I 1974 tok den brilliante og kontroversielle Brian Clough sitt kanskje mest eksentriske valg: Han takket ja til jobben som Leeds Uniteds manager, en klubb han hatet, og som hatet ham.
Brian Clough oppnådde enestående suksess i Derby og Nottingham Forest, men det er en annen historie. Dette er historien om de 44 dagene han fikk som sjef for Leeds, om intriger, maktkamper og hans egne tanker omkring det som skjedde. Det ble en katastrofe for klubben, og Clough fikk sparken under stor medieoppmerksomhet. Fordømte Leeds har blitt betegnet som den beste romanen som noen gang er skrevet om sport.
Forlag Press
Utgivelsesår 2014
Omtalt tid 1970-1979
Omtalt person Brian Clough
Brian Clough i sitt første møte med Leeds-spillerne: Dere har kanskje vunnet alt som kan vinnes her i landet og en del ute i Europa også. Men for min del kan dere like gjerne hive alle medaljene og landslagsdraktene og pokalene i den største søppeldunken dere finner, for dere har ikke vunnet en eneste av dem på skikkelig vis. Dere har vunnet alt gjennom juks og faenskap på banen.
Se alle bokelskere som følger dette verketI disse VM-tider må vi vel få til en fotball-liste. Bøker om fotball, eller skrevet av fotballspillere, eller med mye fotball i. Kom med tips!
Pelikanen-redaktør Eirik Bø og Sølvbergets Helge Risvands tips til hvilke fotballbøker du bør lese. Podcast med samtalen mellom dem finner du på Soundcloud.