyberpunk-romaner, men antar at om dette ikke er den beste, så ligger den i alle fall på topp 5. Likte du The Matrix-filmen (ja, det finnes bare 1, i motsetning til generell oppfatning), vil du garantert like denne. Sammenligningene mellom de 2 er så opplagte at selv om du leste den baklengs, ville du sett dem. Hackeren Neo er en tro kopi av Case sin personlighet, og Molly er garantert forbildet til Trinity, samt boken har sin egen "Matrix", altså to historier, hver med en analog og en digital verden. Selve handlingen er ulik, så ikke tro du har "sett" historien før, men det er allikevel så mange likheter at det gjør det umulig å tro at The Wachowski's ikke leste Neuromancer før de skrev filmen.
182 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verketMest sannsynlig et evigvarende prosjekt i å grave opp denne type litteratur på norsk. Planen er også å lage noen klare definisjoner på P-A og dystopia med kriterier som må oppfylles for å bli karakterisert som dette.
Jeg kommer ikke til å ha lest alle bøkene som legges til her til enhver tid da den er ment som huskeliste og for research (i mangel av et bedre norsk ord).
Min liste over de fem tøffeste jentene som ikke er hovedpersoner.
Nær framtid med gjenkjennelig teknologi. Jeg leter lenge mellom hver gang jeg finner bøker jeg synes passer i denne kategorien. Ikke helt Cyberpunk. Serier er representert med første bok men her er også enkeltstående noveller. Kom gjerne med tips om du vet om andre.
Bøker jeg ville lese i 2016 som aldri blir lest fordi lista over 2016-bøker ble så altfor lang (og samtidig utilstrekkelig). Så dette er "leftovers" pluss diverse som nok dukker opp meir eller mindre spontant. Foruten desse reste-bøkene har eg planer om å
1) lese fleire klassikare
2) utforske meir japansk litteratur - rett og slett fordi eg falt pladask for Haruki Murakami
3) utvide sjangrene eg les, F. Eks vil eg forsøke meg på litt fantasy (fordi den såkalla "urbane fantasy-en" i Neil Gaimans Neverwhere gav meirsmak. Også innen Sci-fi, gjerne med humor og satire, som i Hitchhikers guide to the Galaxy, vil eg lese meir