Ildtunger

av (forfatter).

Elin Hansen 2019 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.67 (6 terningkast.)

10 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Ildtunger bygger på hekseprosessene i Finnmark på 1600-tallet, som var blant de verste i Europa. I dette fylket, som hadde rundt 3000 innbyggere på den tiden, ble minst 92 mennesker brent på bål, mange av dem etter først å ha blitt utsatt for tortur i form av blant annet vannprøven. Året er 1621. Den nye trolldomsforordningen av 1617 kunngjøres på alle tingsteder i Vardøhus len. I Vadsø blir moren til ti år gamle Siri Pedersdatter anklaget for å ha inngått en pakt med djevelen. Som voksen må Siri kjempe mot et stadig sterkere trolldomsrykte. Heldigvis står Torvald ved hennes side. Han er hennes lyspunkt blant mennesker som vil henne vondt.

I etterordet skriver historiker og forsker ved Universitetet i Tromsø, Rune Blix Hagen: «De aller fleste av dem som ble siktet, torturert og brent for trolldom, oppfattet ikke seg selv som hekser. Menneskene ble gjort til trollfolk.» Dette er noe jeg setter søkelys på i romanen og som avspeiles i tittelen Ildtunger.

Bokdetaljer

Forlag Elin Hansen

Utgivelsesår 2019

Format Innbundet

ISBN13 9788269171105

EAN 9788269171105

Genre Historisk litteratur

Omtalt tid 1600-tallet

Omtalt sted Finnmark

Språk Bokmål

Sider 316

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 4 2 0 0 0

Bokomtaler

Omhandler hekseprosessene i Finnmark på 1600-tallet. Anbefales

Godt sagt! (0) Varsle Svar

BOKOMTALE: Ildtunger av Elin Hansen. Leseeksemplar fra forfatteren

Det er 1600-tallet, og kvinner med spesielle kunnskaper blir ansett som hekser og brent på bålet. Da moren til Siri, Maren må bøte med livet, flytter Siri inn til tanten og onkelen. Det blir ikke så greit. Det skal etter hvert vise seg at Siri er lik på sin mor når det gjelder kunnskaper. Hun får hjelp til å flykte og det blir en dramatisk ferd.

Dette var en fin bok som det var veldig hyggelig å få lese. Jeg gleder meg masse til neste bok.

Trykk på linken under hvis du vil lese hele omtalen.

Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Siri Pedersdatter mistet faren sin i en heftig vinterstorm på sjøen, og bare noen år senere ble moren hennes brent på bålet, beskyldt for å dyrke djevelen. Morens søster og ektemannen lar Siri bo hos dem; ektemannen ikke uten protester. En munn til å mette når fisket var så dårlig, og kornet var dyrt, ble til gnisninger mellom mann og kone. I tillegg ble Siri utstøtt av mange i det lille samfunnet i Vadsø fordi moren hennes var dømt som trollkvinne.
Som voksen har ikke Siri mange å støtte seg til, men Torvald står last og brast med henne. Det viser seg at Siri trenger hans støtte mer enn noensinne når bygdas bøddel er på jakt etter nye ofre til bålet.

På 1600-tallet var hekseprosessene i Finmark noen av Europas verste. Minst 92 av 3000 innbyggere endte sine liv på bålet. Boka er basert på disse hendelsene, men personene er fiktive.

Lettlest om en mørk tid i vår historie.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lærerik og spennende bok, fra begynnelse til slutt. Man blir kjent med Siri Pedersdatter og hennes barndom og til voksen alder. Hun blir utsatt for trolldomsrykter, og må flykte fra øvrigheta.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker som kanskje skal tas med på bokgilde 2021


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Øya" av Victoria Hislop
Alle bokanbefalinger for dette verket