Johan og Judith har vært skilt noen år da datteren deres på seksten plutselig tar livet sitt. I årene etter skilsmissen har de knapt vekslet et ord. Natten før begravelsen møtes de endelig, og må snakke sammen. De må gjenoppleve det som en gang var, kjærligheten og lidenskapen. Og sine sterke følelser for Ebba, som var et midtpunkt i begges liv. De må forsøke å forstå det uforståelige: Hvorfor døde kjærligheten? Hvorfor ville ikke Ebba leve lenger? «Gripende, velskrevet og velkomponert bok om et skilt foreldrepar som tvinges til å se fortida i øynene etter datterens selvmord.» En av årets tre favoritter i 2002 for Øystein Rottem, Dagbladet
Utgivelsesår 2003
ISBN13 9788205310407
EAN 9788205310407
Serie Gyldendal pocket
Tildelt litteraturpris Kritikerprisen. Voksen 2002
En dyster historie. Så utrolig trist og mørk, allikevel en fantastisk lesing. Språket er vakkert. Metaforene er flotte og samtalene er dype. Hvis det er en ting som kan trekke boken litt ned er det gjentagelsene. Jeg liker denne boken, så mye som man kan like en så dyster bok. Den kommer til å være med meg lenge og er absolutt en bok jeg anbefaler. For full anmeldelse, se: edgeofaword: Hav av tid
Kjedelig, dårlig språk
En svak start som skuffet meg veldig i fht forventningene mine, men en veldig sterk avsluttning! En kort, liten bok med mye innhold, tanker og følelser til tross for endel repeteringer.
Du var en sang som noen sang i meg. Noen må fortsette å synge den sangen, jeg kan ikke synge den selv. Syng den for meg.
En løgn kan være vakker en stund, ja faktisk kan en løgn ha sin helt egen glans, ulik noen annen, og den kan vare ganske lenge. Men så begynner den å råtne innenfra.
Så kom hun og var vakker for meg, hun var en fakkel. Du vet hvordan hun kan være når hun lyser slik! Den fakkelen gjorde meg synlig for meg selv. Ja. Den gjorde meg synlig.
Etter at jeg hadde truffet Minna, var det som om jeg måtte dikte historien om Judith og meg på nytt. Jeg måtte skrive den om slik at den ga plass til Minna, selv i den tiden da jeg ikke kjente henne. Man må skape plass, også i fortiden, for den man elsker.
Det er mye mer problematisk å lengte etter seg selv enn etter en varm og vakker kvinne
Her er skjønnlitteraturen som eg les i 2010. Grei måte å føre oversikt på!
03.10.2020 ble det lånt første bok på bokstav A på biblioteket.
Jeg hopper over bøker jeg har lest før og husmorporno