God natt, June

av (forfatter) og Mari Johanne Müller (oversetter).

Cappelen Damm 2015 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.55 (120 terningkast.)

242 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2015

Format Innbundet

ISBN13 9788202471408

EAN 9788202471408

Omtalt sted Washington

Omtalt person Margaret Wise Brown

Språk Bokmål

Sider 287

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

21 43 42 9 5 0

Bokomtaler

GOD NATT, JUNE AV SARAH JIO

Orginaltittel: Goodnight June

Forventes utgitt i Norge: ca 14.08.2015

Jeg har mottatt forhåndseksemplar fra forlaget.

Sarah Jio har utgitt syv romaner i USA, og alle er blitt bestselgere i hjemlandet. God natt, June er den fjerde boken hennes som blir utgitt på norsk.

June Andersen er en vellykket forretningskvinne i New York. Hun har en en god jobb som tar mesteparten av tiden hennes. Men det er slik hun ønsker det. Helsen begynner å svikte etter for mye press i finansverdenen. Hun kommer hjem fra sykehuset med diagnosen farlig høyt blodtrykk og angst. Vel hjemme i den flotte leiligheten på Manhattan, finner hun et brev fra et advokatfirma i hjembyen Seattle. Hennes grandtante Ruby har falt fra, og har etterlatt June en gammel erverdig barnebokhandel.
June reiser til Seattle for å gjøre opp boet etter grandtanten, men snubler over noen gamle brev mellom Ruby og favorittforfatteren som June hadde da hun var liten, Margaret Wise Brown.

Selv om June hadde brukt mye av barndommen sin sammen med grandtante Ruby, så har hun aldri fortalt om det nære vennskapet med den kjente forfatterinnen. Ettersom Rubys gamle hemmeligheter blir avdekket, får June en overbevisning om at hun må redde bokhandelen fra konkursens rand. Hun selger alt hun eier i New York og flytter inn i den gamle leiligheten over bokhandelen.

Jeg fikk boken God natt, June i posten fra Cappelen Damm tidligere i sommer til tross for at dette ikke er en type bok jeg normalt leser, med hilsen om at jeg nok kom til å like denne.

Og det hadde de helt rett i.

Jeg liker spesielt godt å lese brevene mellom Margaret og Ruby, de forteller en historie om det å være annerledes i 40-tallets USA. Der normen for unge kvinner var å gifte seg og få barn og stelle hjemmet.

Men det er Junes historie som står i sentrum i boken, June som går fra å være en kald og kynisk forretningskvinne i New York til å bli en mykere versjon av seg selv. Hun har en del spøkelser som hun også må tørre å se i ansiktet for å klare å gå videre i livet.

God natt, June er en veldig lettlest, og fengende bok. Jeg ble rørt ved flere anledninger, så jeg vil på det varmeste anbefale denne videre!
Sett av datoen 14. august og reis i bokhandelen!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Litt forutsigbar handling.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En søt og fin bok fra en bokelsker til en annen! Anbefales :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg elsker denne forfatteren! Ikke mer å si om den saken. Leste 5 bøker på 4 dager.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

tunglest og mye på en gang. hvis du har kreft, eller har gjennomgått kreft er ikke dette boka for deg. forstår ikke hvorfor denne er så populær... ??

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ikke la noen hindre deg i å være ditt sanne jeg.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

"Du er selv forfatter av din egen historie. Du kan skrive den på hvilken som helst måte du vil, og ha med dem du selv ønsker"

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Alt som noen noensinne vil se etter, er vanligvis der de finner det

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Når alt kommer til alt, er livet kort. Vi må gå etter de menneskene, stedene og tingene her i livet som gir oss mest glede.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg elsker måkeskrik.Det er jo en blanding av et hyl og et skrik, og man skulle tro at lyden skulle være grusom. Men vet du hva, jeg tror det faktisk er en av de beste lydene jeg vet om. Lyden av havet, sier Gavin. Jeg nikker.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker som kalles happy tears er bøker som man både ler og gråter av når man leser dem. Vi lesere blir berørt av karakterene i bøkene sine liv på godt og vondt. Det er enkelte ting som er typisk og går igjen i disse bøkene. Hovedpersonene er nesten alltid en kvinne som står foran store forandringer og utfordringer i livet sitt. Det er ofte pga. sykdom, død eller skilsmisse.

Som oftest veksler handlingen i boken mellom nåtid og fortid. I nåtid er det hovedkarakteren sitt liv vi møter, og i fortid er det gjerne en slektning av henne. Ikke sjeldent er det ved hjelp av en arv, brev eller dagbok historien rulles opp. Da er det gjerne på eksotiske og fjerne reisemål hendelsene skjer og hovedkarakterene i bøkene reiser ofte i sine forfedres fotspor for å nøste opp i uklarheter. Hendelsene i fortiden har ofte konsekvenser for livene til hovedkarakteren i nåtid. Når alt er kommet for en dag, har karakterene fått orden på livet sitt, fått ny innsikt, framtidshåp og også ofte funnet kjærligheten på nytt.

En av de mest kjente forfatterne av happy tears bøker nå for tiden er Lucinda Riley. Her er andre forfattere av gode og underholdende romaner om livsskjebner, kjærlighet og historie.

Det disse forfatterne har til felles er at de skriver underholdende bøker om kjærlighet, lengsler, håp og drømmer.


Godt sagt! (9) Varsle Svar

Vært dårlig med lesing de siste årene.. Så har satt meg mål på 52 bøker i år. Om noen har bokanbefalinger så er det bare å legge igjen en kommentar :)


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Bøker lest i 2017 i rekkefølge


Godt sagt! (0) Varsle Svar

En liste bestående av alle bøkene jeg har lest i 2019.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker jeg ønsker og lese


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Rosehagen" av Tracy Rees
 • "Kjærlighetens ansikt" av Sarah Jio
 • "Alle blomstene i Paris" av Sarah Jio
 • "Hemmeligheten" av Kathryn Hughes
 • "Mødre og døtre" av Erica James
 • "Den siste kamelia" av Sarah Jio
 • "Den forbudte historien" av Annette Dutton
 • "Kjærlig hilsen fra London" av Sarah Jio
 • "Sommerhuset" av Viola Shipman
 • "Hjem til øya" av Rosanna Ley
 • "Den hemmelige gaven" av Natasha Lester
 • "Slottet i regnskogen" av Elise McCune
Alle bokanbefalinger for dette verket