Viser 1 til 4 av 4 omtaler

Siri Pedersdatter mistet faren sin i en heftig vinterstorm på sjøen, og bare noen år senere ble moren hennes brent på bålet, beskyldt for å dyrke djevelen. Morens søster og ektemannen lar Siri bo hos dem; ektemannen ikke uten protester. En munn til å mette når fisket var så dårlig, og kornet var dyrt, ble til gnisninger mellom mann og kone. I tillegg ble Siri utstøtt av mange i det lille samfunnet i Vadsø fordi moren hennes var dømt som trollkvinne.
Som voksen har ikke Siri mange å støtte seg til, men Torvald står last og brast med henne. Det viser seg at Siri trenger hans støtte mer enn noensinne når bygdas bøddel er på jakt etter nye ofre til bålet.

På 1600-tallet var hekseprosessene i Finmark noen av Europas verste. Minst 92 av 3000 innbyggere endte sine liv på bålet. Boka er basert på disse hendelsene, men personene er fiktive.

Lettlest om en mørk tid i vår historie.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

BOKOMTALE: Ildtunger av Elin Hansen. Leseeksemplar fra forfatteren

Det er 1600-tallet, og kvinner med spesielle kunnskaper blir ansett som hekser og brent på bålet. Da moren til Siri, Maren må bøte med livet, flytter Siri inn til tanten og onkelen. Det blir ikke så greit. Det skal etter hvert vise seg at Siri er lik på sin mor når det gjelder kunnskaper. Hun får hjelp til å flykte og det blir en dramatisk ferd.

Dette var en fin bok som det var veldig hyggelig å få lese. Jeg gleder meg masse til neste bok.

Trykk på linken under hvis du vil lese hele omtalen.

Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Omhandler hekseprosessene i Finnmark på 1600-tallet. Anbefales

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lærerik og spennende bok, fra begynnelse til slutt. Man blir kjent med Siri Pedersdatter og hennes barndom og til voksen alder. Hun blir utsatt for trolldomsrykter, og må flykte fra øvrigheta.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Beathe SolbergVannflaskeStig TIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundHanne Kvernmo RyeSigrid NygaardHarald KNina SolåsPiippokattaElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAvaAud Merete RambølThomas Heie H.Turid KjendlieStine AskeMads Leonard HolvikIngebjørgGroChristoffer SmedaassiljehusmorCarine OlsrødBrit HonningsvågAlice NordliHanneTine SundalAnne-Stine Ruud HusevågEllen E. MartolStian AxdalBjørg RistvedtHeidiElin Fjellheim