Omtale fra forlaget
On average, people squander forty days annually trying to remember things they've forgotten. Joshua Foer used to be one of those people. But after a year of training, he found himself in the finals of the U.S. Memory Championship. He also discovered a truth we too often forget: In every way, we are the sum of our memories. In "Moonwalking with Einstein", Foer draws on cutting-edge research, the cultural history of memory and the techniques of 'mental athletes' to transform our understanding of human remembering. He learns the ancient methods used by Cicero and Medieval scholars. He meets amnesiacs, neuroscientists and savants - including a man who claims to have memorized more than nine thousand books. In doing so, he reveals the hidden impact of memory on our lives, and shows how we can all dramatically improve our memories. At a time when electronic devices have all but rendered our individual memories obsolete, Foer's book is a quest to resurrect the gift we all possess, but that too often slips our minds.
Utgivelsesår 2011
Format Heftet
ISBN13 9781846140297
EAN 9781846140297
Språk Engelsk
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Innsiktsfull og frydefull lesning. Foer skriver svært godt om et tema som til tider virker underlig perifert og samtidig helt sentralt, nemlig hukommelsen. Perifert fordi vi har fått så mange hjelpemidler at vi med stor letthet kan finne fram opplysningene vi trenger. Vi trenger ikke lenger utenatlæring. Men som deltakende journalist tar Foer oss med på konkurranser som nettopp fokuserer på ferdigheter i å huske. Selv om ferdighetene består å gjengi rekkefølgen av kort i kortstokker og lange tallrekker, får Foer vist at de fleste med litt innsats kan lære seg dem. God hukommelse er ikke medfødt.
Foer lar oss møte både hukommelsesatleter og -forskere. En gjennomgangsfigur, Tony Buzan, ble på 1990-tallet kjent for sine gjør-det-selv-bøker i hukommelsestrening også i Norge.
Boka bygger på forfatterens egne erfaringer, intervjuer og gjennomgang av relevant faglitteratur. På denne måten viser han at vi ikke kan klare oss uten å huske, samtidig som det ikke bare et en mekanisk evne, men grunnlaget for innovasjon og kreativitet. Rammen som binder boka sammen er Foers egne erfaringer med hukommelsestrening og deltakelse både i amerikanske og internasjonale mesterskaper. Grunnlaget for boktittelen får vi likevel ikke vite før godt over halvveis i boka. Oversettelsen til norsk virker overbevisende god.
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketHukommelsen er som et spindelvev som fanger opp informasjon. Jo mer det fanger opp, desto større blir det. Og jo større det blir, desto mer fanger det opp.
Den store misforståelsen er at vi har trodd at hukommelsen i hovedsak trer i kraft når man pugger. Det vil si at man hamrer ting inn i hodet til det er proppfullt av informasjon. Man har glemt at å huske er en prosess der man må bruke fantasien.
[…] selv om vi klager over at vi glemmer så mye i hverdagen […] er kanskje den største feilen vi gjør, at vi glemmer hvor sjelden vi glemmer.
Man kan bare huske hvis man har bestemt seg for å spisse ørene.
Livet ser ut til å gå fortere når vi blir eldre fordi det blir mindre å huske på. «Hvis det å huske er å være menneskelig, betyr det å huske mer at man er mer menneskelikg,» sa Ed.
68 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verketLiker å kunne se, på enkel måte, hvilke og hvor mange bøker jeg har fått med meg i løpet av ett år. Synes ofte at jeg får lest alt for lite, men når jeg ser listene mine har det jo blitt noen bøker. Likevel - skulle gjerne rukket så mye mer!