Omtale fra forlaget
Året er 1734. 14-årige Ingeborg dett på isen, og får hjelp av Mikkel til å kome seg opp. Ingeborg blir forelska i Mikkel, og byrjar å drøyme om han om nettene. Men det fins eit hinder mellom dei, ein farlig løyndom som må bli avslørt, og som vil få alvorlege konsekvensar for alle involverte. Dette er forfattarens debutroman.
Forlag Samlaget
Utgivelsesår 2021
Format Lydfil
ISBN13 9788234003998
EAN 9788234003998
Genre Historisk litteratur
Omtalt tid 1700-tallet
Språk Nynorsk
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Eg las boka på kort tid. Grunn? Ho greip meg. Ho er enkel, men språket let meg kome nært innpå. Ttist, men håpefull og vakker opp i det heile.
Aina Basso er historiker og det merker man på de tidsriktige detaljene i denne debutromanen. Basso skrev en historisk masteroppgave om blodskam på 1700-tallet. Da var straffen for å få barn med nære slektninger halshugging. Hun fant stoffet til denne romanen i rettsdokumenter og tingbøker fra 1700-tallet, på Statsarkivet i Trondheim og på Riksarkivet i Oslo og København. Det har ført til en nydelig roman om Ingeborg og Mikkel og om et vondt og vanskelig tema. Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger
Ingen må vite er både vond og vakker. En poetisk historie om dobbelt overgrep i historisk tid og ung kjærlighet som ikke lar seg bøye.
150 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verketDenne lista er laget etter bidrag fra mange bokbloggere og andre bokelskere på nettet. Alle som bidro fikk plukke ut 5 av sine favorittbøker for å legge til lista. Klikk på linken så ser du det endelige resultatet:
Nedenfor ser dere et lite utvalg av de 210 bøkene på lista.
Små bøker som tar liten plass i kofferten. Behageleg innhold. Låg vekt. Lar seg dele med andre. Fine. Spanande. Tåler litt vassprut og solkrem. Traktorstøv og oljesøl. Låg pris. Engelsk og norsk.
Boktips hadde vore gøy. ;) Det er vel eigentleg målet med denne lista mi.
Skjønnlitteratur satt i historiske omgivelser. Fra romaner satt til eldre historiske omgivelser (f.eks. Jan Guillous trilogi om Arn Magnusson satt til Middelalderen), til nyere historiske omgivelser (f.eks. Anne Karin Elstads slektskrønike "Folket på Innhaug" satt til 1800-tallet, og Erling Pedersens slektskrønike om Anna og Johan satt til 1900-tallet).