Når det koker

en amatørs opplevelser som kjøkkenslave, à la carte-kokk, pastamaker og lærling hos en slakter i Toscana

av (forfatter) og Morten Hansen (oversetter).

Font 2009 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.60 (5 terningkast.)

16 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er historien om forfatterens kulinariske dannelsesreise. Han prøver å overleve som kjøkkenslave på en berømt gourmetrestaurant på Manhattan. Han drar også til Toscana for å lære hemmeligheten bak hjemmelaget pasta og å slakte okser og griser.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Font

Utgivelsesår 2009

Format Innbundet

ISBN13 9788281690417

EAN 9788281690417

Omtalt sted New York Italia

Språk Bokmål

Sider 345

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 1 3 0 0 0

Bokomtaler

Som avveksling kan denne vere midt i blinken - spesielt om ein er meir enn normalt interessert i restaurantbransjen og matlaging.
Bill Buford er ein forfattar/ redaktør som i godt vaksen alder vil lære meir om livet på kjøkkenet, og han går etterkvart heilt inn i det, blir lærling. Han skildrar det gastronomiske miljøet,både i New York og Italia.
Han skriv godt om det ganske barske hierarkiet som kjenneteiknar kjøkkenet i restaurantlivet - om alt frå oppvaskar til den øverste sjefen. Med innleving fortel han om korleis det er å vere kjøkkenslave - (Bent Stiansen seier i Forord at "Restaurantbransjen er kjent for å være en av verdens hardeste bransjer") - om alt hemmelighetskremmeriet i forhold til oppskrifter - måtar å lage og koke pasta på... ( og eg som trudde at det var enkelt!!) - og mykje meir....
Eg likte boka stort sett, sjølv om eg reknar meg som middelmådig på kjøkkenet, men siste sidene vart litt vel spesielle, avslutta med skumlesing.
Terningkast 4.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nok et bevis på at innholdet i frysedisken ikke når opp. Man kan misunne menneskene rundt Middelhavet deres matkultur. For en glutenallergiker er dett nesten syn å bli presentert for så mye pastafaglig snadder...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ikke desto mindre blir italienere fortsatt litt grøtete i målet av sentimentalitet når de snakker om polenta, ikke ulikt selve retten, og får minnebilder om en sotsvart gryte og en lang tresleiv i hånden på en tante et sted oppe i nord.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Dette året testet Mario ut et nytt motto: "Altfor mye er bare så vidt nok."

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En gang spurte jeg ham hvordan han koker egg.
"Oi,oi," sa han, "et egg er veldig viktig. Gi en kokk et egg, og det vil fortelle deg hva slags kokk han er. Et egg er krevende å koke. Man må forstå egget for å kunne koke det, særlig hvis det er et egg man vil spise."

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

16 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Lister som inneholder dette verket

Det finnes en del bøker som har et spesielt fokus på mat og drikke.
Kulinarisk litteratur, rett og slett.

Ikke kokebøker - selv om mange av bøkene inneholder også matoppskrifter.

Her er det altså snakk om skjønnlitteratur som leses med vann i munnen og en anelse av deilige dufter i nesen...

Helst vil jeg ha bøker på norsk på denne listen, men unntak kan taes til vurdering.

Takk til alle som kommer med velsmakende forslag!

Bon appétit! Enjoy! Vel bekomme! Hyvää ruokahalua! ¡Buen provecho!
Bom apetite! Vælgagnist! Jó étvágyat! Verði þér að góðu!
Dobrú chuť !
Ith gu leòir! Bonum appetitionem! Selamat makan! Kia mākona!


Godt sagt! (10) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Bagateller for lisvnytere - vin og mat i magisk kombinasjon" av Eyvind Hellstrøm
  • "En ytterst interessant bok om alt du ikke vet" av John Lloyd
  • "Mørk safari - beretningen om Henry M. Stanley" av Tomm Kristiansen
  • "Nostalgisk ordbok" av Petter Wilhelm Blichfeldt Schjerven
  • "Terroristene - roman om en forbrytelse" av Maj Sjöwall
  • "Kokkejævler" av Anthony Bourdain
  • "Snut, snut, kaffegrut - roman om en forbrytelse" av Maj Sjöwall
  • "Det lukkede rom - roman om en forbrytelse" av Maj Sjöwall
  • "Brokeback-fjellet - historier fra Wyoming" av E. Annie Proulx
  • "Mannen som gikk opp i røyk - roman om en forbrytelse" av Maj Sjöwall
  • "Forbrytelse og straff. Bd. 2" av Fjodor M. Dostojevskij
  • "Den franske løytnants kvinne" av John Fowles
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver