Lotte i Weimar er Thomas Manns hyllest til en annen stor tysk dikter, Johan Wolfgang von Goethe. I september 1816 kommer Charlotte Kestner til Weimar. Hun har et håp om å få treffe nettopp Goethe, som var hennes ungdoms flamme. 44 år tidligere hadde Goethe gjort Charlotte udødelig gjennom å skrive henne – i rollen som Lotte – inn i romanen Den unge Werthers lidelser. I 2008 mottok Per Qvale den prestisjefulle Bastianprisen for oversettelsen av Lotte i Weimar. Før dette hadde romanen faktisk aldri foreligget på norsk. Boken utkom i 1939 og ble skrevet da Mann (1875–1955) var i eksil i USA, ikke som en fortsettelse av Goethes roman, men mer i form av et fiktivt nachspiel til den. Thomas Mann mottok Nobelprisen i litteratur i 1929. «Elegant, vittig, klokt og ikke minst respektfullt rammende om et stadig utsatt møte med en skrantende og selvoppslukt storeuropeisk myte.» Johnny Halberg i «Her er anmeldernes favoritter 2007», Dagbladet Om Thomas Mann på norsk wikipedia Om Thomas Mann på engelsk wikipedia Om Thomas Mann på Store Norske Leksikon Om Thomas Mann på Nobelorganisasjonens nettsider
Utgivelsesår 2011
ISBN13 9788205410053
EAN 9788205410053
Genre Historisk litteratur
Omtalt tid 1800-tallet
Omtalt person Johann Wolfgang von Goethe
Et dikt, vet De, er som et kyss, som man gir verden.
Se alle bokelskere som følger dette verketfødt 6. juni 1875 i Lübeck i Schleswig-Holstein, Tyskland,
død 12. august 1955 i Zürich i Sveits
Wikipedia
Her er alleboktitlene nevnt i boka Livet! Litteraturen! av Tor Eystein Øverås.
Bøker jeg ikke finner på Bokelskere: