Omtale fra forlaget
En novembernatt i 1994 begynner et hus å brenne i utkanten av den lille byen Marbäck. Politiet er raskt på plass, og unge Louisa blir funnet død. Men det viser seg at hun ble drept allerede før brannen inntraff. Ble den påsatt for å skjule forbrytelsen? En mann dekket av blod blir funnet i skogen. Han blir dømt for drapet på Louisa, men hevder hele tiden sin uskyld. Mannen heter Edvard, og ingenting blir igjen det samme for forbryterens slekt. Elleve år senere dundrer stormen Gudrun inn i historien og virvler opp nye bevis. Kan Edvard være uskyldig, som han hele tiden har hevdet? Er drapsmannen fortsatt på frifot? Jærtegn beveger seg gjennom flere slektsledd og er en stemningsfull spenningsroman om sosial stigmatisering, bygdedyret og om hvordan sannheter etablerer seg. «Carlsson briljerer …» Tarald Aano, Stavanger Aftenblad «Christoffer Carlsson … er en av de dyktigste og mest effektive svenske krimforfatterne …» Dagens Nyheter
Forlag Gyldendal
Utgivelsesår 2022
Format Heftet
ISBN13 9788205565098
EAN 9788205565098
Serier Gyldendal pocket Hallandsviten (1)
Genre Politi og detektiver Krim
Omtalt tid 1990-1999
Språk Bokmål
Sider 398
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Jeg likte godt de to siste delene av denne boken. Den er som en kriminalroman, men også som en fortelling om menneskeskjebner. Så den har en dybde det ikke er vanlig å finne i denne typen bøker. Derfor anbefales den.
Jeg har skrevet noen få ord her: Betraktninger
Isak bor i den lille byen Marbäck i Sverige. Onkelen Edvard er et stort forbilde. En kveld brenner det i et hus. Louisa som er kjæresten til Edvard omkommer i den påsatte brannen. Politiet er tidlig ute med sin mistanke mot Edvard, og han ender i fengsel. Kan det være at politiet har feil gjerningsmann?
Fint skildret hvordan en hendelse kan påvirke en hel by i mange år.
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketDet heter jo at døden tar en. Men ikke alltid. Noen ganger blir livets slutt også beskrevet som at man blir kalt hjem. Selve veien hjem er ofte en ferd gjennom en tett skog, noen ganger over en eng eller en åpen sjø, men betydningen er den samme: Vi virker en stund på jorden, elsker og sårer og jobber, alt det store og det lille. Og så, når verket skal avsluttes, får man vende hjem og hvile.
Et knytteneveslag løser også en konflikt. I noen minutter.
26 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket