Kitchen confidential

adventures in the culinary underbelly

av (forfatter).

Bloomsbury 2001 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.09 (34 terningkast.)

115 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Etter 25 år med "sex, drugs, dårlig oppførsel og haute cuisine", har kokken og forfatteren Anthony Bourdain bestemt seg for å fortelle alt. Fra sin første østers i Gironde til hans lavere posisjon som oppvasker i en fiskerestaurant i Provincetown; fra kjøkkenet på Rainbow Room på toppen av Rockefeller senter til narkolangere i East Vilage; fra Tokyo til Paris og tilbake til New York igjen.

Omtale fra forlaget

Etter 25 år med "sex, drugs, dårlig oppførsel og haute cuisine", har kokken og forfatteren Anthony Bourdain bestemt seg for å fortelle alt. Fra sin første østers i Gironde til hans lavere posisjon som oppvasker i en fiskerestaurant i Provincetown; fra kjøkkenet på Rainbow Room på toppen av Rockefeller senter til narkolangere i East Vilage; fra Tokyo til Paris og tilbake til New York igjen.

Bokdetaljer

Forlag Bloomsbury

Utgivelsesår 2001

Format Heftet

ISBN13 9780747554257

EAN 9780747554257

Omtalt person Anthony Bourdain

Språk Engelsk

Sider 307

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

11 15 8 0 0 0

Bokomtaler

Da jeg oppdaget at det ikke var skrevet en eneste kommentar om denne boka, tenkte jeg at dette må sannelig noen gjøre noe med!

Det er noen år siden jeg leste denne boka, men jeg glemmer likevel ikke hvordan jeg skogglo meg gjennom den. Alt fra beskrivelsen av den lille gutten som ikke liker noe som helst, men som plutselig går inn for å ta innersvingen på foreldrene sine. Fra den dagen han bestemmer seg for at rå østers skal gå ned på høykant, skal mat komme til å stå i sentrum i resten av hans liv.

Forfatteren jobber seg møysommelig opp fra oppvasken i de kjipeste restauranter til å bli en virkelig anerkjent kokk. Gjennom boka fravristes den ene hemmeligheten etter den andre i restaurantbransjen. Visste du forresten hvorfor man aldri bør velge fisk som dagens på en søndag eller mandag? Tenk deg at de ferste råvarene er levert kanskje så sent som torsdag om du er heldig, og har ligget på kjøla hvor dørene har gått opp og igjen minst tusen ganger før den ligger på fatet ditt som "dagens" på søndag ... Da får du nemlig ikke lyst på fisk! Og bestiller du biff som "well done" - vær da sikker på at du får det dårligste stykke kjøtt som kan oppdrives på dette kjøkkenet!

Eller visste du hvorfor maten du lager hjemme på ditt eget kjøkken aldri kan bli den samme som på en fin restaurant? På en fin restaurant bruker man aldri lettprodukter ... Sånn er det med DEN saken ... Og så er det selvsagt noe med sjalottlauk og garnityr!

Med humor og vidd beskrives hverdagen på kjøkkenet. Og trodde du at intriger kun var noe som foregikk på kvinnearbeidsplasser, tar du skammelig feil! Det er bare litt mer komplisert når intrigene oppstår mellom menn som har de skarpeste kniver som sine viktigste arbeidsredskaper ... Den tøffeste kokken har flest og styggest kutt og brannsår på hendene sine.

Dersom du er glad i mat og lurer på hva som egentlig foregår i kulissene når du besøker en fin restaurant, er dette boka for deg! Jeg for min del har kjøpt 10-15 eksemplarer av denne boka. Personlig har jeg kun et eksemplar selv - resten er gitt bort i presanger. ;-)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Tenker ofte på denne boka- Når jeg ser en ny restaurant eller en anmeldelse. En dannelsesbok for alle som spiser

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"ikke missforstå meg, jeg elsker resturantbransjen. helvete heller, jeg er fortsatt i restaurantbransjen"

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

115 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Lister som inneholder dette verket

Det finnes en del bøker som har et spesielt fokus på mat og drikke.
Kulinarisk litteratur, rett og slett.

Ikke kokebøker - selv om mange av bøkene inneholder også matoppskrifter.

Her er det altså snakk om skjønnlitteratur som leses med vann i munnen og en anelse av deilige dufter i nesen...

Helst vil jeg ha bøker på norsk på denne listen, men unntak kan taes til vurdering.

Takk til alle som kommer med velsmakende forslag!

Bon appétit! Enjoy! Vel bekomme! Hyvää ruokahalua! ¡Buen provecho!
Bom apetite! Vælgagnist! Jó étvágyat! Verði þér að góðu!
Dobrú chuť !
Ith gu leòir! Bonum appetitionem! Selamat makan! Kia mākona!


Godt sagt! (10) Varsle Svar

Part 2 av bøkene som er nevnt i Gilmore Girls!
Jeg kommer nok ikke til å lese alle, men jeg har lyst til å prøve å få lest flest mulig :)


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fordelen med sakprosabøker er at de kan leses fra A til Å, men også fra H til T. Eller O til Z. De kan plukkes fram for å få et lite sniff av historien de forteller, i de fire minuttene det tar å koke et egg eller de to det tar å vente på at datteren din skal få på seg uteklærne.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Kokk på ville veier - jakten på det perfekte måltid" av Anthony Bourdain
  • "Glade dager med den nakne kokken" av Jamie Oliver
  • "Islands Klokke"
  • "Jack" av Ulf Lundell
  • "Marionetten" av John Le Carré
  • "I krabbegang - en novelle" av Günter Grass
  • "Mannen som døde som en laks" av Mikael Niemi
  • "En komikers oppvekst" av Jonas Gardell
  • "Gudfaren" av Mario Puzo
  • "Den lange søvnen" av Raymond Chandler
  • "Stekte grønne tomater på Whistle Stop Cafe" av Fannie Flagg
  • "Manhattan - historier om New York" av Torgrim Eggen
Alle bokanbefalinger for dette verket