Tribunefeber

av (forfatter) og Isak Rogde (oversetter).

Aschehoug 2005 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.43 (90 terningkast.)

374 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Forfatteren skildrer det nærmest absurde følelsesmessige engasjementet som er knyttet til fotballsporten og favorittlaget Arsenal, et engasjement som domineres av gnagende uro og mismot, men som også innebærer stunder av jublende glede. Samtidig skriver han om barndommen, det å vokse til, maskulinitet, klasseskiller, sex og familieliv, og om vanskelighetene voksenlivet bringer med seg. Boken er filmatisert.

Omtale fra forlaget

Da Tribunefeber kom ut i England i 1992, ble boken umiddelbart en stor suksess. Nick Hornby skildrer det nærmest absurde følelsesmessige engasjementet knyttet til fotballsporten og favorittlaget Arsenal, et engasjement som domineres av gnagende uro og mismot, men som også innebærer stunder av jubel og glede. Samtidig skriver han om barndommen, om det å vokse til, om maskulinitet, klasseskiller, sex og familieliv, og om vanskelighetene voksentilværelsen bringer med seg. Boken er full av lun humor, ironi, og innsikt, og man behøver ikke å være sportsfrelst for å verdsette ærligheten og sjarmen i Hornbys bok.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2005

Format Heftet

ISBN13 9788203209567

EAN 9788203209567

Serie Aschehoug pocket

Omtalt sted England

Språk Bokmål

Sider 255

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

14 32 30 8 5 1

Bokomtaler

Mye bedre enn filmen, dette er en personlig memoarbok og ikke en fjollete gutt/jente-historie i fotballinnpakning. Selv en Tottenham-fan som meg håpet etter hvert at den plagede hovedpersonen skulle få noen flere lyse stunder med sitt kjære Arsenal.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En enkel idé som fungerer: Dette er Hornbys selvbiografi, fortalt gjennom en rekke fotballkamper han har sett fra 1968 til 1992, og da stort sett kamper med favorittlaget Arsenal.

Fotball-offentligheten var mindre i 1992. Det var ikke døgnkontinuerlig fotballdekning på tv og nett, og sporten var mindre preget av penger og mer av arbeiderklasse. Det var neppe tenkt sånn, men boka er et farvel til den engelske fotballkulturen slik den var, men sine ståplasser og sin tribunevold.

Nick Hornby slo gjennom samtidig med “laddism”-bølgen i Storbritannia på 90-tallet, men Tribunefeber har få kjekkas-takter over seg. Dette er en lavmælt beskrivelse av det å være fotballsupporter, og jeg synes den har tålt årene godt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Normaltilstanden for en fotballtilhenger er bitter skuffelse, uansett hva stillingen er.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

I disse VM-tider må vi vel få til en fotball-liste. Bøker om fotball, eller skrevet av fotballspillere, eller med mye fotball i. Kom med tips!


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Idrett er mer enn pokaler og resultater.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Noen bøker har man på en måte alltid med seg. Dette er kanskje ikke de beste bøkene jeg har lest, eller de mest velskrevne, eller de mest gripende. Men det er disse som har satt seg fast. Kanskje fordi de passet spesielt godt for meg, eller jeg leste dem akkurat i rett tid? Jeg vet ikke. Jeg kommer sikkert til å gjøre tilføyelser, men det var disse jeg kom på først.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Våren 2021 leser jeg meg gjennom Nick Hornbys forfatterskap.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "31 sanger" av Nick Hornby
 • "High fidelity - en roman om hjerte/smerte" av Nick Hornby
 • "Dritt" av Irvine Welsh
 • "Et godt menneske" av Nick Hornby
 • "High Fidelity" av Nick Hornby
 • "Slam" av Nick Hornby
 • "Pynt - roman" av Torgrim Eggen
 • "Juliet, naked" av Nick Hornby
 • "Hilal - roman" av Torgrim Eggen
 • "Fritt fall" av Nick Hornby
 • "Vernon God Little - en komedie i dødens nærvær fra det 21. århundre" av D.B.C. Pierre
 • "Trynefaktoren" av Torgrim Eggen
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver